Vasilij Zajcev Posted April 8 Posted April 8 24 minutes ago, mraki said: Ja mislim da je obrnuto. Suvozač D. D. priznao sve i umešao familiju, brat mu umro. Vozač S. J. se brani ćutanjem. Tako je i u članku iz Blica što je Patty okačila. Zato mi je nelogično da ovaj što je priznao i pomerao telo, sada skriva lokaciju istog. 1
Patty Lee Posted April 8 Posted April 8 (edited) 15 minutes ago, vememah said: Cmolić je tvrdio obrnuto. pink.rs/hronika/585800/'gledao-sam-monstruozne-stvari-ali'-nacelnik-ukp-a-cmolic-i-strucnjaci-o-detaljima-ubistva-male-danke-nemoguce-je-da-nema-n-n-lice-koje-je-nesto Gašić je na koferenciji za štampu rekao da je D.D. bio vozač a S.J. suvozač. Ne znam tačno kad, u delu kad čita retrospektivu događaja. @Vasilij Zajcev taj deo na koji misliš, tu direktno citiraju Cmolića, i to iz ovog članka koji je vememmah podelio. edit: našla sam, na 10:50 Edited April 8 by Patty Lee 1 2
Vasilij Zajcev Posted April 8 Posted April 8 SNS debili. Dva lika i dve uloge imaju, ministar i načelnik UKP ih pomešaju. 5
ragasto Posted April 8 Posted April 8 @NiZdr Potrebno je tabloidima, da, ali primetno je bilo da se publika brzo primila na to. Šta god mi mislili o tabloidima (a cenim da mislimo jako slično), njihova dobra strana je što možemo da vidimo i kako narod razmišlja - ipak je to neki uzorak, kakav-takav. Pa smo imali svaljivanje krivice jer je ostavila dete samo makar i na par sekundi, pa kako je nije videla kad je istrčala, pa kako je nije odmah našla, pa ju je prodala, pa ju je prodala u sklopu međunarodne zavere, pa pritisnite je da prizna, pa kako ne može poligraf, pa kako je suviše mirna...pa sada posle pauze komšije u tabloidima stidljivo pominju majku, i to ničim izazvani jer nema pitanja novinara. U ovom nabrajanju sam kombinovao i tabloide i komentare, i jedne i druge samo zanima istina, jel. Mislim da niko od mastermajndova nije bacio teoriju da je recimo otac organizovao otmicu, a da mu je alibi bio baš to što nije bio na licu mesta nego u Boru pa se brzo pojavio. Ne, majka je bila meta. I opet je, samo iz trećeg plana, jer je dobro za šer i za lečenje...nekih frustracija, jbm li ga šta je tačno. 2 1
pt 2.0 Posted April 8 Posted April 8 (edited) Tabloidi su hranili ljude “informacijama” a policija je ćutala. Danima. Ljudi su bili grozničavi da saznaju šta je, jer je u pitanju bespomoćno dete, ali isto tako i jer strepe od toga da li su i njihove porodice (njihova deca) ugroženi. Zašto majka, odnosno zašto taj roditelj koji je bio u toj situaciji zadužen za brigu o i nadzor nad detetom? Zato što ako je taj roditelj kriv, to onda nije opšta društvena opasnost. To je opasnost samo za to jadno dete. A ako su otmičari dece, ako je nešto strašno izvan i nepoznato, što se može povezati i sa drugim mestima - onda su svi ugroženi. Prvo rešenje je strašno ali umorujuće. Drugo rešenje je strašno i ne nudi mir. Što me dovodi do toga - a zašto uopšte mora da se nadje krivac? Da bismo sebe smirili i sebi objasnili potresan, užasan, moguće jeziv do monstruoznosti, događaj. P.S. Naši tabloidi su ozbiljan generator zla. Opipljivog zla. Edited April 8 by pt 2.0 5 2
NiZdr Posted April 8 Posted April 8 Ја сам само хтео да нагласим да то што су таблоиди фиксирали мајку као кривца није то нека српска специфичност како тврди @gospa buba. Овај наш случај има доста паралела са аустралијским. И тамо су таблоиди сваљивали кривицу на мајку иако је отац бебе скоро све време био са њом, кривили је да је оставила бебу саму у шатору, измишљали да име бебе ( Азарија- он/она којој помаже Бог на хебрејском) значи жртвовање у дивљини и да су намерно отишли у тај национални парк да изврше неки ритуал жртвовања пошто су родитељи били Јеховини сведоци, да је мајка током неког интервјуа била хладнокрвна иако се расплакала, пандури који достављају таблоидима информације из истраге итд. 1 2
