Popular Post April Posted July 5, 2023 Popular Post Posted July 5, 2023 Pravila: Nema šansona Nema mediteranske pesme Nema etno Pop mjuzik 1. Nemoj - Disciplina Meni ovo u svetlu poslednjih događaja zvuči apokaliptično. Snimljeno pre 40 godina i tek sada počinje da krvari od istine. Polupaćeš auto, a možda i ljude. 2, Ako si - Brejkersi Svi se uvek uhvate za 1000 godina, meni nekako ovo bila inicijacija, Sloba Konjović je forsirao Ako si. Pusti struju kroz mene i biću kao nekad. 3. Split at night - Metak Na Peristilu sretnem svoje drugo ja i kažem sam sebi: skini mi se s glave 4. Ležaj od suza - Josipa Lisac Namerno ostavljam Akijevu verziju, možda tako uspem da naglasim ulogu Ivice Krajača u nastajanju prvog albuma Lisice. Znaš i sam da samoća poput bjesna vjetra odnosi sa sobom sve. 5. Moram - Boban Petrović Najbolji srpski soul (uz još par pesama Olivera Mandića), s tim što je Mandić imao vrhunsku produkciju i rezanje ploče, pa su njegove pesme ostali klasici, a ova je u dubokom zaboravu. Milost me tvoja vređa 6. Balada - Indexi Tekst je pisala Maja Perfiljeva. Svi su voleli intimu koju je nosila, ali zanemeli smo tek kad je na poslednjim koncertima svirao Vlada Divljan: Kad ne bude mene, kad me skriju paprati, trave i šaš 7. Azra - Tople usne žene Mogao sam da stavim bilo šta, ceo njegov opus pripada ovde, ali prosto je moralo da bude sa prvog albuma Noći su ovdje čudne dileme, ulična svjetla naglo blijede, a u mraku sobe miris kose njene Police govna da jede 8. Krokodili dolaze - El Org Bile su dve verzije, na Paket aranžmanu i na prvom albumu. Svi se hvataju za Paket, a meni se uvek više dopadala verzija koju je producirao Piko Stančić. Special thx to Sokrat, on me danas podsetio, korišćena je u špici poslednje epizode Traga divljači i bila jedini blistav momenat cele serije. U poslednje vreme na koncertima sviraju neku bluz inkarnaciju Krokodila i zvuči odlično. Ljubo, hvala ti što postojiš. 9. Došla su tako neka vremena - La Strada Kad kažeš Tišma, misliš Luna, ali meni je La Strada ipak bila bolji deo njegove karijere. Ti želiš samo ono čega nema, ti želiš samo ovaj dan. 10. Crveni konji - KKN Iz riznice KKN je isto moglo bilo šta da upadne ovde, Oliver je najtalentovaniji post yu autor. Čovek tragedija, potpuno promašio vreme. Jbg Bol prolazi brzo a oci govore van vremena na crvenim konjima, kristalnim stazama kod maglenih krovova 11. Skriven iza lažnih imena - Haustor Ja prosto ne verujem da su oni anticipirali bilo šta. Tad smo mislili o Palestini, a onda je neko okrenuo prekidač i mi smo postali Treći svijet. Pred kolibama gasi se vatra, žuti bubanj zamire - ostali smo sami - njena koža slana i zlatna kao jutro miriše; slušam kako diše, čujem joj sne; čujem i zoru sa rafalima garde i duge sušne godine i zelen miris kiše 12. Prosim pazi da mi ne pohodiš podočnjakov - Lačni Franz Moralo je da bude s ovog albuma. Poslednji na kom se osećao bend, tu su bili i Oto Rimele i Matjaž Kosi, puno džez intime kroz gitaru i Fender Rhodes i Predin u najboljoj formi. Vse bom priznal kje sem bil in kaj sem delal, vse bom priznal, bodi malo nežna z mano Ne morate 12 ako vas mrzi, a može i više. Ja sam hteo još da udenem i Mrgude, Eklinika Mortale, Kseniju i svašta nešto, ali računam na repete. 7 6
