Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted (edited)

e pa je to u radikalskom svetu

(bivala sam i jesam u savetu roditelja i nikad nisam birala shkolski odbor nikakvim glasanjem)

Edited by gospa buba
Posted (edited)
1 hour ago, gsb said:

A zasto u tom odboru moraju da budu sve istomisljenici?

Pa ne moraju pogotovo ne mora u ovom slucaju, i roditelji su trazili da bilo ko drugi bude kandidat ispred roditelja stradale dece i bice izabran, samo ne predlozeni.

I to iz vise razloga od kojih neki nisu za iznosenje.
Ljudi tamo se dobro poznaju, i komuniciraju vise nego se to moze zakljuciti iz rijalitija u medijima.

Edited by Friend
  • +1 2
  • Hvala 1
Posted

Ja mislim da su odgovorne sluzbe zakazale, i pokusavaju da skinu odgovornost sa sebe, i teraju roditelje da se gloze i donose nekakve odluke. Neki roditelji su anksiozni i reaguju jako, neki trpe u sebi, ali da su organi ministarstva prosvete doneli neku odluku, stali iza nje, nasli dodatni prostor za odvijanje nastave, a sve je to moglo da se uradi tokom leta, bilo bi mnogo bolje. Ovako inicirali su samo glozenje medju realno, najranjivijim osobama posle ovog masalra.

• +1 2
Posted
42 minutes ago, gospa buba said:

e pa je to u radikalskom svetu

(bivala sam i jesam u savetu roditelja i nikad nisam birala shkolski odbor nikakvim glasanjem)

Ne bira Savet roditelja Školski odbor, već samo svoja 3 predstavnika u Školskom odboru.

Nastavničko veće bira svoja 3, a preostala 3 imenuje opština.

• +1 2
Posted
4 hours ago, Friend said:

O kakvom je raspadu rec.. Nastava se odvija skoro pa normalno obzirom sta se dogodilo.

Na papiru i spolja gledano. Deca su u kurcu, atmosfera kao da idu tamo po kazni, svaki dan je mučenje i odbrojavanje do vikenda. Pričam o starijim razredima naravno. 

Posted

Ne bih da iskljucujem nicija slicna pojedinacna osecanja posle monstruoznog dogadjaja i stepen pogodjenosti, sigurno da ih ima, ali mogu da izrazim suprotan utisak ovome gore navedenom za generalno stanje.

Atmosfera koja vlada medju decom i starijih i mladjih razreda generalno je dobra i pozeljna.

Da je tako kako je opisano kao odlazak u konc-logor niko ne bi svoju decu ostavio u skoli, slao u skolu ili upisivao posle svega sad u septembru.

Ovo je, inace, iskustvo iz nekoliko razlicitih razreda, u smeni B u kojoj se desio masakr, ukljucujuci utiske i iz najteze pogodjenog odeljenja.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted
31 minutes ago, Friend said:

Ne bih da iskljucujem nicija slicna pojedinacna osecanja posle monstruoznog dogadjaja i stepen pogodjenosti, sigurno da ih ima, ali mogu da izrazim suprotan utisak ovome gore navedenom za generalno stanje.

Atmosfera koja vlada medju decom i starijih i mladjih razreda generalno je dobra i pozeljna.

Da je tako kako je opisano kao odlazak u konc-logor niko ne bi svoju decu ostavio u skoli, slao u skolu ili upisivao posle svega sad u septembru.

Ovo je, inace, iskustvo iz nekoliko razlicitih razreda, u smeni B u kojoj se desio masakr, ukljucujuci utiske i iz najteze pogodjenog odeljenja.

Super ako ima i toga, pošto su ovo o čemu pričam iskustva više dece iz te iste smene, od onih koji rade sa njima privatno (pošto škola ne radi ništa po tom pitanju). 

A što se boldovanog tiče, kako je neko ko je upisivao dete mogao unapred da zna kako će to da izgleda? Iskreno, mislim da su pametnije postupili oni koji su decu upisali u druge škole (npr neki meni bliski ljudi, oboje su išli u Ribnikar itd itd), pogotovo što su neke druge vračarske škole u svakom smislu bolja opcija od Ribnikara, čak i da se nije desilo šta se desilo.

• 2 weeks later...
Posted

Upoznala sam majku deteta koje je bilo u školi tada, i upisala je drugo dete u prvi razred sada opet u Ribnikar. Kaže da je dosta dece koja pređe u druge škole stigmatizovano. Deca ih posmatraju na svakakve načine.

Osim toga, kaže da je bila sluđena i nije znala na koju će stranu, na kraju je rešila tako, i dete je želelo da ostane. 

Posted
13 minutes ago, Svemir Zeka said:

Upoznala sam majku deteta koje je bilo u školi tada, i upisala je drugo dete u prvi razred sada opet u Ribnikar. Kaže da je dosta dece koja pređe u druge škole stigmatizovano. Deca ih posmatraju na svakakve načine.

Osim toga, kaže da je bila sluđena i nije znala na koju će stranu, na kraju je rešila tako, i dete je želelo da ostane. 

Ako ga je upisala u prvi razred, onda to dete nije prešlo niotkuda. Kako bi bio stigmatizivan ako mu je to prva škola u žuvotu?

• +1 1
Posted
18 minutes ago, Tihajeza said:

Ako ga je upisala u prvi razred, onda to dete nije prešlo niotkuda. Kako bi bio stigmatizivan ako mu je to prva škola u žuvotu?

Pa valjda prvo dete ...

Posted
39 minutes ago, Tihajeza said:

Ima i starije dete, koje je već u školi, i ostalo je u njoj.

Stigmatizovana deca koje spominju su na osnovu priča koje je čula od drugih, koji su svoju decu prebacili u druge škole, a nova školska godina traje već 3,5 meseca.

Posted

Ako sam dobro shvatio ne radi se o ovoj deci, vec drugi primeri.

Nemoguca situacija, ima hiljadu jedan nacin na koji moze da dodje do nezeljenih situacija.

Od najbanalnijih pitanja sto si se prebacio, sto nisi ostao tamo, jesi znao ubicu, jesi znao nekog od ubijenih, gde si bio taj dan...do ko zna cega sto samo deca mogu da smisle.

Ili da ne pitaju nista, izbegavaju tu decu i da ogovaraju i smisljaju teorije...

• +1 1
Posted

Tako je, majka zbog toga smatra da je dobro što nije prebacivala dete, a ovo koje je upisala je mogla upisati i na drugo mesto, pa nije. 

Posted

Vec se "proculo" da su komunalci oprali boju i vratili na staro stanje.