Jump to content
IGNORED

U kakvim bablovima ljudi žive

eumeswil

Recommended Posts

Posted

evo nemam pojma o cemu govorite ..

Posted

ma neke pečurke, ne znaš ti to

• Haha 2
Posted

Gljive, molim!

Ivy mode off

• Wub 1
Posted

zar nije taj cvet ramonda deo novoizmišljene srpske ikonografije?

• +1 5
Posted

I ja sam prekjuče prvi put čula i za cvet i šta znači. Mislila sam da je Ramonda ime devojke, nešto kao Ravijojla, pa joj ova nešto u pesmi zapomaže.

• +1 1
Posted

Natalijina ramonda je simbol Dana primirja u Prvom svetskom ratu, čini mi se da je voditelji nose na reveru u vestima tog dana.

Posted

Bukvalno mi 30 godina nije bilo dosadno... 

Nemoguće je da ti je dosadno ako imaš barem 1, 2 interesovanja + internet, i posao, da znaš da ceniš slobodno vreme i pametno ga koristiš.

• +1 1
Posted (edited)
30 minutes ago, Frile said:

zar nije taj cvet ramonda deo novoizmišljene srpske ikonografije?

Naravno da jeste, kopija običaja kojim Britanci obeležavaju Dan primirja u Prvom svetskom ratu, a obeležavaju ga isticanjem cveta maka zbog polja maka koja se nalaze i rastu na mestima u Flandriji gde su Britanci izginuli u Prvom svetskom ratu.

Mi smo ovu ramondu počeli da spominjemo prvi put pre 5-6 godina, a mogao bih da se kladim da je ovvaj novoustanovljeni običaj osmislila neka lobanja koja je gledala prenose Premijer lige oko 11. novembra.

Edited by Ayatollah
Posted (edited)

Pre 11,5 godina, od 2012, sve ostalo +1...

Edited by radisa
Posted (edited)
5 minutes ago, Ayatollah said:

Mi smo ovu ramondu počeli da spominjemo prvo put pre 5-6 godina

Ranije.

Ima bar 7-8 godina kako su mi poklonili značku ramondicu u firmi (svim službenicima, ne samo meni) i ja se primila jer je slatka da nosim tokom te nedelje kad je praznik. Čuvala sam je u kutijici na radnom stolu.

Nije prošlo mnogo, šibicar & lažovčina od direktora mi to uzme jer kao mora da pokloni nekome, ali će mi nabaviti novu čim prije.
Čim prije se, naravno, nikad posle nije desilo.

Edited by pt 2.0
  • Tužno 1
Posted

Naravno da je simbol, kao i praznik iskopiran i novouveden.

Međutim, ne vidim ništa novosrpsko, niti novokomponovano u ovom simbolu, pa ni razlog za prosipanje žuči (kako mi se čini) u par postova.

• +1 5
Posted (edited)
27 minutes ago, Klara said:

Natalijina ramonda je simbol Dana primirja u Prvom svetskom ratu, čini mi se da je voditelji nose na reveru u vestima tog dana.

Da, od pre desetak godina. Proživeh detinjstvo, srednješkolstvo i dalje godine, nikakvog cveta na reverima nije bilo.

Edit. Ali da dodam da mi od svih novoizmišljenih tradicija, ova vrlo simpa. Cvet, ne može da uvene itd itd

Edited by Tihajeza
  • +1 2
Posted
Just now, Tihajeza said:

Da, od pre desetak godina. Proživeh detinjstvo, srednješkolstvo i dalje godine, nikakvog cveta na reverima nije bilo.

To je zato sto su komunisti mrzeli sve Srbsko™ i zabranili ga... :fantom:

Posted

Nosili smo značke JBTO.

Posted
3 minutes ago, Ras said:

Naravno da je simbol, kao i praznik iskopiran i novouveden.

Međutim, ne vidim ništa novosrpsko, niti novokomponovano u ovom simbolu, pa ni razlog za prosipanje žuči (kako mi se čini) u par postova.

Naravno da je novokomponovan i novosrpski simbol koji je veštački nastao gotovo 100 godina nakon događaja koji navodno simboliše, i koji nisu počeli da poštuju oni koji su te događaje preživeli, već njihovi unuci i praunuci.