MocaVukotic Posted July 5, 2023 Posted July 5, 2023 1 boye - kafe na dnu okeana 2 obojeni - stipaljka 3 termiti - vjeran pas 4 paraf - javna kupatila 5 let 3 - izgubljeni 6 film - zajedno 7 buldozer - zivot, to je feferon 8 el org - zlatni papagaj (najbolji domaci spot ikad) 9 patka - bolje da nosim kratku kosu 10 lacni franz - naj ti poljub narise usnice Dosta je 10 4 1
April Posted July 5, 2023 Author Posted July 5, 2023 Opak izbor Moco A taj prvi album Filma sam i ja hteo da ubacim, samo mi je stalno u glavi Moderna djevojka, manje poznata, a napravljena u vreme kad su i Ramones svirali soul u produkciji Fila Spektora. Čisto da overimo šta smo slušali tada S menjačem u ruci ona je ponovo živa. Smijeh i riječi : tko ima veći? -Slobodan stan za ludi provod... 1
kud u maglu Simoviću Posted July 5, 2023 Posted July 5, 2023 1. jakarta - nebo je još plavo zbog tebe 2. zabranjeno pušenje - gospođa brams 3. električni orgazam - kapetan esid 4. idoli - nebeska tema 5. bajaga - marlena 6. prljavo kazalište - heroj ulice 7. oliver mandić - nije za nju 8. slađana milošević - amsterdam 9. partibrejkers - kako je teško bez tebe 10. dino dvornik - hipnotiziran 11. sunshine - misli mene gone 12. nbg - ima dana 3 1
MocaVukotic Posted July 5, 2023 Posted July 5, 2023 Nisam neki narociti ljubitelj domaceg zvuka, ali odrastao sam uz tu muziku sa radija i okoline, hteo to ili ne ostala mi je ta muzika u mozgu, obicno mo sve vuce na nekakav plagijat ili preterani uzor, ali ovih 10 imaju neki svoj integritet i fuck you all stav, koji posebno cenim u svakoj vrsti javnog delovanja. Eto, nisam mogao ni 12 da napabircim
goofs Posted July 5, 2023 Posted July 5, 2023 hoću i ja da se igram, ali ne znam šta su šansoni i šta su mediteranske pesme? 2
April Posted July 5, 2023 Author Posted July 5, 2023 @KUMS Samo sam čekao ko će prvi da uvede Dok čekaš sabah sa šejtanom. Ja sam hteo naslovnu, ali sa gospođom Brams si me totalno zatekao. A mislio sam da o toj ploči znam sve. A Dino je čist RHCP 1
April Posted July 5, 2023 Author Posted July 5, 2023 2 minutes ago, goofs said: hoću i ja da se igram, ali ne znam šta su šansoni i šta su mediteranske pesme? Arsen, Đole B., Oliver i Džiboni Oni mogu na posebne liste Pucaj, matori
Kampokei Posted July 6, 2023 Posted July 6, 2023 Neke ste pesme vec stavili, pa bi pokoja od ovih 12 bila originalno bila rezervni izbor. Kasno je, pa stoga nema puno (ili nece biti nimalo) objasnjenja. 1. Osim pesme, jako volim i ovaj snimak 2. Drago 3. Ne cenim bendove po glasovima pevaca, ali ona... 4. Prava Brejkers pesma, od prvog do poslednjeg sekunda 5. Verzija iz Kulusica, jer mi je bolja nego studijska 6. 7. 8. 9. 10. Verzija iz KST iz 1992. je jos bolja, ali na Youtubeu je samo kao deo celog koncerta 11. 12. 2
Kampokei Posted July 6, 2023 Posted July 6, 2023 Bonus track: Bijelo Dugme - Ne gledaj me tako i ne ljubi me vise
