Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Telekomunikacije

Featured Replies

Bogami je flop ako su samo 4 najveća grada pokrili, pa još šibicarili s tarifama.

A1, a posebno Yettel mnogo bolje stoje po tom pitanju.

• Replies 198
  • Views 17.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Jel i vama umro MTS internet danas oko 14h recimo, ne nesto previse dugo, mozda 1h max?

2 hours ago, FOX river said:

Bogami je flop ako su samo 4 najveća grada pokrili, pa još šibicarili s tarifama.

A1, a posebno Yettel mnogo bolje stoje po tom pitanju.

Što posebno Yetel?

Teško da se 1000+ stanica odnosi samo na četiri grada, za BGD možda ode deset posto toga, a dosta gradova pokrivaju sa 4-5-6.. 1000 bi značilo mnogo više pokrivenosti, možda je on malo isfrizirao brif. Ili su uspeli da ih ne uključe sve sada, što obzirom da se 5G čeka ko ko ozeblo sunce i da se čitavu godinu radilo, a stanice su čitavu godinu postavljane i priključene i testirane, teško..

A1 je sigurno izašao sa manje od hiljadu a ima okish pokrivenost, a za jetel nisam siguran, neko je negde spominjao 800tinjak, ali ne sećam se gde. Uglavnom, slično su startovali.

BTW, čitao sam Benchmark danas dosta i vidim da je većina MTSovih koje ljudi hvataju ipak NSA.

@Milosh76 ne znam gde si ti, ja imam njihovu optiku u PA i radila je čitav dan.

U centru BG nije radio MTS mobilni internet, ne mislim na opticki internet, nego na mobilni

24 minutes ago, Milosh76 said:

U centru BG nije radio MTS mobilni internet, ne mislim na opticki internet, nego na mobilni

Bio je neki problem sa cloudflare-om na globalnom nivou danas mozda je povezano sa tim.

@Vapad

Po objavljenim mapama pokrivenosti na Yettel.rs i A1.rs, Yettel je pokrio više gradova i opština, npr. manja mesta kao Kostolac, Veliko Gradište, Bajina Bašta.

S druge strane, na Benchmarku pišu da Yettel ograničava protok na, dok A1 trenutno dopušta maksimalne moguće brzine na postojećoj infrastrukturi.

MTS nije objavio mapu pokrivenosti.

Naravno, na kraju krajeva, bitno da je krenulo, kroz godinu, dve će svi bitniji delovi biti pokriveni.

• 1 month later...
  • Author

Srbija po puštanju 5G mreže skočila sa 58. (68 Mbps u periodu sep.-nov. 2025) na 14. mesto (173 Mbps u periodu okt.-dec. 2025) u svetu po mobilnom downloadu, dakle popravila plasman za 44 mesta.

dD9Chyl.png

Verovatno će se plasman još popraviti kad iz proseka ispadnu meseci u kojima je bila dostupna samo 4G mreža. 5G mreže operatera u Srbiji puštene su u rad početkom decembra.

https://www.speedtest.net/global-index/serbia

Edited by vememah

Kada se otvori lista gradova, skok je još veći:

image.png

Za 73 mesta.

Mislim da je za ovakve skokove zaslužna činjenica da se na 5G trenutno ne ograničava brzina. Mnogi strani operatori ograničavaju brzinu, a veće brzine daju samo u najskupljim paketima, pa onda prosek na speedtest.net bude niži.

Zenin burazer uzeo A1 tv i internet kod kuce. Poprilicno je zadovoljan kvalitetom servisa za sada - Zemun je u pitanju.

S obzirom na spjanaje Yettel-SBB, dobro ce doci nova konkurencija da cene ne odu na gore previse.

Prodaja SBB već dovodi do poskupljenja usluga i smanjenja posvlastica.

8 hours ago, vojiste said:

S obzirom na spjanaje Yettel-SBB, dobro ce doci nova konkurencija da cene ne odu na gore previse.

Ne postoji konkurencija u Srbiji. Svi imaju iste kanale, jedina razlika je sto N1 i Nova jos uvek postoji, sve ostalo je skoro 100% identicno. A cene su naduvali, jer su tako u mogucnosti.

• 2 weeks later...

Ovaj MTS se totalno pokvario sto se tice pokrivenosti mobilne, cesto mi mobilni net skoro da ne radi.

Jel Yetel bolji po tom pitanju, razmisljam da predjem kod njih.

• 2 weeks later...
  • Author

Yettel izbacio finu ponudu za prelazak iz drugih mreža na postpejd kod njih. Važi do kraja meseca.

pYLGwgd.png

https://www.yettel.rs/sr/privatni/ponuda/aktuelno/mnp/

A1 do kraja marta produžio ponudu kojom besplatan pripejd Mega plan na 6 meseci (inače košta 1000 dinara mesečno) dobijaju svi koji prenesu broj kod njih na pripejd.

UdJcbhM.png

pVgtfvo.png

Za korisnike koji prenose broj iz mreža drugih operatora u A1 mrežu na prepaid, promocija važi do 31.03.2026. i uključuje korišćenje Mega plana bez naplate tokom 6 meseci od prenosa broja. Mega plan se automatski obnavlja svakih 30 dana, sve do isteka promotivnih 6 meseci. Nakon isteka 6 meseci, Mega plan je korisniku dostupan po redovnoj ceni od 1.000,00 dinara.

https://a1.rs/privatni/prepaid/mesecni_planovi

Meni je u januaru istekao ugovor za mobilni paket u yettel. Hteo u mts da odem da pokrenem proceduru za prenos broja, samo kako bih trigerovao yettel da mi daju bolju ponudu za ostanak. Međutim šokirao sam se cenama kod njih. Mts baš šuri s cenama... Paket od ne znam koliko GB i 500 minuta je 2500 dinara mesečno. Od yettela na kraju dobio paket od 60GB (30GB drugih 12 meseci) i neograničene minute + 1 aplikacija (Deezer, HBO, SkyShowtime, Bookmate...) za 1650 na dve godine.

Skroz ok.

...

Edited by Spirit