Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
9 hours ago, Djuro said:

zna se sve, pogledaj negde obrazlozenje presude.

na pocetku, u prve tri zrtve, je sasuo nerazumljivo  mnogo metaka. to je znak da nije bio svestan situacije. 

mozda. a mozda je i znak toga da je uleteo s neizmernim entuzijazmom za ubijanje jer se za to dovoljno dugo spremao, pravio liste i planove pa ga uhvatio neizdrz.

pa kad je stukao hrpu metaka, uplasio se da ce mu ponestati i krenuo malo lakse i preciznije. 

ako mene pitas, nije ni ovo moje nelogicno objasnjenje. cak smatram da je logicnije od tog tvog da nije bio svestan situacije. 

• +1 6
  • Vojvodo,serdare 1
Posted (edited)
2 hours ago, Uskebasi said:

I eto odgovora na pitanje zasto se niko od pravnika i advokata ne oglasava javno. Jer bi u tom slucaju i njihova deca bila legitimna meta.

S obzirom da nisi nepismen, mnogo si bezobrazan. Rekao sam da imam razumevanje za one koje se stavljaju u ulogu advokata. 

Rekao sam i da je sramota što se struka nije oglasila zbog izjava Vrhovnika o ovom slučaju. 

Rekao sam i da ne bih voleo da u blizini sebe imam osobu za koju ono što je radio Kostin otac nije izazivanje opšte opasnosti. Smatrao bih da on upražnjava nešto slično. Ima li ovde neko, ko nije pravnik, a da smatra da ono što je radio Kostin otac nije izazivanje opšte opasnosti?

Edited by duma
  • +1 2
  • -1 3
Posted
18 minutes ago, duma said:

S obzirom da nisi nepismen, mnogo si bezobrazan. Rekao sam da imam razumevanje za one koje se stavljaju u ulogu advokata. 

Rekao sam i da je sramota što se struka nije oglasila zbog izjava Vrhovnika o ovom slučaju. 

Rekao sam i da ne bih voleo da u blizini sebe imam osobu za koju ono što je radio Kostin otac nije izazivanje opšte opasnosti. Smatrao bih da on upražnjava nešto slično. Ima li ovde neko, ko nije pravnik, a da smatra da ono što je radio Kostin otac nije izazivanje opšte opasnosti?

Ne, ne. U pravednickom gnevu si rekao da ne bi voleo da ti deca zive u blizini dece onih koji smatraju da ovo nije krivično delo izazivanje opste opasnosti. Koliki ološ mora neko da bude da bi nečiju decu smatrao opasnim za svoj komšiluk. Ovde je bar 10 ljudi napisalo da ovo nije krivicno delo izazivanje opste opasnosti, ljudi su argumentovali sa pravne strane zasto to smatraju, ali si ti sebi dao za pravo da malo proterujes njihovu decu iz svog komšiluka.

• +1 1
  • -1 3
Posted

Tesko bi roditeljima/ocu dokazali ubistvo iz nehata ili nesto slicno.

Problem je sto nas zakon nedozvoljava da se monstrum spali na lomaci, a njegovi roditelji bace dozivotno u zatvor bez prava zalbe.

Nevolja je sto postoje zakoni, a ne zakon rulje ili zakon besa ili zakon empatije prema zrtvama.

A "prokletstvo" pravnickog misljenja je sto moraju da postuju zakon, bez obzira da li su advokati, branioci, tuzioci, sudije ili apelacija.

Oni tumace "prokleti" zakon, a ne vode se zakonom besa, rulje ili empatije prema zrtvama i porodicama.

• +1 1
Posted

Ko se ovde rukovodio zakonom rulje, ko je tražio spaljivanje na lomači i bacanje roditelja doživotno u zatvor?

Jedan citat bi bio dovoljan.

• +1 1
  • Haha 1
Posted (edited)

Nisam mislio ni na koga odavde. Moje licno misljenje da monstruma treba spaliti na lomaci, ali zakon ne poznaje tu vrstu kazne.

Zakon rulje je ta moja kazna koju bih sproveo da je zakon poznaje.

Kao i dozivotni zatvor za roditelje. To je moj bes pretocen u zelju kako bih ja kaznio doticne monstrume.

Ne vrti se svet oko tebe, ako nisi znao!