Ratamahatta Posted July 6, 2023 Posted July 6, 2023 (edited) Haustor - Bi mogo da mogu -> osvezavajuce i dan danas, aged well as fuck Leb i Sol - Devetka -> strasan instrumental, live pogotovo Smak - Biska 2 -> slicno Nervozni postar hvatac za dupe -> Pilot Babo - fantastican album sve u svemu, izdvaja se u moru klasika EKV - Anestezija -> najbolje je ostavio za kraj benda, prorocanstvo, jezivost, mozda i najjaca stvar na listi Azra - A sta da radim -> volo sam kacam bijo mali Psihomodo pop - Ja volim samo Plajvija -> sve jasno Block Out - Prokletije -> nisam mogao da se odlucim koju od 15 omiljenih da stavim, neka bude ova, live s Exita Consecration - Cimet -> zdrao dobra atmosfera, vanbracno celjade Pink Flojda i Porcupine Tree-a, pogotovo live Pero Deformero - Kauboj iz Bosne -> moramo se malo nekad i saliti, sto da ne Abbojebac - Da ti kazem sta mi je -> Sting - Desert Rose na rivotrilu https://www.youtube.com/watch?v=SaWXqQw41B0 Vranjkovic - Vecernja Zvona -> omiljena od Non-Block Out karijere Honorable mentions: Dugme - Zaboravi ako mozes -> steta sto su oni, zdrao dobra stvar Knezevic Nenad - Mia bella Patelina -> nagrada zlatni tetreb za najbolju adaptaciju i pesmu u reklami ikada Darkvud dab - Baobab -> strasan gruv i bassline Super Confusion - Balkan Express -> omg that's the funky shit Edited July 6, 2023 by Plajvi 1 1
goofs Posted July 6, 2023 Posted July 6, 2023 Ajd da probam. Slicno kao Moca gore sto je pisao, domacica nije bas moj fah, ne radi me ta muzika kao ostale, ali prosto neke stvari si toliko puta cuo na radiju, TVu, zurkama, pabovima, uvuce ti se pod kozu, a neke od tih te bas bocnu kada malo promislis o tekstovima i okolnostima u kojima su nastale. Uglavnom me udaraju na nostalgiju, jer jbg, lepo je biti klinac i ziveti neki bezbrizniji zivot (iako paradoksalno, 90te su bile verovatno najgore vreme da budes klinac ). 1. Za pocetak dva vanvremenska hita, Haustor - Uzalud pitas 2. i Idoli, moze random pesma ovde 3. umesto Bajage jedan blizak hit Zikinih Baba koji cuda cini u tinejdzerskim godinama 4. Jura Stublic je jedan veliki car, muzika mu je poprilicno catchy i feelgood 5. Dino Dvornik, Kreativni Nered je odlican album bio, imao sam kasetu od nekuda i trosila se traka 6. Je li Smak nas najveci rok bend svih vremena? 7. Ovo je obavezna muzika za odlazak na more...u Grcku 8. Ovo je kič pesma, ali je lepo videti sve ove ljude na jednom mestu, za neka dobra stara vremena (pun intedned ) 9. Za kraj dva krajnje subjektivna izbora, Riblja Corba - Avionu slomicu ti krila. Imali smo gramofon i voleo sam ovu plocu, a ovo je bila prva pesma sa tog albuma. Mislim da sam imao oko 3 godine, pustao bih do besvesti, a stihove "ona bi tu bila" sam pravilno razumeo tek tamo negde pocetkom srednje skole 10. Tutti Frutti bend je moj prvi koncert u zivotu, oko 2 i po godine sam imao, kako/zasto sam zavrsio na koncertu je druga prica (mislim, vodili me martoci, d'oh), ali sam bio jako ponosan na to dostignuce 11. i jedan bonus koji sam otkrio skoro, Goran Bare je bas specifican lik, ima i tesku zivotnu pricu, ali ono, bori se 3
goofs Posted July 6, 2023 Posted July 6, 2023 (edited) Mozda je trebalo da guramo ove linkove u spoiler tag, ucitava mi stranicu pet minuta (doduse, lepse i lakse za slusanje je ovako). I jos jedan predlog, za nekoga ko je dokon moze da utrpa sve ove numere u public YT listu, pa da nam sharuje ovde kad se svi izredjaju. PPP radio nostalgy. Edited July 6, 2023 by goofs 3
Recommended Posts