Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, Filozof manijak said:

Ne znam, ja bih akcenat priče bacio na to kako i zašto je mali razvio te bolesne maštarije.

Zašto?

Posted
2 minutes ago, Filozof manijak said:

Ne znam, ja bih akcenat priče bacio na to kako i zašto je mali razvio te bolesne maštarije.

Sigurna sam da je kombinacija ličnost+naučenost pucanju+ pristup

Rezultat masakr. 

Da je samo jedno od ovoga, da se vrlo verovatno ne bi desilo.

E sad pošto ne možeš kao oni što su u Užicu hteli da love antisocijalne, ostaje da kontrolišeš pristup oružju i učenje tehnikama brze i precizne egzekucije.

• +1 1
Posted
1 minute ago, ToniAdams said:

Zašto?

IMHO, mali bi ubio pre ili kasnije, bez obzira da li ga je otac obučavao oružju ili ne.

• +1 1
Posted (edited)
3 minutes ago, Svemir Zeka said:

Sigurna sam da je kombinacija ličnost+naučenost pucanju+ pristup

Rezultat masakr. 

Da je samo jedno od ovoga, da se vrlo verovatno ne bi desilo.

Bold: slažem se apsolutno, ali je kod mene na prvom mestu - ličnost 

Italic - ne slažem se, neko ko ima ubilačke aspiracije, cenim da će ih kad tad ostvariti

esid: ono što mene najviše zanima je da li je mali učio da puca pre ili nakon što mu je ideja o ubijanju vršnjaka došla na pamet.

Edited by Filozof manijak
Posted

Pa ok, u perspektivi naravno, ali sad je prioritet da mališan ne vidi svetlost dana a roditelji da zabodu višegodišnju robiju.

• +1 1
Posted
1 minute ago, Filozof manijak said:

IMHO, mali bi ubio pre ili kasnije, bez obzira da li ga je otac obučavao oružju ili ne.

Možda. Ali svakako bi to bilo drugačije. Ja ovako to vidim: sama činjenica da je on tako uspešan u nečemu (pucanju i pogocima), da ima oružje u kući (osećaj moći) mu je dala dozu samopouzdanja da se upusti u realizaciju svojih agresivnih ambicija. Bez svega toga i manjak samopouzdanja. Izostaje ovakva reakcija. Ili se agresija kanališe na znatno manje opasan način.

• +1 2
Posted (edited)

Slažem se, mali ne sme da vidi svetlost dana više do kraja života.

@ToniAdams

Edited by Filozof manijak
  • +1 1
Posted

Mali je imao i molotovljeve koktele spremne da ih upotrebi, pa se sad postavlja pitanje ko ga je obučio da spaljuje decu u skoli. 

Kakva gomila preterivanja, da ne kazem nesto drugo... 

Posted (edited)
2 minutes ago, Uskebasi said:

Mali je imao i molotovljeve koktele spremne da ih upotrebi, pa se sad postavlja pitanje ko ga je obučio da spaljuje decu u skoli. 

Kakva gomila preterivanja, da ne kazem nesto drugo... 

Reci slobodno. 

Mali je agresivan i nasilan, a otac se bonduje s njim tako što mu te crte ličnosti obilato hrani i usmerava. 

Edited by Svemir Zeka
  • +1 1
Posted
1 minute ago, Svemir Zeka said:

Ili se agresija kanališe na znatno manje opasan način.

U tom smislu ovo je potpuno jedna od onih pricha gde pushka naslonjena na zid u prvom, opali u trecem chinu.

Mnogo ljudi imaju mentalnih problema, ovde se sve sklopilo, a jedino na shta je direktno moglo da utiche je to oruzje koje je bilo dostupno.

• +1 1
Posted

Reci slobodno. 

Mali je agresivan i nasilan, a otac se bonduje s njim tako što mu te crte hrani. 

A majka?

Posted

Reci slobodno. 

Mali je agresivan i nasilan, a otac se bonduje s njim tako što mu te crte ličnosti obilato hrani i usmerava. 

Otkud sad to da je pre ubistva bio agresivan i nasilan i da je to otac znao? 

• +1 1
  • Haha 1
Posted
Just now, Filozof manijak said:

A majka?

I to je moguće, ali o tome nemamo informacije. Vođenje u streljanu je merodavna informacija jer se vidi na snimku. 

Posted
1 minute ago, Uskebasi said:

Otkud sad to da je pre ubistva bio agresivan i nasilan i da je to otac znao? 

Isuse al stvarno :isuse: