Mercuzzio Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 (edited) 12 + Bonus Guilty Pleasure 1. EKV - Idemo Zato što nismo znali da su sela spaljena Spoiler 2. Atheist Rap - Godina Kulture Zato što Godine Kulture i dalje traju Spoiler https://youtu.be/FIARG9AjtGo 3. Pro Arte – Jedna Mala Plava Zato što je Čobi jugoslovenski Roj Orbison Spoiler 4. Buldožer – Smrt Morisona Džima Zato što je Smrt Morisona Džima Spoiler 5. Rambo Amadeus – Čobane Vrati Se Zato što nas niko nikada bolje nije opisao u pesmi Spoiler 6. Disciplina Kičme – Batman, Mandrak, Fantom Zato što niko nikada nije pravio ovakvu muziku Spoiler 7. Vlada Divljan, Šaban Bajramović i Guru Ghagi – Niko Nije Srećniji Od Nas Zato što je apsolutni spektakl Spoiler 8. Balkan – 10kg Neto Zato što Yu Soc Rok kida Spoiler 9. 16x8x23 – Moja Mama Šnicle Tuče Zato što Yu Soc Punk kida Spoiler 10. KKN – Priroda Zato što priroda i ti fazoni Spoiler 11. Darko Rundek – Makedo Zato što me uvek digne na noge Spoiler 12. Ajs Nigrutin i Borsch – U kabrioletu Zato što je nešto najsmešnije ikada Spoiler Bonus (Guilty Pleasure) Spoiler 13. Magazin – Jel Zbog Nje (Kakvu tugu nosi ova pesma… Hrvatska Jolene) Edited July 7, 2023 by Mercuzzio 5 1
James Marshall Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 Uh sad vidim da bih mogao i vol. 2 da opičim ovako iz glave btw neki dan se oduševih kad čuh neko dvoje klinaca u Čika Ljubinoj kako sviraju i pjevaju “Mršavi pas” od Majki, pjesma starija od njih
Svemir Zeka Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 1 hour ago, jezovuk said: Mizar i Anastasija Nine iron doors Zapravo, to je predobro, i bolje od popa. Ali da je pop, nije nikako 1
Ras Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 28 minutes ago, Aleksija said: Evo mi sada svira taj cd. Verovatno mi je najdraža Divljanova pesma nakon Idola. 1
I*m with the pilots Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 30 minutes ago, Svemir Zeka said: Zapravo, to je predobro, i bolje od popa. Ali da je pop, nije nikako Rekli su da ne mora pop 3
Svemir Zeka Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 Oki, skontala sam da mora neki redukcionizam, pa pošto je to opet neko ograničavanje, ispružila sam se radio S listu
April Posted July 8, 2023 Author Posted July 8, 2023 Demo bonus vol 1 Spoiler 1. Rex Ilusivii - Plava jutra 2. Duh Nibor i Igor Gostuški - Mala noćna muzika 3. Katarina II - Jesen 4. Dr Spira - Prvi sneg 5. The New Age band - Modra rijeka p.s. U demo računam i kasnija privatna izdanja 1
Ras Posted July 8, 2023 Posted July 8, 2023 (edited) Da, Plava jutra, sjajna pesma. Prijatelj me sinoć podsetio, kao i na KIM Ljubi me brzo žurim. Od onoga što se do sada nije spominjalo na temi, a verujem da zaslužuje su Denis & Denis Program tvog kompjutera i Popcycle Orbitalna putovanja. Bajaga je napisao niz klasika za ovu temu, a čini mi se da je samo @kud u maglu Simovićuizabrao pesmu sa prvog albuma, koji sam svojevremeno najviše i slušao: Mali slonovi i Papaline, ako se ova druga uklapa u okvir teme. Dodao bih još i meni najdraži rad Laboratorije zvuka Poletarac (naslovna tema za seriju) - na tome sam odrastao i uvek me iznova razgali. Edited July 8, 2023 by Ras 4 1
francuski sobar Posted July 8, 2023 Posted July 8, 2023 Kad spomenu Laboratoriju, onomad na onom zagrebačkom bijenalu i mitskom Gof nastupu , bili su trudili se i dobri bili i Rundek i Gile ali je Endli Gil reko da je jedna od luđih stvari što je slušo baš Laboratorija, oni su tu isto nastupali sa onim ska vilmoš kauboj materijalom. Mislim da su im on i njegov menađer pomogli da odrade par konceptualnih koncerata u Londonu i par nastupa i emisija na UK tv. 1 1
Kampokei Posted July 8, 2023 Posted July 8, 2023 (edited) Ne zamerite, ja cu jos jedan krug. Ne znam hoce li biti poklapanja, malo sam i zaboravio ko je sta postovao. 1. Boa i jedna od najseksi pesama na domacem jeziku Spoiler 2. Ima Anja Rupel i Anja Rupel kad peva na svom jeziku Spoiler 3. Mora Elvis J, jer mi je jedna od najsimpaticnijih pojava ex Yu muzike. Spoiler 4. I ja sam od onih sto stavljaju ovu plocu na prvo mesto, stoga: Spoiler 5. Ljupka na Arsenov tekst, what's not to like: Spoiler 6. Ovu pesmu sam zavoleo tek via Block Out, ali postade mi u nekom trenutku omiljena od EKV: Spoiler 7. Skoro pa savrsen prog rock, za ovu mozda najvise sumnjam da ste je vec postovali Spoiler 8. Trebalo mi je vremena da shvatim velicinu Sarla, a to je islo bas preko ove pesme Spoiler 9. Jos se secam zbunjene face kad sam ovo prvi put cuo u jednom klubu. Najbolje cuvana tajna grada Nisa. Spoiler 10. Ovu pesmu volim jos otkad je izasla. Uvek mi je delovala nekako off. Kad negde 2015. mislim da je Skoca pustio u KC Gradu, a ono ljudi krenuse da pevaju horski. Spoiler 11. Koncerti mravlje brigade 90tih su bili stogod Spoiler 12. Jedna gistro skorasnja, da ne bude da se vise ne prave dobre pesme Spoiler Bonus track, jer je malo mediteranska, a mozda je i sansona: Spoiler Edited July 8, 2023 by Kampokei 2
Recommended Posts