Avatar Posted March 22, 2024 Posted March 22, 2024 Moji programatori, potreban mi je freelance WP medior ako znate nekoga Taskovi bi se plaćali po ugovorenoj satnici, a deo posla je maintenance par WP portala i dalji development kako stiže od klijenta. Vrlo poželjno je da može da osnovnu task komunikaciju vodi sa klijentom (na EN), a ja ću svakako biti PM i product owner, tako da komunikacije možda ima nekoliko sati mesečno. Trenutno nema previše taskova, tako da je to do rekao bih 10tak sati sve ukupno mesečno. Ako znate nekoga ko bi mogao to da iznese, pišite mi u priv Hvala puno unapred na bilo kakvoj informaciji!
Tpojka Posted March 22, 2024 Posted March 22, 2024 7 hours ago, Avatar said: Hvala puno unapred na bilo kakvoj informaciji! Mogu ti ponuditi jednog klijenta sa sličnim zahtjevom. Tj. ako nadješ developera. 1
Avatar Posted March 22, 2024 Posted March 22, 2024 45 minutes ago, Tpojka said: Mogu ti ponuditi jednog klijenta sa sličnim zahtjevom. Tj. ako nadješ developera. Vrlo zainteresovan, slobodno mi piši poruku Hvala! 1
bags Posted March 24, 2024 Author Posted March 24, 2024 Spring Framework danas slavi 20 godina. Uz sve memee o OOPu poput AbstractSingletonProxyFactoryBean i sl. po mom misljenju i dalje je najbolji izbor za klasican backend. Najvise dokumentacije, sasvim solidan dev experience, sjajne performanse i najbolji operability. Postoje sigurno frameworci i jezici koji su bolji u pojedinim aspektima ali Spring Boot sa Java 21 je overall najbolji izbor. 1
bags Posted April 16, 2024 Author Posted April 16, 2024 Ja bih potpisao PIP za coveka koji ovako nesto napravi: Pogledaj samo taj nesklad stilova, cemu ova lupa, cemu ova dva dugmeta desno. A radi se o poslednjoj verziji Outlooka... 1 2
Venom Posted April 28, 2024 Posted April 28, 2024 On 1. 3. 2024. at 13:34, Venom said: Plot twist, potpisao sam ugovor prošle nedelje 1 1 2
bags Posted April 28, 2024 Author Posted April 28, 2024 @Venom Sta je najveci problem? Nedostatak dokumentacije? Tehnicka kompleksnost? Biznis? Support kolega?
Venom Posted April 28, 2024 Posted April 28, 2024 (edited) 51 minutes ago, bags said: @Venom Sta je najveci problem? Nedostatak dokumentacije? Tehnicka kompleksnost? Biznis? Support kolega? Od svega toga verovatno tehnička kompleksnost, mada ne u smislu da je nešto samo po sebi kompleksno nego šta god pipneš ima nešto gde ili nije odmah jasno gde da gledaš ili ti treba neko drugi. Donekle i sopstvena (ne)sposobnost, koncentrisanost na milion stvari odjednom dovodi do glupih grešaka i kod stvari za koje misliš da možeš da radiš i dok spavaš. I onda potrošim pola sata pitajući se zašto ne radi i ispostavi se da sam negde napisao if (foo) umesto if (!foo), a ne znam ni sam zašto. Uz to uletelo mi je nešto ekstremno dosadno prošle nedelje i utisak je da sam vreme potrošio na ne znam šta. Projekti su onako kako sam očekivao. Dosta prečica da bi se išlo brzo koje sad postaju prepreka. Ali ništa novo, nekako sam navikao i ne nervira me. edit: između ostalog i jer treba na duže staze da radim na nečem novom što je trenutno on hold, pa se nadam boljoj budućnosti. Edited April 28, 2024 by Venom 1
