Jump to content
IGNORED

NBA 23/24


Amos

Recommended Posts

10 minutes ago, Profesionalac said:

Koliko se sećam, bitno je da lopta pređe visinu obruča da bi mogao igrač ponovo da je uhvati, a da ne bude dupla..

 

Ni na jednoj od ove dve situacije nema novog driblinga


Mora po proceni sudija da bude pokušaj šuta, u tom slučaju je nebitno da li je udarila u obruč, tablu ili je promašio sve. Može da pokupi svoj promašaj, čak i da povede loptu, samo ne dobija novo vreme za napad ako lopta nije pogodila obruč.

Tu formulaciju za visinu obruča sam čuo 1000 puta (kao i za nošenu loptu ako je preko ramena) a da nigde tako nešto ne piše u pravilima, možda je nekad pisalo, ne znam.

  • Hvala 3
Link to comment

Dakle u FIBA je legit ako sudija proceni da je u pitanju bio šut, bez obzira da li je lopta prešla nivo obruča ili ne...u NBA može da baca kako hoće o tablu i da ponovo igra s njom...

 

Složićemo se da je u pitanju visoki IQ potez ako ovo prođe u kompetativnoj košarci sa bilo koje strane okeana :fantom:

  • +1 3
Link to comment
1 hour ago, warp said:

 

Nije ista situacija ovaj Indijanin je asistirao saigracu.

 

 

 

Edited by Micko8
Link to comment
37 minutes ago, levi said:

 

ako je sve promašaio, kao da nije ni šutirao, ne dobija novi napad, ne treba da dobije ni novi drigbling. ovo je prevara i treba da bude zabranjeno,  kao kod slobodnih bacanja, mora da pogodi obruč da bi uopšte vredelo kao šut

 

 

Pa nije ni isteklo vreme za napad , Indijana je imala 15 sekundi do isteka napada u trenutku kada je Haliburton asistirao saigracu, nisu ni brojali novih 24 sekundi  za Indijanu ,promenili su vreme za pocetak napada za Njujork polse kosa.

Edited by Micko8
Link to comment

Istina (odnosi se na Mickov prethodni post) ali u krajnjoj liniji nebitno...utvrdili smo da sme da se igra o tablu kada se ostane bez driblinga...

 

Samim tim, koristeći ovo pravilo, iz situacije koja je praktično bez šanse za koš/asist dolaziš do poena, za mene je to vrhunska inteligencija na terenu :fantom:

 

 

Edited by warp
  • +1 2
Link to comment

Uvek je bilo na sudijama da procene umišljaj. I u nba pravilima se to makar ranije pominjalo. Isto tako ne bi smeo da se namerno pogodi protivnički igrač da bi se dobio dribling (ovo što na autu redovno rade). Imaju u pravilima neku formulaciju tipa 'a player must touch the ball, not the ball to touch a player'. Ne znam da li to rade modifikovanjem pisanih pravila ili samo kroz instrukcije, ali Amerikanci vrlo brzo saseku svaku zloupotrbu pravila koja počne masovno da se koristi. 

 

Kad smo kod toga, jel sad sve može pod čelindž? Sad se dešava da komotno čelindžuju faul i kad vide da nije bio gledaju gde ili kome je lopta otišla posle zvižduka.

Link to comment
59 minutes ago, Tsai said:

Stiv Ker na Milojevoj sahrani. Gospodin covek

mene ponovo puklo i isplakao se kao covek. i acin govor bio da ridas od tuge.

  • Tužno 1
Link to comment

Jako cudna prva cetvrtina. Denver krenuo sporo, umorno, promasili su dosta suteva. Cudno sudjenje, Dame i Janis vec po 2 licne. Nekako se Jokic probudio i uz Redzija Dzeksona vratio na prihvatljivih -5 na kraju prve.

Link to comment

Ovo je jedna od onih anemicnih partija kada igraju kao govna. Cela ekipa. Jokic je dao 21 poen, nije jos ni poluvreme.

  • +1 2
Link to comment

104 poena na poluvremenu ukupno, Janis i jokic 49.

 

 

Sarlot 2-0 u Micicevoj eri. Pre su imali 10-41. Vasa 2 poena i 4 asistencija, ali navijaci Sarlota odusevljeni, ocigledno da igra daleko bolje nego sto statistika govori.

 

 

Bogi odlican posle tri cetvrtine, 20 poena, 4 asistencije.

 

 

Fali nam sad jos da puste sa lanca Jovica, Pokua i Bobija da ih sve pokidaju.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...