Popular Post Ajant23 Posted July 20, 2023 Popular Post Posted July 20, 2023 Oppenheimer (2023) Sada sam ga video, utisci su mi još sveži. Šta mu ga znam, svestan sam izvesnih problema i ne znam kako bih ovo rekao, a da pritom ne ispadne da komuniciram čitav niz stvari koje ne bih želeo. Ali, biće da mi je ovo najbolji Nolanov film, koji sam gledao. Radio ga je u svom silu, raskošno montiran slikom i zvukom, vrlo lepih i upečatljivih sekvenci. Hej, taj patos, ta ekspresija, ma to je patos bombe. On to eksploatiše i ume to da radi. Lično, ne mogu reći da se baš slažem, ali mogu reći da je dobrano promislio on sve to i da je pritom dramski odlično tempirao glavne anagnorizise baš tamo kada i treba da se dogode ta prava prepoznavanja, koja razvijaju misaoni proces gledanja paralelno toku same radnje. Posle idu obrti, međuljudska intriga, koja radnju od tačke kulminacije vodi raspletu. Poetske sekvence su očekivane i baš legnu svaki put, a dolaze često, traju pola minuta, minut, dva tokom tri sata filma, prijaju i trivijalno proishode, ma na rubu su kiča, ali opet je sve to pripremljeno, opet je sve to opravdano, dostižu ironiju i može se u njima uživati u čistoj percepciji stvaralačkog izraza nemajući nijednog trenutka emocije koje im naizgled prirodno pripadaju kao tendenciozno nametnute gledaocu. Naravno, to je Nolan, replike su i dalje takve kakve su. Njegovi likovi se izražavaju kao da su u sadašnjem trenutku i sa diskursima koji nisu bili mogući onda. On to tera namerno, svi njegovi likovi deo su jednog ideološkog izbora, onog Nolanovog i on ga dosledno ostvaruje kroz ceo film uspevši da usvrhovi sva ta dovoljno plastična gledanja na ljude koji su zaista postojali. Naravno, jasno drugačiji, izvesno drugačiji, Nolan se za to ne brine, on pravi svoje uvide u svakog od njih, nije bitno da li su tačni opisi kakvi su ti ljudi stvarno bili zato što nikad nisu posve tačni, važno je da su kritički pošteni i usvrhovljeni u celinu priče koju deli sa gledaocima. Može se svašta pričati o filmu, ali ovo je dovoljno za prvi post topika posvećenog samo njemu, malo se plašim hajpa... 10 6
Tsai Posted July 21, 2023 Posted July 21, 2023 Pol Sreder on the hype train https://deadline.com/2023/07/paul-schrader-praises-christopher-nolan-oppenheimer-1235441186/ “OPPENHEIMER. The best, most important film of this century,” Schrader wrote. “If you see one film in cinemas this year it should be Oppenheimer. I’m not a Nolan groupie but this one blows the doors off the hinges.”
gsb Posted July 21, 2023 Posted July 21, 2023 Odgledah u IMAXu. Robert D. Jr. je otkinuo. Fayman-a opet prikazase kako svira one neke bubnjeve, a mislim da je to doslo kasnije...
Fakundo Sava Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 Naravno da ima Nolan je poznat po dobrim komadima
Lena Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 42 minutes ago, ToniAdams said: jel ima riba i kakve su Emili Blant, igrala u seriji The English 2
Shan Jan Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 Emily Blant je jedna od retkih dobrih stvari koje je Engleska proizvela 1
Filozof manijak Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 Najbolja mi je u onom filmu sa Tomslavom Kruzom i danom mrmota, Edge of Tomorrow valjda se vika. Em zgodna em bije za medalju 4 1
goofs Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 Meni je bolja u onom "A quiet place" pošto ne progovara celi film, a znano je da je teško ućutat ženu Spoiler 1 4
Weenie Pooh Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 1 hour ago, goofs said: znano je da je teško ućutat ženu Nije ako si Nolan. 3
Sludge Factory Posted July 23, 2023 Posted July 23, 2023 Mislim da Nolan nije imao do sad eksplicitnije scene sexa, tako da, zacudo, ToniAdamse, ima. 45 minutes ago, Weenie Pooh said: Nije ako si Nolan. A, boga mi, sa izuzetkom mozda Catwoman, nije do sad imao ni jace i interesantnije zenske likove.
Mil@n Posted July 26, 2023 Posted July 26, 2023 (edited) Ajant je sve tako lepo opisao kako ja ne mogu. Ili bolje rečeno - kako samo on ume. Odličan, odličan film. Kada tri sata prođe lagano, da ni u jendom momentu ne pomisliš kad će kraj - jasno je da je u pitanju pun pogodak. Ako bih morao da izdvojim jednu stvar iz filma, ne nužno jer je najbolja ili najbitnija već jer mi je neopisivo legla - je mala minijatura Kejsija Jebenog Afleka. Kakva je to facetina. Bog. Samo kad sam čuo onaj glas, naježio sam se. Edited July 26, 2023 by Mil@n 2
Recommended Posts