mraki Posted April 8 Posted April 8 (edited) 1 hour ago, Patty Lee said: Sve vreme je D.D. vozač, a S.J. suvozač (koji je učestvovao i u potrazi, njegov otac je onaj sa videa što se kačio pre x strana) ali u početku su optuživali jedan drugog, pa je jedno vreme bila u opticaju i ona sumanuta verzija gde je suvozač izašao iz kola i davio dete na sred ulice. To se promenilo pre 4 dana, sada se S.J. brani ćutanjem a D.D. sve priznaje (osim gde je telo, je l), inače je i prva ali bukvalno prva vest, kad su tek uhapšeni bila da D.D. sve priznaje (osim, je li, zna se šta) a S.J. priča na vlaškom traži prevodioca bla bla. Kako je tačno čovek uspeo i da vozi i da davi dete... beats me. Takođe, od starta je D.D. onaj koji je pomerio telo. @mraki Izgleda ne možemo znati sa sigurnošću, u opticaju su obe verzije… Na više mesta se pominje D.D. kao taj koji je učestvovao u potrazi, ovo je recimo izjava kolege koji je bio sa njim: Zamislite, Dejan je učestvovao u potrazi, a znao je šta joj je uradio. Treba mu iščupati srce, sram ga bilo - rekao je kolega. Edited April 8 by mraki 1
ragasto Posted April 8 Posted April 8 16 minutes ago, NiZdr said: Ја сам само хтео да нагласим да то што су таблоиди фиксирали мајку као кривца није то нека српска специфичност како тврди @gospa buba. Овај наш случај има доста паралела са аустралијским. И тамо су таблоиди сваљивали кривицу на мајку иако је отац бебе скоро све време био са њом, кривили је да је оставила бебу саму у шатору, измишљали да име бебе ( Азарија- он/она којој помаже Бог на хебрејском) значи жртвовање у дивљини и да су намерно отишли у тај национални парк да изврше неки ритуал жртвовања пошто су родитељи били Јеховини сведоци, да је мајка током неког интервјуа била хладнокрвна иако се расплакала, пандури који достављају таблоидима информације из истраге итд. Hvala za info, zaista ima dosta sličnosti. Ako si upućen (ili neko drugi) - kakav status generalno tamo imaju tabloidi? U 2-3 rečenice, nikakva dubinska analiza. Ovde je sa pametnim telefonima eksplodiralo do te mere da mislim da su za 90% baba i deda oni glavni izbor informacija. Uzorak mi je generacija moje majke, znači njene prijateljice, rodbina, negde oko 70 godina starosti i više. 1
Patty Lee Posted April 8 Posted April 8 (edited) @mraki Da, ta izjava je dosta šizofrena jer pre toga kolega pominje kako su njih nekoliko iz JKP išli u potragu a Dejana to ič nije interesovalo i čak ih je odgovarao i govorio da je potraga uzaludna. Onda par rečenica kasnije ”zamislite išao je i u potragu!” Mislim, šta znam, možda i jeste išao (nisam sigurna za brata, jer brat je 100% davao neke izjave novinarima pre nego što se saznalo za ovu dvojicu, pa pretpostavljam da je i on došao u Banjsko Polje iz istog razloga jer gde drugde su novinari mogli da ga navataju u tom trenutku, tad nismo znali ni da Zlot postoji), za S.J. znamo jer je njihov šef potvrdio da ga je zvao i ovaj se odazvao. Nekoliko nas se priključilo potrazi za nestalom djevojčicom, sad kad se sjetim, Dejan je tih dana dok smo je tražili pričali da je djevojčica sigurno oteta i da je džaba tražimo po Banjskom polju. Djelovao je smireno sve vrijeme. Na početku smo svi imali teorije zavjere gde je djevojčica i šta joj se desilo, ali onog trenutka kada su Dejan i Srđan uhapšeni mi smo se zaledili. Zamislite, Dejan je učestvovao u potrazi, a znao je šta joj je uradio. Treba mu iščupati srce, sram ga bilo. Edited April 8 by Patty Lee Polje, ne Selo 2