Edited by Milosh76
  • Tužno 1
Posted (edited)

To što bi ti nekog spaljivao na lomači više govori o tebi nego o počiniocu. 

Rulja je povodljiva, očas posla nađe se tvoja guzica u vatri. U današnjoj Srbiji sa ovakvom medijskom slikom, da imamo zakon rulje bilo bi dovoljno da se dvaput nađeš kao tema u jutarnjem na Pinku sa viješću da si silovao dijete od 4 godine i eto tebe na lomači. Nebitno je li vijest istinita ili nije. Evo ti primjer ove dvojice što ih optužuju za Danku. Prvih par dana bilo je hiljade heroja koji su bili spremni da idu da im presude po kratkom postupku.

A to što ti je to napakovao Željko Mitrović, Aleksandar Vučić ili neko ko je utrčao milion evra Mitroviću, koga to briga, jedino što te čuva od takvog scenarija jeste to što se još uvijek moraju poštovati neki zakoni koji se tiču toga kako se dokazuje, kažnjava i toga da ti imaš prava na pravično suđenje.

Svi koji zazivaju zakon rulje uvijek polaze od pretpostavke da oni drže baklju koja pali lomaču. A to vrlo često baš bude onaj tvoj komšija kom ideš na kurac odavno. 

Edited by James Marshall
  • +1 6
  • Hvala 1
Posted (edited)

Ova tema gori već danima zbog rupe između, kako nam je objašnjeno, građanske i krivične odgovornosti. Tako da nije do mene, ja sam nebitan, moram da pitam da li i ovo nije na račun nas prokuženih bednika koji su tražili odgovornost roditelja. Čist račun, duga ljubav.

Edited by Eleniko
Posted
On 2.1.2025. at 19:27, copkillah said:

To što je nešto po zakonu, ne znači da nije sramno. Aleksićev advokat je bukvalno kažnjavan zbog narušavanja reda i nediscipline.

Evo ti primer:

"Što ste vi dolazili bez hulahopki, da mu olakšate, da vas lakše siluje?"

Pa mi ti sad objasni kako to nije sramno, izvoli.

taki je poso ni ja ga ne volim... a to što si ti napisao je sitnica pri onome što advokati smišljaju kako bi odbranili nekoga za koga znaju da je pobio hiljade ljudi

Posted
8 minutes ago, MNE said:

taki je poso ni ja ga ne volim... a to što si ti napisao je sitnica pri onome što advokati smišljaju kako bi odbranili nekoga za koga znaju da je pobio hiljade ljudi

Ihhh, baš lično pobio hiljade ljudi?

Posted
5 minutes ago, bejzbolka said:

Ihhh, baš lično pobio hiljade ljudi?

pa da li je lično ili je "samo" naredio - žrtvama je svejedno, inače to što si napisao je npr. dobar primjer kako bi ga advokat branio

Posted
8 hours ago, Jimmy Kowalski said:

Ovakvi slucajevi poput Ribnikara ili Mladenovca (ili sad Cetinja) su ipak retki. 

Cetinje je gradić duplo manji od Rume u kome za 2 i po godine budu 2 masivna ubistva (10+ žrtava), to nije baš rijetko. Kada se saberu i ova mafijaška ubistva ispada da je na 100K stanovnika veća smrtnost nego u meksičkoj Kolimi koja je poznata kao grad sa najviše homicida po broju stanovnika na planeti (računajući gradove sa preko 100K ljudi).

Posted

btw što ne mogu da otvorim ovaj podforum Srbija i region prikazuje mi neku grešku

Posted
20 minutes ago, James Marshall said:

To što bi ti nekog spaljivao na lomači više govori o tebi nego o počiniocu. 

Rulja je povodljiva, očas posla nađe se tvoja guzica u vatri. U današnjoj Srbiji sa ovakvom medijskom slikom, da imamo zakon rulje bilo bi dovoljno da se dvaput nađeš kao tema u jutarnjem na Pinku sa viješću da si silovao dijete od 4 godine i eto tebe na lomači. Nebitno je li vijest istinita ili nije. Evo ti primjer ove dvojice što ih optužuju za Danku. Prvih par dana bilo je hiljade heroja koji su bili spremni da idu da im presude po kratkom postupku.

A to što ti je to napakovao Željko Mitrović, Aleksandar Vučić ili neko ko je utrčao milion evra Mitroviću, koga to briga, jedino što te čuva od takvog scenarija jeste to što se još uvijek moraju poštovati neki zakoni koji se tiču toga kako se dokazuje, kažnjava i toga da ti imaš prava na pravično suđenje.

Svi koji zazivaju zakon rulje uvijek polaze od pretpostavke da oni drže baklju koja pali lomaču. A to vrlo često baš bude onaj tvoj komšija kom ideš na kurac odavno. 

mi u dosta visokom procentu imamo zakon rulje danas u srbiji. mozda se ne spaljuje na lomaci al se vrlo lako unistavaju i zivoti i karijere i ljudi nicim izazvani ostaju na ulici. i sve to uz pomoc naseg pravosudnog sistema. i bas zato mi nije jasno zasto se dlaka cepa nacetvoro kad su u pitanju roditelji masovnog ubice za koga su strucnjaci pravne struke (lica strucna najmanje kao i forumski pravnici koji ovde pishu) odlucili da kazne roditelje u sudskom postupku za koji forumski pravnici smatraju da nije odrziv i to pravdaju nekim dosta dubioznim objasnjenjima koja su u debelom neskladu sa zdravim razumom tipa - ok je da covek odgovara ako njegovo maloletno dete nekom ukrade auto al nije ako to isto dete nekog ubije jer su to dve razlicite oblasti pravosudja i nemaju veze jedna s drugom. moze biti da mi ovo ne razumemo jer smo krvozedna masa zeljna osvete a moze biti i da zaista nije bas logicno to sto nam se servira. 

osim toga - ja kao laik bez trunke grize savesti i dodatnog razmisljanja mogu odabrati da verujem ljudima koji su ucestvovali u ovom sudskom procesu i na osnovu svog strucnog znanja i iskustva doneli presudu koja se ovde kritikuje. nista me ne obavezuje da verujem forumskim pravnicima koji pripadaju istom sistemu, pogotovo ako mi je odluka suda logicnija od vecine objasnjenja koja sam citao na ovoj temi i koja se manje-vishe svode na to da pravosudni sistem postoji da bi stitio zakone (kolko god nelogicni i nepravedni bili) a ne ljude zbog kojih su nastali. 

ja ne znam uopste sta je ovde pretnja ako presuda opstane? neka buduca propast sudskog postupka kad na red dodje sledeci maloletni masovni ubica koga je otac vodio u streljanu? ili kompletna propast pravnog sistema zato sto ce roditelji masovnog ubice nevini robijiati ako ova presuda prodje?

ja sam mozda debil al iz kojeg god ugla gledao, cini mi se da je za nas kao drustvo mnogo veci problem ako niko krivicno ne odgovara za masovno ubistvo devetoro dece i coveka koji je pokusao da ih zastiti nego ako se ova odluka odrzi kolko god da je na klimavim pravnim nogama u ocima strucne javnosti. 

• +1 6
  • Hvala 4
  • -1 1
Posted
6 minutes ago, adam said:

osim toga - ja kao laik bez trunke grize savesti i dodatnog razmisljanja mogu odabrati da verujem ljudima koji su ucestvovali u ovom sudskom procesu i na osnovu svog strucnog znanja i iskustva doneli presudu koja se ovde kritikuje. nista me ne obavezuje da verujem forumskim pravnicima koji pripadaju istom sistemu, pogotovo ako mi je odluka suda logicnija od vecine objasnjenja koja sam citao na ovoj temi i koja se manje-vishe svode na to da pravosudni sistem postoji da bi stitio zakone (kolko god nelogicni i nepravedni bili) a ne ljude zbog kojih su nastali.

Tako isto kad je bila korona bili su neki mnogo stručni ljudi koji su se smejali i preporučivali da se ide u Milano u jeku pandemije u kriznom štabu. Pričali ono što narod voli da čuje. Bili su u najmanju ruku isto stručni, ako ne i stručniji od onih što su pričali da je virus zajeban i opasan i da će milioni da pomru. Bilo je i stručnjaka koji su tvrdili da Ivermektin to rešava kao kijavicu. Jbg, svako bira u šta veruje. Videćemo ko će na kraju biti pravosudni Nestorovići.

• Tužno 1
  • Vojvodo,serdare 1