Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
Just now, ubibobi said:

Hoćemo da pođemo od Noskicha i međunarodne razmene psihopata i njihovih roditelja sa državama poput Argentine i Indonezije...lepih plaža tamo ima da ti ja kažem u sam Mengele bi ti potvrdio

Noskich, really? To je argument? Daj budi ozbiljan.

• +1 1
Posted (edited)
3 minutes ago, James Marshall said:

Noskich, really? To je argument? Daj budi ozbiljan.

Da čujemo tvoj predlog i očekivanja u vezi KK...btw školska klupa je bila ironija, to si bar ti trebao da skapiraš

Edited by ubibobi
  • Haha 1
Posted
13 minutes ago, ubibobi said:

Veoma blizak prijatelj mi je izgubio ćerku u tom masakru i sramota bi me bilo da mu kažem o čemu ovde pojedinci pišu.

Kazi mu da je deo svetine zeljne odmazde. Bice mu drago da cuje..

• +1 3
Posted
1 minute ago, Jimmy Kowalski said:

Kazi mu da je deo svetine zeljne odmazde. Bice mu drago da cuje..

Bar su me pravolinijaši pravnici u krstaškom pohodu zasuli dislajkovima, počastvovan sam zaista :fantom: 

• +1 1
  • Haha 1
  • -1 1
Posted
Just now, ubibobi said:

Da čujemontvoj predlog i očekivanja u vezi KK...btw školska klupa je bila ironija, to si bar ti trebao da skapiraš

Nema šta tu se komplikovati, biće to beskonačno izricanje mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u ustanovi, praktično doživotni zatvor. 

Ali uopšte ovdje u većini nije bila priča o tome, ako izuzmemo ove pucnjeve u sunce tipa noskich koje ja uvijek gledam kao trolovanje bar dijelom.

Što se tiče pomjeranja pravnih stativa, pažljivo bih to pomjeranje zazivao, da ne pukne po tvojim ili mojim leđima, kao što je puklo po leđima onog nesretnika što je od toga umro u stanici u Boru. 

Posted
23 minutes ago, ubibobi said:

Sve koji smatraju da je takav i sličan ishod prihvatljiv tj. da se desetostruki ubica psihopatskog profila resocijalizuje i ponovo integriše u društvo, pitao bih da li bi sopstvenu decu izložili takvoj vrsti programa. 

Šta je ironično u ovom dijelu posta?

Posted
13 minutes ago, ubibobi said:

Bar su me pravolinijaši pravnici u krstaškom pohodu zasuli dislajkovima, počastvovan sam zaista :fantom: 

U pravu si, sve: pa ne treba se držati zakona k'o pijan plota...

:fantom: 

Posted
13 minutes ago, James Marshall said:

Šta je ironično u ovom dijelu posta?

I ja sam mišljenja da će to biti beskonačno izricanje mera obaveznog psihijatrijskog opserviranja a taj drugi deo posta se ne odnosi na školu već na resocijalizaciju uopšteno i njega sam uputio svima koji smatraju da za tako nešto nema "pravnog' osnova i tu nema trunke ironije.

Pisalo se ovde da ne kopam sad kako vreme leči sve i da će sve prekriti ruzmarin,snjegovi i šaš te da je procena da će mali izaći na slobodu čim se prilike za to stvore, nije samo ovaj što bi ih odmah poslao na porodično letovanje 

Posted
8 minutes ago, namenski said:

U pravu si, sve: pa ne treba se držati zakona k'o pijan plota...

U slučaju KK koji zbog godina neće moći krivično da odgovara zakon će se zaobići time što će ga poslati na doživotno posmatranje u zatvorenoj instituciji, to je jedino rešenje i jedino ispravno rešenje

• +1 2
Posted
1 hour ago, MNE said:

ne postoji sramna odbrana kad je pravo u pitanju, advokati brane i zločince u Hagu

To što je nešto po zakonu, ne znači da nije sramno. Aleksićev advokat je bukvalno kažnjavan zbog narušavanja reda i nediscipline.

Evo ti primer:

"Što ste vi dolazili bez hulahopki, da mu olakšate, da vas lakše siluje?"

Pa mi ti sad objasni kako to nije sramno, izvoli.

• +1 5
  • Tužno 1
Posted
4 minutes ago, ubibobi said:

zakon će se zaobići

Jebes zakon koji se zaobilazi...

Posted
7 minutes ago, ubibobi said:

Pa to ili ga pustiti, šta predlažeš ti?

Sto da ga ne puste, kad presuda koju ti podrzavas smatra kk za oštećenog krivicnim delom? Zlostavljan i zanemaren, jednom rečju žrtva. 

Jel se i dalje slažeš sa presudom? 

Posted
15 minutes ago, ubibobi said:

Pa to ili ga pustiti, šta predlažeš ti?

Pustiti ga, protivzakonito je u ustanovi zatvorenog tipa, jer svi znaju da je zdrav i prav.

Posted

Mir, mir, niko nije kriv.

Ako KK ne može da bude krivično odgovoran, onda on jeste žrtva, jer i njegov život je izgubljen, jer , baš bih volela da vidim psihijatra koji će potpisati da je KK sposoban da se vrati životu u zajednici.

I ko je onda odgovoran za 10 života + plus eto i taj Kostin (nemojte me sad kamenovati)

Zvuči sumanuto da nije niko.

Kako izaći iz ovoga a da pravda bude zadovoljena?

• Hvala 1