Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
40 minutes ago, Krangovo telo said:

Prosto je, nas pravni sistem u domenu kaznenog prava nema pravo resenje za ovaj slucaj, pa se opredelio za pravni egibicionizam  da bi nekako uokvirio ovo. Da li je to dobro, pravedno, kakve rizike nosi i da li resava problem ili otvara nove to je tema za razmisljanje. Mozda  mi adokati/pravnici ne vidimo sumu od drveca, a mozda smo i svesni problematicnosti ovakvog resenja, ne znam, mislim da smo svi u pravu i to je jos jedna tragedija u ovom slucaju.

Meni licno je manje bitno da li ce posle ovakve tragedije neko biti osudjen ili ne, mislim bitno mi je ali znam i osecam da zadovoljava pravde u ovakvi tragedijama ne moze biti ni u pribliznoj meri, osim nekih varvarizama a cak i tad. Mislim ovo je tezak poraz i ogromni lomovi porodice i drustva, desilo se nesto sto sto vise analiziras ima sve manje smisla i prosto izlazi iz okvira bilo kakvog razumevanja do te mere da ja fizicki nepodnosljivo. 

Ovaj problem prevazilazi okvire pravosudnog resavanja, cak mislim da vecina ovakvih slucajeva (kao na primer onaj u mladenovcu) donesenjem ovakvih odlika dovodi do anesteziranja drustva jer se svi bavimo pravnim tehnikalija, da li moze i koliko moze. Sve je to manje bitno, sustina je razumeti kako se ovo desilo i kako spreciti ubuduce, a krivicna odgovornost je samo deo tog resenja, bavimo se povrsinom,  sustina je toliko bolna da vecina ljudi i ne zeli/moze da se suoci sa tim. A vlast takva kakva je zasadila drveca u sumi i sad svi samo vidimo broj godina na robiji, koji su skroz nebitni.

Hvala. Ti si neostrašćen i objektivan. 🙏❤️

• +1 3
Posted
19 hours ago, Jimmy Kowalski said:

Ako je Legijina majka ucila malog Milorada sa 13 godina da puca, a on sa 14 pocinio masakr, trebalo je da odgovara..

nije mogla jer takvo krivicno delo ne postoji u srpskom zakonodavstvu.

(ucenje malog da puca)

Posted (edited)
8 hours ago, Eleniko said:

Naravno da je bio svestan inače ne bi žurio da počini zločin pre 14.rođendana.

Inače u celom slučaju nedostaje jako puno forenzike, pre svega vezano za KK pucačke veštine. Po meni je nemoguće da si 4x u životu držao airsoft u streljani i onda uzmeš bojevi pištolj od kilo, sa trzajem, imaš nepunih 14 i onda imaš 100% tačnost pogodaka na pokretne mete.

Ovaj momak je imao mnogo ozbiljniju obuku od one koja je utvrđena u istrazi. I bio je treniran da ubije.

I to je ono što oca pored svih drugih problema verovatno čini podobnim za optužbu saučesnika u ubistvu, bez umišljaja.

ovo je netacno. pogledaj izvedene dokaze na sudjenju - skoro pola ispaljenih metaka nije zavrsilo u telima ubijenih i povredjenih.

pri tome je u cuvara ispalio najmanje 16 metaka - sto je jasan znak da nije bio “treniran da ubije”.

Edited by Djuro
  • Tužno 1
Posted (edited)
8 hours ago, Eleniko said:

Po meni je nemoguće da si 4x u životu držao airsoft u streljani

Koji bre airsoft?

Airsoft je prestao da se spominje još pre početka suđenja.

Je l' stvarno misliš da je radnik streljane osuđen na zatvor jer je pokušavao da sakrije činjenicu da je klinac pucao iz airsofta?

- Vladimir Kecmanović je četiri puta obučavao sina da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem i gađa u mete sa koncentričnim krugovima, kao i mete u obliku ljudi, znajući da takva obuka ne odgovara uzrastu deteta. Nije savesno čuvao oružje i nije obezbedio uslove za bezbedno čuvanje oružja, što je dovelo do upotrebe oružja od strane njegovog sina u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar - rekao je sudija i istakao da je maloletni dečak bio obučavan da puca iz tri tazličite vrste vatrenog oružja.

telegraf.rs/vesti/hronika/4029321-sina-zvao-psihopatom-evo-kako-je-decak-dosao-do-oruzja-ovo-je-deteljno-obrazlozenje-presude-kecmanovicima

Edited by vememah
Posted (edited)

@Djuro

da, video sam sada da to ipak nije bila ta preciznost

negde sam nosio u glavi da je imao 10 mrtvih i 1 ranjenog sa 17 metaka, što je vrhunska statistika za okolnosti

svejedno, ni sada ne znamo sa koliko su metaka pogođena deca

ako pođemo od toga da su najveća punjenja na tržištu sem specijalnih, pištolji tipa glock17 sa 17 metaka

znači da je za ispaljena 44 metka promenio najmanje 3 okvira i možda 2 pištolja

ne znam, ne prepoznajem se u priči da nije treniran da ubije. 

nego šta je, da gađa beogradske dživdžane.

pritom će ti svako ko je ikada pucao iz sličnog naoružanja reći da je itekako potrebno navikavanje na kinetiku koja se prenosi na pištolj, mene je od svakog bojevog gađanja danima boleo prst kojim sa okidao.

