Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
6 minutes ago, Uskebasi said:

Ovo je bas jadan i bedan komentar

Neko i da kaže naglas

Ne znam s kim se svađate ovde i šta nam dokazujete. 

• +1 1
  • -1 1
Posted
1 minute ago, Moonwalker said:

@Uskebasi

Mozes li da objasnis ono o tuzenju drzave preko skole? Zasto ne preko streljana i dozvola za njih? Za sta je skola odgovorna?

Mislim da je već citirao relevantni zakon, škola je odgovorna za decu koja se u njoj nalaze. Dakle, teoretski, škola je kriva što nije sprečila masakr.

• +1 2
Posted

@Uskebasi

Mozes li da objasnis ono o tuzenju drzave preko skole? Zasto ne preko streljana i dozvola za njih? Za sta je skola odgovorna?

Za stetu koju pricini maloletnik dok je u skoli odgovara škola, a roditelji odgovaraju ako se steta moze pripisati losem vaspitanju

• Haha 1
Posted
1 minute ago, Svemir Zeka said:

Neko i da kaže naglas

Da živimo u jednoj vrlo funkcionalnoj pravnoj državi i da bi ovakva presuda podrila temelje našeg pravnog sistema i sutra dala SNSu carte blanche da radi šta hoće.

• +1 3
  • Hvala 1
  • Vojvodo,serdare 2
Posted (edited)
5 minutes ago, Uskebasi said:

Za stetu koju pricini maloletnik dok je u skoli odgovara škola, a roditelji odgovaraju ako se steta moze pripisati losem vaspitanju

Od kog momenta je on u skoli? Da ne kucam ponovo. Kako je skola to odgovorna za ovo? Nije ga trenirala, nije dala prostorije i osoblje, oruzje nije skolsko, obezbedila cuvara. Dodje od kuce naoruzan, ubije cuvara i nastavi sa ubijanjem.

Nema krivice roditelja, a ima skole, streljanu da ne pominjem. Gde je tu pravo ili je tako najlakse naplatiti stetu od drzave?

Edited by Moonwalker
  • +1 1
  • Haha 1
Posted
2 minutes ago, Svemir Zeka said:

Neko i da kaže naglas

Ne znam zasto mislis da "vam" neko nesto dokazuje? 

Od saosecajnosti tvoje struke ubijena deca i njihove porodice nisu imale vajde. KK je bio u sistemu, prepoznat kao dete sa problemom, ali niko od saosecajnih strucnjaka nije prstom mrdnuo. Zato se toliko grcevito drzite za odgovornost roditelja, jer ne daj Boze da se postavi pitanje odgovornosti strucnih sluzbi skole i csr koji u ovom i svim slicnim slucajevima ne preduzimaju nista, osim sto kad dodje do tragedije kazu "bio je evidentiran kod nas". 

• +1 1
  • Haha 2
  • -1 4
Posted (edited)
9 minutes ago, Moonwalker said:

Od kog momenta je on u skoli? Da ne kucam ponovo. Kako je skola to odgovorna za ovo? Nije ga trenirala, nije dala prostorije i osoblje, oruzje nije skolsko, obezbedila cuvara. Dodje od kuce naoruzan, ubije cuvara i nastavi sa ubijanjem.

Nema krivice roditelja, a ima skole, streljanu da ne pominjem. Gde je tu pravo ili je tako najlakse naplatiti stetu od drzave?

Ima krivice roditelja ako je steta nastala kao posledica loseg vaspitanja. Ali ako je kk bolestan, onda ne odgovaraju roditelji. To je problem, kad se siluje pravo u jednom postupku, obicno bude problem u drugom.

Jasno je da ovde nece biti tog problema, jer ce u gradjanskom postupku odgovarati roditelji kojima je vec zaplenjena imovina. Interesantno Goranu Vesicu nije zaplenjena imovina niti je pokrenut parnicni postupak protiv njega i ostalih optuzenih za tragediju u NS

Edited by Uskebasi
  • +1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted (edited)
2 minutes ago, Uskebasi said:

Ima krivice roditelja ako je steta nastala kao posledica loseg vaspitanja. Ali ako je kk bolestan, onda ne odgovaraju roditelji. To je problem, kad se siluje pravo u jednom postupku, obicno bude problem u drugom.

Jasno je da ovde nece biti tog problema, jer ce u gradjanskom postupku odgovarati roditelji kojima je vec zaplenjena imovina. Interesantno Goranu Vesicu nije zaplenjena imovina niti je pokrenut parnicni postupak protiv njega i ostalih optuzenih za tragediju u NS

Ali cekaj kako je skola odgovorna? I zasto nema prozivanja/tuzenja drzave preko streljane, nego bas skole? Ako gledas drzavu kroz skolu, tu je uradjeno sta se moglo.

Edited by Moonwalker
  • Haha 1
Posted
Just now, Moonwalker said:

Ali cekaj kako je skola odgovorna? I zasto nema prozivanja drzave preko streljane, nego bas skole?

Jer zakon bas tako kaze. 

Screenshot_2025-01-02-20-09-18-337_com.android.chrome-edit.jpg

Posted (edited)
4 minutes ago, Uskebasi said:

Jer zakon bas tako kaze. 

Od kog trenutka vazi clan 167, kad prodje kroz kapiju skolskog dvorista, udje na ulazna vrata? I ako imamo advokata koji zastupa skolu kako bi je branio?  

