Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted

Pucanje iz vazdusne puske i poluautomatskog pistolja imaju veze koliko i hokej na ledu i hokej na travi.

• +1 6
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

Jel KK pucao iz pravog pištolja u streljani?

To mi isto nije baš najjasnije.

• Haha 1
Posted

Dobro, ali pretpostavljam da se vežba u streljani?

Posted
6 hours ago, Heaviside said:

Šta ti misliš da je najbolje rešenje? Ovo što sada imamo - da od procene lekara zavisi da li će trinaestogodišnjak koji je iz pištolja ubio desetoro ljudi sutra da izađe na slobodu? Ako ne, koju promenu predlažeš? 

Sto i nije lose. Da je imao 14 godina i bio krivicno odgovoran dobio bi vaspitnu meru i posle par godina izasao na slobodu. 

• +1 1
Posted
7 hours ago, Ayatollah said:

Deluje kao da misliš da bi bilo bolje da je naša policija napunila olovom dete od nepunih 14 godina. I da generalno misliš da je OK da se uvede nezvanična smrtna kazna, u kojoj bi neki policajci bili i tužioci i sudije i dželati. Evo, ja se iskreno nadam da pogrešno čitam i razumem ono što si hteo da kažeš...

Pogrešno razumeš, banalizuješ.

Više bi me zanimalo gde po tebi UK zakonodavstvo greši sa granicom od 10 godina. Pogotovo što u prethodnom  postu priznaješ da postoji maloletna populacija koja granicom od 14 godina ostaje nesankcionisana za kriminal kojim država nema pravo da se bavi.

Posted
7 minutes ago, Uskebasi said:

Sto i nije lose. Da je imao 14 godina i bio krivicno odgovoran dobio bi vaspitnu meru i posle par godina izasao na slobodu. 

Ovo pa tek nemojte nikom da pricate...

Posted
48 minutes ago, bejzbolka said:

Nije postojao ni tada, a ne postoji ni sada. Mislim da je i nemoguće zabraniti skroz ulazak maloletnika u streljanu i da to nije nigde zabranjeno u potpunosti, jer postoje streljački klubovi, streljaštvo je olimpijski sport. Nisam se nikada interesovao, al ne verujem da su oni naši olimpijci počeli da treniraju sa 18 godina. Ako je kk "obučen da ubija", šta onda reći za njih.

Naravno, sigurno da oni ne pucaju iz oružja iz kog je kk pucao, ali to je već stvar kontrole. Tako da, verovatno je moguće napraviti uslove pod kojima maloletnik može ući i šta može unutra raditi, ali da se potupuno zabrani, ne verujem.

Daj nemoj, stvarno ću početi da generalizujem o tome šta se radi na ovoj temi. Može da se zabrani da kupuju pivo u lokalu a ne može da pucaju u streljani.

Samo dve reči: bože svašta.

• +1 3
  • Hvala 1
Posted
8 minutes ago, Eleniko said:

Daj nemoj, stvarno ću početi da generalizujem o tome šta se radi na ovoj temi. Može da se zabrani da kupuju pivo u lokalu a ne može da pucaju u streljani.

Samo jedna rec: Amerika.

Posted (edited)
7 hours ago, ubibobi said:

Da li se igde ikada desilo da se ubica dvocifrenog broja ljudi (ne nužno dece) oslobodi odgovornosti za zločin i pusti na slobodu?

Navodno najveći maloletnički zločin u mirnodopskoj istoriji Evrope (ne znam da li je tačno tek tako su strane agencije pisale).

Evo majke mi ja već mislim da nas se ovde zajebava. Kako? Pa lepo, kažu ne može da se reguliše tj ograniči korišćenje streljane za neke uzraste, ne valja da se pomeri ili skloni donja granica za teška i masovna ubistva jer pisanje grafita protiv Vučića i prodaja 10g marihuane, itd itd.

Postalo bi zabavno da nije baš baš tužno, možda je samo do mene.

Edited by Eleniko
  • +1 2
Posted
58 minutes ago, noskich said:

Neki drugari iz mog okruženja pre 100 godina su 'trenirali' vazdušnu pušku sa nekih 12 godina ako me sećanje dobro služi.

Streljaštvo (vazdušna puška) može da počne da se trenira sa napunjenih 10 godina, tako su rekli u "Čika Mati" mom klincu. Tako je bilo i pre, i ja sam kao klinac trenirao.

• +1 3
Posted
42 minutes ago, Uskebasi said:

:isuse:

Jer sa navršenih 14 zakon ne dozvoljava da te drže u psihujatirskoj ustanovi kao što ga drže sad. 

• Hvala 3
Posted
19 minutes ago, Eleniko said:

Najlakše se tako iščuđavati i smejati na sve napisano. Dakle, postoje neka deca koja treniraju skroz legalan sport u streljanama? Ja ovo ozbiljno pitam, jer ne znam, nikad me nije interesovalo. Znači treba zabraniti generalno taj sport. Ok.

Što se tiče paralele sa kupovinom piva, ono jes da se danas svašta smatra sportom (čak i jebeni basket 3X3), ali ne znam da su uveli i ispijanje piva kao olimpijsku disciplinu, mada bi možda trebalo pre basketa 3X3.

Posted
7 minutes ago, JozoMujica said:

Streljaštvo (vazdušna puška) može da počne da se trenira sa napunjenih 10 godina, tako su rekli u "Čika Mati" mom klincu. Tako je bilo i pre, i ja sam kao klinac trenirao.

Kolega je napisao da je Kosta vežbao pucanje iz 3 vrste vatrenog oružja. Sa 12-13, ne znam tačno, godina.

I dalje ne uviđaš razliku? Jer olimpijski sport. OK.

Posted
6 minutes ago, Eleniko said:

Kolega je napisao da je Kosta vežbao pucanje iz 3 vrste vatrenog oružja. Sa 12-13, ne znam tačno, godina.

I dalje ne uviđaš razliku? Jer olimpijski sport. OK.

Nisam se bavio razlikom, samo sam napisao informaciju koju imam a koja se odnosi na sportsko streljastvo jer je pominjano.

Posted

Ne treba zabraniti streljaštvo kao sport naravno. Nova jeftina relativizacija. Ne treba zabraniti ni proizvodnju oružja, ni pravljenje dece, zato što je jedan čovek išao sa sinom u streljanu i trenirao ga da puca iz vatrenog oružja u simulacije ljudskih tela, a ovaj navežbanu veštinu rešio da primeni na drugarima iz škole.

Od kada je granica od 14 godina na snazi?

Pitam zato što je sasvim prirodno da se ta granica menja. Deca brže sazrevaju i lakše dolaze u iskušenje da počine krivična dela. Ovde imamo slučaj da je KK na osnovu datuma rođenja procenjen da nije u stanju da izvrši ovakav zločin, a njegovom egzekucijom se ne bi postideo prosečni specijalac. Znam da je neumesno poređenje, ali suština je ta. I po JUSu je danas kod nas moguće da se projektuje garaža po propisima iz čini mi se 60-ih, pa ti uđi junače sa džipčinom u prostor koji je pravljen po meri folcike.

• Vojvodo,serdare 1