Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted

jeste naravno i to u nekoliko navrata

to je u velikoj meri i osnov presude, odnosno same optuznice

zapravo, o svemu se vec pisalo na ovoj temi

doduse, ispisano je gotovo 400 stranica, pa nije cudno sto se iznova pojavljujemo sa vec vise puta prezvakanim pitanjima

Posted
  On 10. 1. 2025. at 23:52, Tribun_Populi said:

Iz njih se može uočiti da dete ne iskazuje ni gram kajanja niti saosećanja prema žrtvama koje je eliminisao po spisku za odstrel, već krivicu projektuje na roditelje, pri čemu je ustanovljeno da je u momentu izvršenja bio uračunljiv - sposoban i da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima. Što je knjiška definicija psihopate.

Expand  

Ima i nekoliko drugih poremecaja kod kojih nema empatije, psihopatija/sociopatija je samo prvo sto dolazi na pamet ali nije jedino.

Posted

UBIJAO SAM U IGRICAMA I ČITAO "IDIOTA"! Kosta šokirao na suđenju, pa otkrio da su njegovi RODITELJI znali da je opsednut OVIM!

Masovni ubica Kosta Kecmanović (14), koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" izrešetao i ubio devetoro đaka i čuvara škole Dragana Vlahovića je tokom današnjeg svedočenja u Specijalnom sudu, u postupku protiv svog oca Vladimira Kecmanovića priznao da je nekoliko meseci pre jezivog zločina igrao video-igricu "Valorant", o čemu je Republika već pisala, ali i da mu je omiljena knjiga "Idiot" od Dostojevskog.

https://www.republika.rs/hronika/hronika/592835/kosta-kecmanovic-igrica-idiot-dostojevski-sudjenje

Posted

Kako li je on naišao na Dostojevskog....

Mi kad smo čitali Zločin i kaznu, pobili smo sve babe iz komšiluka

• Haha 2
Posted

Potpuno je besmisleno nabrajati kako su svi ostali isto igrali igrice, pucali iz oruzja, isli u skolu i na takmicenja, imali stroge roditelje... you name it, a nisu ubili nekog. Ne utice sve isto na svakog. Nisu ni svi posle Kostinog zlocina dobili ideje i izvukli oruzje na ulicu, ali neku jesu (ne samo Uros Blazic, bilo je i drugih pokusaja).

• -1 1
Posted

Ma on je čitao Idiota koliko sam i ja pročitala Rat i mir

• Haha 1
Posted
  On 11. 1. 2025. at 8:22, Svemir Zeka said:

Expand  

Što? Imam druga koji je u 7. osnovne čitao antičke filozofe. 

• +1 1
Posted

Mi smo igrali krkr kad smo bili klinci što je izazvalo ratove na prostoru bivše Jugoslavije.

Posted

Sa druge strane, igrice jesu problem, ali ne zbog sadržaja nego zbog dostupnosti. Od deteta se očekuje da razume i ume da se kontroliše, od roditelja da ograniče. A značajno je teže je nego u vreme kad nisu bile tako dostupne, i svaki sat proveden uz igrice je sat kad dete ne radi nešto drugo. Ja bih rekao da postoji neka korelacija sa vremenom koje deca provede van realnosti i značajnijeg ispoljavanja postojećih patologija.

• +1 2
Posted
  On 11. 1. 2025. at 8:22, Svemir Zeka said:

Expand  

Ja sam Rat i Mir procitala u petom/sestom razredu - negde sa 12-13 godina?

Druga je stvar kako to interpretiras u tim godinama, jedino je bitno da drzi paznju. Ja sam bukvalno citala Karla Maja jedan dan, a Prokletu avliju sledeceg, i tako godinama.

• Haha 1
Posted
  On 11. 1. 2025. at 8:47, Dsnake said:

neka korelacija sa vremenom koje deca provede van realnosti i značajnijeg ispoljavanja postojećih patologija.

Expand  

sa vremenom i sadrzinom.

Posted

Malom se crta budućnost da postane hitman za službu.

• +1 1
Posted
  On 11. 1. 2025. at 8:30, Sammael said:

Što? Imam druga koji je u 7. osnovne čitao antičke filozofe. 

Expand  

Listao

Posted (edited)
  On 11. 1. 2025. at 8:48, Mel said:

Ja sam Rat i Mir procitala u petom/sestom razredu - negde sa 12-13 godina?

Druga je stvar kako to interpretiras u tim godinama, jedino je bitno da drzi paznju. Ja sam bukvalno citala Karla Maja jedan dan, a Prokletu avliju sledeceg, i tako godinama.

Expand  

Ne znam šta si ti radila, ali Kosta je čitao Idiota my ass. Čak i ako ga je prelistao, to nema veze ni sa čim. 

Edited by Svemir Zeka
  • +1 2
Posted

zašto misliš da nije moguće, pa nije on imao 3 godine nego 13

• +1 1
  • Haha 1