Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

9 hours ago, Svemir Zeka said:

Ja imam primer iz blizine. Ne tvrdim da treba da se prave generalizacije. Samo: kad detetu daš pušku ili pištolj, verovatnoća da će ih voleti znatno raste.

Naravno. Mi prichamo o tri generacje ovde, moje dede su bili lovci pa i vecina mushkaraca u selu, svaka kuca imala je pushku-dve-tri.

Moja generacija, nekoliko brace od ujaka su lovci. Oruzje je bilo i oko nas kad sam ja odrastala vrlo prisutno.

Nasha deca, pogotvo ona koja zive u gradu, po meni ne treba tome da budu izlozena vishe tome. Deca ove brace shto su lovci imaju opet punu kucu oruzja, odrastaju u tom smislu slichno nama.

• +1 1
8 hours ago, radisa said:

Jbg, ja sam odrastao sa puškama i pištoljima, teča mi bio puškar, imao svoju radnjicu na Temerinskoj u NS, visio sam često kod njega ... 90ih sam zamrzeo oružije, posle sma bio u vosci, bilo mi zanimljivo da pucam, ali ništa više od toga... Posle vojske nisam nikad više uzeo oružije u ruku... I nadam se da neću...

Nije svako dete isto...

Zato i kažem ne generalizujem, ali verujem da je verovatnoća da se stekne naklonost ka puškaranju veća. 

Omogućio mu jeste sigurno. 

Ali ajde, kad učiš da pucaš, učiš šta? Šta je ishod pucnjave? Da se odbrani od nekog kad ga zaskoči pištoljem na Divljem zapadu? 

Ja se izvinjavam, ne razumem ni čemu držanje oružja u kući ako nisi spreman nekad u nekoj situaciji da ga upotrebiš. Ne kapiram koja mu može biti druga namena

• +1 4

otac ima neku fobiju ili traumu iz mladosti, vezanu za oruzje - tako je formulisano u medijima, a naravno da zvuci glupavo jer covjek ocigledno nema fobiju od oruzja.

tj, osim sto je sina naucio da puca, gotovo izvjesno mu je prenio svoju 'traumu', normalizovao razlog za koriscenje tog oruzja.

naravno da su mnogi kroz vjekove i decenije odrastali sa oruzjem ali smo se nekako civilizacijski dogovorili da ga bude sve manje, da se koristi kontrolisano, a zakonski da se skladisti valjano i sigurno.

Ajde da pričamo o nekome u Bosni, trauma od rata, ali šta će tebi junače arsenal na Vračaru? Mislim znam da gomila ljudi ima oružje po kućama, prezirem oružje i za sve se isto pitam koji će im kurac. Moj ex je hteo da uzme pištolj da drži u kući, odgovorili smo ga drug i ja, lepo je rekao ovaj tad, kad imaš pištolj u kući, on će možda i da opali, a zna se ko u 90% slučajeva bude "provalnik"

Just now, morgana said:

otac ima neku fobiju ili traumu iz mladosti, vezanu za oruzje - tako je formulisano u medijima, a naravno da zvuci glupavo jer covjek ocigledno nema fobiju od oruzja.

tj, osim sto je sina naucio da puca, gotovo izvjesno mu je prenio svoju 'traumu', normalizovao razlog za koriscenje tog oruzja.

naravno da su mnogi kroz vjekove i decenije odrastali sa oruzjem ali smo se nekako civilizacijski dogovorili da ga bude sve manje, da se koristi kontrolisano, a zakonski da se skladisti valjano i sigurno.

On da ima fobiju, pričao bi kao ja, a ne bi ga skladištio i učio malog. No, ko zna šta sve čovek drugo ima u crnoj kutiji u glavi. 

• +1 2
Just now, Svemir Zeka said:

On da ima fobiju, pričao bi kao ja, a ne bi ga skladištio i učio malog. No, ko zna šta sve čovek drugo ima u crnoj kutiji u glavi. 

apsolutno

Just now, ToniAdams said:

Stvarno ne znam šta mu je bilo u glavi, posle svega me ne bi čudilo da mu je to i bio motiv, ali ne verujem da će iko uspeti to da dokaže.

A sigurno mu nije bio motiv da mali ode u školu i ubije drugare, ali da je regular bonding ćaleta i deteta - sigurno nije 

• +1 1

Jeste

Samo mnogo posmatraš stvari iz svoje perspektive

esid: začudila bi se koliki procenat imućnih ljudi ima oružje u svom vlasništvu

Edited by Filozof manijak
  • +1 2

Ne znam, ja bih akcenat priče bacio na to kako i zašto je mali razvio te bolesne maštarije.

Edited by Filozof manijak
  • +1 2
2 minutes ago, Filozof manijak said:

Jeste

Samo mnogo posmatraš stvari iz svoje perspektive

esid: začudila bi se koliki procenat imućnih ljudi ima oružje u svom vlasništvu

Ne bih, znam koliko oružja ima po kućama. 

I kad sam u tazbinu došla pre 15 god znajući Bosna je, rekla sam da šta god imaju rastave na delove i nose po selima i tavanima štala. Deca. A oni nisu imućni. 

Pa čuj moja perspektiva, iz čije da pričam?