Popular Post gospa buba Posted April 9 Popular Post Posted April 9 9 hours ago, pt 2.0 said: Tabloidi su hranili ljude “informacijama” a policija je ćutala. Danima. Ljudi su bili grozničavi da saznaju šta je, jer je u pitanju bespomoćno dete, ali isto tako i jer strepe od toga da li su i njihove porodice (njihova deca) ugroženi. Zašto majka, odnosno zašto taj roditelj koji je bio u toj situaciji zadužen za brigu o i nadzor nad detetom? Zato što ako je taj roditelj kriv, to onda nije opšta društvena opasnost. To je opasnost samo za to jadno dete. A ako su otmičari dece, ako je nešto strašno izvan i nepoznato, što se može povezati i sa drugim mestima - onda su svi ugroženi. Prvo rešenje je strašno ali umorujuće. Drugo rešenje je strašno i ne nudi mir. Što me dovodi do toga - a zašto uopšte mora da se nadje krivac? Da bismo sebe smirili i sebi objasnili potresan, užasan, moguće jeziv do monstruoznosti, događaj. P.S. Naši tabloidi su ozbiljan generator zla. Opipljivog zla. zainteresovanost da majka nekako na kraju bude kriva je jacha od svega, sve i da su ovi gazili davili i premeshtali i da se kesa dnk nadje kao dokaz za to, ono, satelitski snimak da nadju, ona ce biti zauvek pod sumnjom. moze to da se diskutuje i u celini i po delovima, ali to je tako. da je otac chuvao dete, majka bi onda organizovala otmice, prodaje, ubistva, jer mora da je majka neshto, ne moze drugachije, to je nama neophodno. objashnjavala je skoro neka psihologinja koji je koren te priche, o krivici majke, ali u kontekstu akusherskog nasilja, pa nije za ovde jer razvodnjava nepotrebno, ali to je deo istog paketa. bice prilike i za to. elem, drumovi ce pozeleti terapeuta 13 1 1
stray cat Posted April 9 Posted April 9 Uopšteno je žensko, tj majka kriva, još uvek živimo u patrijahalnom društvu, nije neka atomska fizika. 2 1
Svemir Zeka Posted April 9 Posted April 9 10 hours ago, pt 2.0 said: Što me dovodi do toga - a zašto uopšte mora da se nadje krivac? Da bismo sebe smirili i sebi objasnili potresan, užasan, moguće jeziv do monstruoznosti, događaj. + 1000 Da bi se zaokružila celina, dobilo objašnjenje (prirodna potreba za njim). Okrivljavanje nekog je najlakše jer se time direktno usmerava bes zbog samog dešavanja. Drugo, čujem juče i danas pitanje, zašto se još bavimo time. Zato što nam je dat alert: angažovana pažnja i podignuta na najviši mogući nivo, još od prvog dana (ako negde vidite dete...) Budnost i spremnost na reakciju aktivirana, održavana danima, ne može da splasne odjednom. Otuda i interesovanje koje ne prestaje. 2 1
gospa buba Posted April 9 Posted April 9 (edited) da se razumemo, ja ne mislim da je to samo srpski specijalitet, nego mene bukvalno uopshte ni ne interesuje chiji je josh sve specijalitet. ovde se optuzuje 'drugost'. to nam je potrebno, ko god da smo mi. drugost je prvo majka (pola drzave), a posle vlasi (neka mala manjina). nije ni apsurd, vlashka majka je najbolje reshenje, ako mozemo da ga dobijemo. to nam istovremeno razjashnjava i ko smo to mi Edited April 9 by gospa buba 7
mraki Posted April 9 Posted April 9 (edited) Sad već deluje da je potrebno pravo čudo da telo nadju… Majka osumnjičenog Dejana Dragijevića u pratnji policije dovedena je na groblje u selu Zlot, gde danima traje potraga za telom Danke Ilić (2). Edited April 9 by mraki 1
Recommended Posts