Sestre Bronte Posted February 16 Posted February 16 Osnovna strategija mnogih firmi je customer centric selling. Ko se ne razume u sekte, mogao bi da prođe tu obuku. Jednostavnije je da se pogleda sajt sales force. Ko šta voli.
nera Posted February 16 Posted February 16 @Patty Lee mislim da smo mi iz GenX jos gori po tom pitanju 💩 od kad zivim ovde mobilni je ili na mute ili se ne javljam kad su nepoznati brojevi. 9 od 10 poziva su neka prevara, plus salju i poruke i ostavljaju govorne poruke. Jedno vreme sam prijavljivala svaki, ima onlina da se prijavi. Najvise pecaju starije imigrante, Kineze i Indijce posto su oni uglavnom istraumirani od policije u rodnim grudama pa cim im se pripreti policijom ili poreskom kontrolom sav racio izleti kroz prozor. 2
radisa Posted February 19 Posted February 19 AKo nekog zanima... https://watchdocumentaries.com/the-most-hated-family-in-america/ Ceo dokumentarac tu... Poslužili su kao predložak za sektu u filmu Red State sa John Goodman-om... Svašta ima u USA... 1 1
nera Posted March 30 Posted March 30 The Program: Cons, Cults and Kidnapping O tzv. “skolama” za tzv. problematicnu decu koje su zapravo masina za izvlacenje para i izivljavanje sadistickih tendencija.
Mil@n Posted July 25 Posted July 25 Ima na netflixu Dancing with the devil. U ovom obliku okultnog™ izvesni Robert Šin okuplja viđenije Dance Tik Tokere u svoju produkcijsku kuću 7m. Sredom i nedeljom su imali crkvene seanse u kojima su im lagano isprani mozgovi. Nije im bilo sumnjivo što tipa 80% profita ne ide njima. Nije im bilo sumnjivo ni što su pozivani na masaže i prisiljavane na seks. Pre 7m je postojala i postoji Shekinah crkva pod vođstvom istog prevaranta... Sve u svemu, solidno okultističko štivo p.s. bacio sam malo oko na neke stare postove o Vow-u, i podsetio se kakvo je to remek delo. Ne znam kako je ocenjeno 7.2 na imdb, u svom žanru, ja bi mu dao 11.5/10... 1 1
Mil@n Posted August 6 Posted August 6 Nastavio sam u istom stilu Overio sam i Cult Massacre: one day in Jonestown i Keep Sweet: Pray and obey. Prvi je posvećen masovnom /samo/ubistvu na ranču Jima Jonesa u Gvajani što je do 9/11 bila najmasovnija smrt Američkih civila sa preko 900 mrtvih. Nisu se svi dobrovoljni samoubili (kao npr u heavens gate), nekima je bilo pripomognuto, ali je svakako fascinantna priča sama po sebi u kojoj je nastradao i jedan kongresmen koji je otišao tamo i proveri stanje zbog zabrinutosti za ljude tamo kao i cela NBC ekipa. Dok su se ukrcavali u avion na airstrip-u tj maloj pisti, ekipa je stigla i počela da puca po svima verovatno iz frustracije što je sa njima krenulo i 14 ljudi sa ranča. Pray and Obey je posvećen fundamentalističkim mormonima odanim poligamiji, seksualnom iskorišćavanju i silovanju, presvetli prorok Waren je imao 63 žene... Ono što fali oba dokumentarca je sistematsko objašnjavanje tj pojašnjenje ili barem malo detaljnije - kako i na koje priče su ispirali mozgove svojim podanicima, taj mehanizam mi je uvek najfascinantniji u svim tim pričama, u vow-u je to sjajno i temeljno odrađeno, no činjenica je da su imali više prostora. Sve u svemu preporuka, ponestaje mi štiva polako.
radisa Posted November 10 Posted November 10 Odgledao jutros Sweet Bobby, na Netflixu, nije sekta, internet prevara je, posle nekih 20 minuta, najviše, znate šta je, ali je fascinantno da je neko 10+ godina radio izuzetno kompleksnu internet prevaru bez ikakve dobiti, nego samo da bi zajebavao drugu osobu... Poseban nivo bolesti, rekao bih... Inače, nije čak ni zanimljivo, dosadno je do pred poslenjih 20-ak minuta fillma, gde se počinje sve raspetljavati stvar...
Recommended Posts