Edited by Eleniko
Posted
2 minutes ago, Eleniko said:

svejedno, ni sada ne znamo sa koliko su metaka pogođena deca

zna se sve, pogledaj negde obrazlozenje presude.

na pocetku, u prve tri zrtve, je sasuo nerazumljivo  mnogo metaka. to je znak da nije bio svestan situacije. 

Posted
1 minute ago, Djuro said:

to je znak da nije bio svestan situacije. 

jao bre

kakav je ovo argument

inače bio da je imao 10/10 bio svestan da ubija 10 ljudi

• +1 1
Posted

nego, ja prvi put ovde vidim ( ili moguce da nisam registrovao ranije, ali sumnjam) da je jedno od ranjene dece i dalje zivotno ugrozeno

zna li neko pribliznije, da li je zaista tako ili je ovo samo interpretacija novinara

uopste, imam utisak da se jako malo paznje posvecuje najpre ranjenima/osakacenma, ali i svim onim koji su direktno preziveli traumu

odnosno, hocu reci koliko god stravicno bilo 9toro ubijene dece i jednog odraslog, plus naravno gubici njihovih roditelja, sestara, brace, to je i dalje samo deo tragedije

cak i direktne posledice su mnogo sire, a indirektne u nekoj meri oseca celo drustvo

tu je i mala sestra kk

ona definitivno nije kriva ni po kom osnovu, a zivot joj je unisten

• +1 4
Posted
2 minutes ago, Eleniko said:

jao bre

kakav je ovo argument

inače bio da je imao 10/10 bio svestan da ubija 10 ljudi

Nije nikakav argument (a narocito ne moj) vec psiholoska procena.

Posted

Tu priču o neverovatnoj preciznosti KK je prvi plasirao, a ko drugi nego žvalonja, koji je pričao da ovaj mali bolje puca nego specijalci i šta sve ne.

Mada s obzirom da je ranije pričao da je on sam fizički spremniji od svih naših specijalaca, onda je sasvim moguće i da kk puca bolje od specijalaca. Blago nama ako su nam takvi specijalci.

• +1 5
Posted
3 minutes ago, bejzbolka said:

Tu priču o neverovatnoj preciznosti KK je prvi plasirao, a ko drugi nego žvalonja, koji je pričao da ovaj mali bolje puca nego specijalci i šta sve ne.

Mada s obzirom da je ranije pričao da je on sam fizički spremniji od svih naših specijalaca, onda je sasvim moguće i da kk puca bolje od specijalaca. Blago nama ako su nam takvi specijalci.

Videli smo naše specijalce kako navodno 600 njih celu noć traži jednog lika, koga bi tražili još toliko da nije bilo jednog taksiste.

• +1 3
Posted (edited)

ja sam iz one stare generacije koja je onala ONO i DSZ i vežbala gađanje, čak smo i ocenjivani iz istogtm, tj. gađanja

pucali smo iz M48, ja sam bila među najboljima, to nije bilo slučajno, u selu sam se dosta družila sa braćom koja su imala vazdušnu pušku, pa su učili i mene da gađam

ali, kada sam jednom dobila priliku da pucam iz pištolja, a i to je bilo bzvzv, nerviralo me kako muški pucaju, ja ih zajebavala, kao nemate pojma dajte meni, njima dosadilo, dali mi pištolj, ja promašila celu metu :isuse:

tad sam shvatila da je mnoooogo teže naučiti pucanje iz pištolja

Edited by duda
  • +1 1
Posted
Just now, copkillah said:

Videli smo naše specijalce kako navodno 600 njih celu noć traži jednog lika, koga bi tražili još toliko da nije bilo jednog taksiste.

I kako uz pomoć dronova i termovizijskih kamera traže dete od 3 godine, koje im navodno ispred nosa pokupe i ubiju dva pijana, mentalno zaostala (prema navodima tabloida) radnika borskog vodovoda, koji potom urade profi uklanjanje tragova, tako da ne postoji nijedan materijalni dokaz protiv njih.

• +1 3
Posted
46 minutes ago, Djuro said:

zna se sve, pogledaj negde obrazlozenje presude.

na pocetku, u prve tri zrtve, je sasuo nerazumljivo  mnogo metaka. to je znak da nije bio svestan situacije. 

Kako da bude nesvestan situacije neko ko je imao listu za odstrel, pripremao se detaljno i došao peške od kuće rešen da počini masakr?

• +1 7
Posted
1 hour ago, Djuro said:

ovo je netacno. pogledaj izvedene dokaze na sudjenju - skoro pola ispaljenih metaka nije zavrsilo u telima ubijenih i povredjenih.

pri tome je u cuvara ispalio najmanje 16 metaka - sto je jasan znak da nije bio “treniran da ubije”.

Bio je treniran da promašuje takoreći.