igoraki Posted September 17 Posted September 17 1 hour ago, Ras said: Pored tih lokacija, njihovi proizvodi se mogu naći i u sledećim specijalizovanim prodavnicama: na Dušanovačkoj pijaci odmah pored rampe za ulazak vozila na parking, na Zemunskoj pijaci, sredina pijace, red objekata pored školskog igrališta, na Cvetkovoj pijaci, lokali po sredini koji dele buvljački od regularnog dela pijace, ulaz sa strane tezgi sa mešovitom robom. Sve te prodavnice su zapravo prodavnice delikatesa, obzirom da pored mlečnih proizvoda prodaju konzerve ribe, vina, začine, suvomesnate proizvode, itd... U tim se prodavnicama redovno snabdevam Mutti pastama i konzervama paradajza po ozbiljno nižim cenama od onih koje su u supermarketima. Nažalost zatvorena je prodavnica u Zemunu
ivy Posted September 17 Posted September 17 3 hours ago, nenad said: jel tipa grcka feta ili srpska? Grcka feta 1
Ras Posted September 17 Posted September 17 2 hours ago, igoraki said: Nažalost zatvorena je prodavnica u Zemunu Koordinste su vam se poremetile zbog prasetine i šampanjca!
Shan Jan Posted September 22 Author Posted September 22 On 17. 9. 2024. at 11:23, Ras said: Staroplaninski zreli kozji sir, 45% mm, tipa grčka feta u specijalizovanim radnjama koje su obično locirane po beogradskim pijacama kupuje se po sličnoj ceni od 1100 din za kg. Ovčiji takođe. Kravlji sirevi su nešto jeftiniji, mislim oko 800 din za kg zrelog kravljeg sira. Urda je oko 300 din po kg što obesmišljava bilo koju kupovinu otpadaka koje se pakovane prodaju po supermaketima pod imenima "urda", "rikota" i slično. U po nekoj od tih prodavnica sam kupovao i mladi kozji sir po ceni od 1200 din za kg, ali mislim da to nije proizvod Mlekare Stara planina, već neke druge- 7 puta sam dobio odgovor i isto toliko puta zaboravio koje. Prodavnice: Kontakt – Mlekara Stara Planina Pored tih lokacija, njihovi proizvodi se mogu naći i u sledećim specijalizovanim prodavnicama: na Dušanovačkoj pijaci odmah pored rampe za ulazak vozila na parking, na Zemunskoj pijaci, sredina pijace, red objekata pored školskog igrališta, na Cvetkovoj pijaci, lokali po sredini koji dele buvljački od regularnog dela pijace, ulaz sa strane tezgi sa mešovitom robom. Sve te prodavnice su zapravo prodavnice delikatesa, obzirom da pored mlečnih proizvoda prodaju konzerve ribe, vina, začine, suvomesnate proizvode, itd... U tim se prodavnicama redovno snabdevam Mutti pastama i konzervama paradajza po ozbiljno nižim cenama od onih koje su u supermarketima. Morao sam da isprobam Paprika u pavlaci – previse kiselo Kozji beli sir – malo kiselkast ali odlican pun ukus Ovcji beli sir – malo kiselkast i jak ali dobar ukus Urda – malo kisela al ok, meni je bolja ona u maksiju Djubek (mladi kackavalj) – 'nako, izmedju kackavalja i… jos neceg Ovcji kackavalj – nije mi se svideo Kozje kiselo mleko - ok 1 1
igoraki Posted September 22 Posted September 22 (edited) On 17. 9. 2024. at 12:53, igoraki said: Nažalost zatvorena je prodavnica u Zemunu Prošao da proverim još jednom, zatvoreno je još u aprilu ali ostavili su spisak prodavnica pa možda nekom bude od koristi. Edited September 22 by igoraki 1 1
*edited by mod Posted September 22 Posted September 22 Za kozije mlecne proizvode sam nasao Kozara sa Avale. Pravi sve od mleka, surutke, jogurta preko namaza i dve do plavih sireva. Bolji jogurt jos nisam probao.
Recommended Posts