Jump to content

Afrika - novo krizno žarište

Featured Replies

21 minutes ago, desboj said:

Amerikancima odgovara, kao krajni cilj, destabilizacija Evrope - odnosno protoka nafte do iste. Pokušavaju da naprave krizu kako bi naneli štetu evropskoj ekonomiji i digli cenu nafte. 

Zato i sva ova sranja u zapadnoj Africi koja je postala glavni snabdevač Evrope naftom. Pa će razne “milicije” u Nigeriji i razni tamošnji talibani da se sete nečega, i tako u krug.

Samo sto pucisti nose ruske zastave, a (bivsi) Vagnerovci su u blizini.

Ovog lopova Bango mi uopste nije zao bilo ko da je uradio puc. 

1 hour ago, dragance said:

Samo sto pucisti nose ruske zastave, a (bivsi) Vagnerovci su u blizini.

U Gabonu?

55 minutes ago, zorglub said:

U Gabonu?

Ne, u Nigeru.

5 hours ago, dragance said:

Zato i sva ova sranja u Nigeru i sada Gabonu.

Ah, ok. Mislio sam da imaš i za Gabon info.

Ma sve je to slučajnost. Ne ni dobri putko tako nešto.

33 minutes ago, dragance said:

Ma sve je to slučajnost. Ne ni dobri putko tako nešto.

Pa talibane svakako ne bi jer su oni bili dobri sa američkim đakom i prijateljem - Osamom bin Ladenom

E, ali kad kolonizatorska bagra (ne ti, dragance) koja je kontinent porobila, pobila i za vjeki vjekov uništila upire prstom u ruskog beton-ligaša međ' afričkim zamešateljima, baš je nekako... očekivano.

Možda tebi, ja sam se iznenadio. Zamislite, neko ih dira u zabran đe su im đedovi četovali. 

Oh No Wow GIF by The Great British Bake Off

kako su francuske firme tipa Total ili Bolloré, drzali monopol nad svim, od nafte do sokova,  u ovim zemljama gdje su izbili pucevi? navodno da se nije moglo nista uraditi bez njihovog odobrenja i tarife

Nije baš da sadašnji ruski betonligaš nije pokušavao u 19.veku da se širi po Africi. Samo nije bio uspešan tome. 

18 hours ago, Krampa said:

kako su francuske firme tipa Total ili Bolloré, drzali monopol nad svim, od nafte do sokova,  u ovim zemljama gdje su izbili pucevi? navodno da se nije moglo nista uraditi bez njihovog odobrenja i tarife

Bolloré se povukao iz afrike prosle godine.

Familija Bongo i njihovi posjedi u fr. Kao familija Mali jbt.

A sto vole burzujske kvartove.

Screenshot_20230831_152853_X.jpg

f2d199ac67666f9a41228a6b5b698575-0.webp