Edited by Moonwalker
  • +1 1
Posted

Od kog trenutka vazi clan 167, kad prodje kroz kapiju skolskog dvorista, udje na ulazna vrata? I ako imamo advokata koji zastupa skolu kako bi je branio?

To je interesantno pitanje. Od onog trenutka od kog se primenjuju pravila i disciplinske odredbe skole. 

Advokat skole bi se pozivao na to da kk nije bolestan nego je do štete doslo usled propusta u vaspitanju i rdjavih primera u porodici

• +1 1
Posted
9 minutes ago, Uskebasi said:

Ne znam zasto mislis da "vam" neko nesto dokazuje? 

Od saosecajnosti tvoje struke ubijena deca i njihove porodice nisu imale vajde. KK je bio u sistemu, prepoznat kao dete sa problemom, ali niko od saosecajnih strucnjaka nije prstom mrdnuo. Zato se toliko grcevito drzite za odgovornost roditelja, jer ne daj Boze da se postavi pitanje odgovornosti strucnih sluzbi skole i csr koji u ovom i svim slicnim slucajevima ne preduzimaju nista, osim sto kad dodje do tragedije kazu "bio je evidentiran kod nas". 

Ahahahha. Ajmo sad na ovaj način :D nisko!

Gle: ako je pp služba imala propust, slobodno nek joj se sudi. 

Ali, navedi podatak i izvor, gde je dete evidentirano, da vidimo. Osim za prebačaj u drugu smenu. 

Zaista nije jasno, s kim se ti ovde svađaš. Lepo je rekao Kowalski: ako smatrate da je učinjena nepravda, kao struka se oglasite, ukažite na to da su vam kolege nestručne

A ne da se nama ovde učitava potreba da se sjebava već sjebana pravna država i slično. 

S ovim prebacivanjem na moju struku me zaobiđi pliz :D

• +1 1
  • Tužno 1
Posted (edited)
3 minutes ago, Uskebasi said:

To je interesantno pitanje. Od onog trenutka od kog se primenjuju pravila i disciplinske odredbe skole. 

Advokat skole bi se pozivao na to da kk nije bolestan nego je do štete doslo usled propusta u vaspitanju i rdjavih primera u porodici

Da li bi se pozivao da je skola preduzela sve u njenoj nadleznosti da obezbedi bezbednost dece? Imali su cuvara, cuvar je ubijen odmah u dvoristu.

Na koji nacin skola od tog trenutka obezbedjuje svoju odgovornost iz clana 167, da zaposli ove kobre? 

Edited by Moonwalker
  • +1 1
Posted
3 minutes ago, Svemir Zeka said:

Ahahahha. Ajmo sad na ovaj način :D nisko!

Gle: ako je pp služba imala propust, slobodno nek joj se sudi. 

Ali, navedi podatak i izvor, gde je dete evidentirano, da vidimo. Osim za prebačaj u drugu smenu. 

Zaista nije jasno, s kim se ti ovde svađaš. Lepo je rekao Kowalski: ako smatrate da je učinjena nepravda, kao struka se oglasite, ukažite na to da su vam kolege nestručne

A ne da se nama ovde učitava potreba da se sjebava već sjebana pravna država i slično. 

S ovim prebacivanjem na moju struku me zaobiđi pliz :D

Pise u obrazlozenju presude da je prilikom premestaja u drugo odeljenje dat savet za psihološku podršku kk jer se oseca odbacenim u odeljenju. Naravno, tu tvoja struka zavrsava nadležnost. Imamo dete sa problemom koje se smatra odbačenim od drugova i resenje tvoje struke je da se to dete prebaci u drugo odeljenje. Jel to ok preporuka po tebi? Zašto nije obavesten CSR kad izolovanje deteta od vrsnjacke grupe predstavlja ponasanje koje se prijavljuje centru? 

Iako skola ima psihologa, data je preporuka da roditelji obezbede psiholosku podrsku detetu van skole? Jel to ok preporuka? 

Da li bi masakr bio izbegnut da su skolske sluzbe radile svoj posao? 

Al bitno da ste saosecajni... 

• +1 3
  • Haha 1
  • -1 1
Posted
4 minutes ago, Uskebasi said:

Pise u obrazlozenju presude da je prilikom premestaja u drugo odeljenje dat savet za psihološku podršku kk jer se oseca odbacenim u odeljenju. Naravno, tu tvoja struka zavrsava nadležnost. Imamo dete sa problemom koje se smatra odbačenim od drugova i resenje tvoje struke je da se to dete prebaci u drugo odeljenje. Jel to ok preporuka po tebi? Zašto nije obavesten CSR kad izolovanje deteta od vrsnjacke grupe predstavlja ponasanje koje se prijavljuje centru? 

Iako skola ima psihologa, data je preporuka da roditelji obezbede psiholosku podrsku detetu van skole? Jel to ok preporuka? 

Da li bi masakr bio izbegnut da su skolske sluzbe radile svoj posao? 

Al bitno da ste saosecajni... 

Au, koliko ti pojma nemaš van paragrafa. :D

Pisano je dvesta puta šta su nadležnosti i dokle idu, pp službi. 

Centar za socijalni rad obaveštava direktor, ne psiholog. Znaš?

A takođe, jel znaš da sam ja dve škole promenila jer direktor nije htela/hteo da šalje moje preporuke za policiju i centar za socijalni rad? Evo sad znaš i to :D

Znači, ovo ti je potpuni promašaj.

A opet kažem - ako je psiholog Ribnikara odgovorna, nek odgovara pred sudom, nisam ja protiv toga. 

Samo, to nisam ja.