bags Posted April 28, 2024 Author Posted April 28, 2024 1 hour ago, Venom said: Od svega toga verovatno tehnička kompleksnost, mada ne u smislu da je nešto samo po sebi kompleksno nego šta god pipneš ima nešto gde ili nije odmah jasno gde da gledaš ili ti treba neko drugi. Ovo je kod mog onboardinga isto najveci problem. Ja sam uzeo neki na povrsini jednostavan bug da resim na jednom batch jobu ali se ispostavilo da je greska u core nacinu rada reportinga progresa tog joba zbog multithreadinga. I sad sam ja to isto celu sedmicu popravljao i cini se da je ok jer prolaze i testovi. E sad je problem kakav to stvarni uticaj ima na neki od 200 drugih jobova. A neki se pokrecu jednom kvartalno ili cak jednom godisnje. Meni je isto problem sto nedostaje dosta dev centric dokumentacije. Tipa u nasem projektu ovako se kreira novi job, ili ovako se kreira parent child tabela od baze pa do UI, ili ovako se dodaje nova tarifa. Oni to svi hvala nebesima imaju jos u glavi ali nigde nema dokumentovano. Ja se trudim kao zadnji sto je dosao da poboljsam dokumentaciju i pisem bas dosta. Tako da kad je ovaj jedan kolega dobio novi laptop bas se iznenadio da je sve bilo azurno oko setupa projekta. 1
bags Posted May 3, 2024 Author Posted May 3, 2024 Pre neki dan imali sprint planning. Nas 6 u kancelariji i jedan remote developer na koga vec imam pick da radi dva posla (mislim meni svejedno dok god isporucuje kao dosad) Uglavnom BA pokazuje mockup za komplikovan UI i objasnjava interakciju komponenti. U jednom momentu PO skonta da ne delimo ekran sa tim remote kolegom. ZNaci ovaj se polomio da objasni sta hoce a ovaj slusa a ne vidi. I nije mu cudno nakon skoro pola sata. Zajebancija koja je usledila posle toga je defitivno highlight zadnjih par godina.
goofs Posted May 3, 2024 Posted May 3, 2024 nije mu čudno=bole ga stojko Remote programeri su teška bagra Spoiler ja to znam najbolje, ja sam remote programer 1 3
bags Posted May 28, 2024 Author Posted May 28, 2024 https://www.simplermachines.com/why-you-need-a-wtf-notebook/ Dobra praksa koju nazalost sam prestao raditi. Nekad pre 2 sedmice bio je jedan flaky frontend test koji je i lokalno poceo da radi kada sam nesto promenio. Danas kod kolege lokalno ista greska ali nemam pojma zasto je kod proradilo. Na 2 razlicita test env i kod jos nekoliko ljudi sve radi ocekivano.
Shan Jan Posted May 29, 2024 Posted May 29, 2024 Nisam programator al mogu da pogledam Ja imam nesto relativno slicno, kad god naidjem na nesto sto mi se cini da bi trebalo promeniti, unaprediti, sta god, zapisem u jebeni notepad od svih stvari i nastavim dalje. Jer obicno nemam vremena da dublje istrazujem zasto su stvari takve kakve su. Kad onda dodje trenutak kada imam vremena, do tada se, sto bi rekao autor, dosta toga rascistilo zasto je to tako - mozda je tako i bolje, mozda menjamo ceo sistem uskoro pa nema smisla pipati a mozda zahteva ozbiljnu promenu na mnogo visem nivou i pokretanje maltene posebnog projekta. Retko kada je nasto sto se lako fiksuje. No, to sto zapisujem mi pomaze da imam mirnu glavu, da nisam samo izignorisao i da ce da nas sjebe negde u buducnosti. Takodje, provalio sam da u proseku mnogo vise provodim vremena od kolega istrazujuci pre implementacije. Sto PMovi ne vole ali zaista pomaze da imas stabilan sistem i na duze staze ljudi sticu poverenje u tebe. Tako da ako imate nekog rodjaka koji ima OCD ili je ko ja uvek u strahu da ne napravi gresku, saljite ga u sysadmine, volece ga svi
Recommended Posts