May 28, 20251 yr Trump’s anti-trans actions are not just opening moves in a battle against vulnerable groups. Nor are they simply fanning the flames of right-wing moral panic. The push to eradicate so-called “woke gender ideology” is also part of the assault on the government itself.https://www.newyorker.com/news/the-lede/donald-trumps-war-on-gender-is-also-a-war-on-government?fbclid=IwY2xjawKjkkRleHRuA2FlbQIxMQABHm3Bi6ytR8zKZUcAwVgPWigDl4Ro50rL-mCG3DMY1XSzzema99zBuQ3JGvrl_aem_v4YptLruyLCh5Y9Hy_z3lA
February 13Feb 13 U Kanadi je sedamnaestogodišnji mladić sa ženskim dokumentima ubio majku, brata i petoro dece i nastavnika u školi. Renomirani mediji obmanjuju javnost izveštavajući da je u pitanju ženski zločinac.AP: Ubica je "ona", ni jednom rečju ne pominju da je ubica muško.Marca bira fotografiju sa frizuricom gde mu je kropovana muška brada, tek na kraju teksta objašnjavaju da je u pitanju muško.PBS: Ubica je žena, i pandur u klipu laže da je ubica "female" Muške zločine pišu u žensku statistiku, u big data dobu. Neverovatna je podmuklost zapadnjačke mizoginije.
February 13Feb 13 2 hours ago, Snow said:sedamnaestogodišnji mladić sa ženskim dokumentimaNije mi jasno šta ti ovo znači - u Kanadi je valjda legalno moguće promeniti pol, što ga ne bi pisali u žene, podkategorija trans-žene ako treba?Uostalom, https://nationalpost.com/news/canada/the-tumbler-ridge-shooter-was-a-trans-female-how-rare-is-that
February 13Feb 13 Author kad je promenio pol? evo i ja ću od sutra da budem muško, a od prekosutra da mi se obraćate u muškom rodu.
February 13Feb 13 11 minutes ago, Svemir Zeka said:kad je promenio pol?evo i ja ću od sutra da budem muško, a od prekosutra da mi se obraćate u muškom rodu.Ne znam kad je promenio, i ako je uopšte - valjda je dovoljan uslov da ima "ženska dokumenta", u društvu koje tako funkcioniše?Svemir je već muško ime, jedino da promeniš prezime u Zekan ("mali zekan Đokan") 🙃
February 13Feb 13 15 minutes ago, Svemir Zeka said:kad je promenio pol?evo i ja ću od sutra da budem muško, a od prekosutra da mi se obraćate u muškom rodu.A ko neće može da mi popuši ....
February 13Feb 13 57 minutes ago, Svemir Zeka said:kad je promenio pol?evo i ja ću od sutra da budem muško, a od prekosutra da mi se obraćate u muškom rodu.negde sam pročitao da je pre 6 godina započeo/la tranziciju
February 13Feb 13 56 minutes ago, Svemir Zeka said:kad je promenio pol?Sa 12 započeo.The killer began transitioning six years agohttps://www.telegraph.co.uk/world-news/2026/02/11/canada-school-shooting-tumbler-ridge-british-columbia/?WT.mc_id=tmgoff_fb_photo_shooting-tumbler-ridge-british-columbia/
February 13Feb 13 U Kanadi nikad nije bilo zločina da je žena bila masovni ubica u pucnjavi. Po kanadskom zakonu ovaj lik će biti zabeležen kao jedini i prvi - žena masovni ubica.Nigde se ne vodi statistika o tome koliko zločina počine muškarci koje država priznaje za žene.A ne sme da se vodi jer će ispasti da se oni ni najmanje ne razlikuju od svoje muške braće bez falsifikovanog pola u dokumentima.
February 13Feb 13 Author 58 minutes ago, Frile said:negde sam pročitao da je pre 6 godina započeo/la tranziciju57 minutes ago, vememah said:Sa 12 započeo.https://www.telegraph.co.uk/world-news/2026/02/11/canada-school-shooting-tumbler-ridge-british-columbia/?WT.mc_id=tmgoff_fb_photo_shooting-tumbler-ridge-british-columbia/Znači, do puberteta to jest odrasla je kao muško. To je za feministkinje dovoljno: usvojene norme i obrasci ponašanja su muški. Ako se ja pitam, treba uvrstiti u statistiku kao ubica - trans žena, a ne žena.
February 13Feb 13 8 minutes ago, Svemir Zeka said:Ako se ja pitam, treba uvrstiti u statistiku kao ubica - trans žena, a ne žena.I za sve ostalo valjda?
February 13Feb 13 5 hours ago, Snow said:U Kanadi je sedamnaestogodišnji mladić sa ženskim dokumentima ubio majku, brata i petoro dece i nastavnika u školi. Renomirani mediji obmanjuju javnost izveštavajući da je u pitanju ženski zločinac.AP: Ubica je "ona", ni jednom rečju ne pominju da je ubica muško.Marca bira fotografiju sa frizuricom gde mu je kropovana muška brada, tek na kraju teksta objašnjavaju da je u pitanju muško.PBS: Ubica je žena, i pandur u klipu laže da je ubica "female"Muške zločine pišu u žensku statistiku, u big data dobu. Neverovatna je podmuklost zapadnjačke mizoginije.Sad ako bas hoces u rabbit hole, baci pogled na poslednjih 15-20 mass shootings po usa skolama i profile pocinilaca. Sro je najgore i oni su sami zrtve sistema, roditelja, doktora... Tuga svakako. Edited February 13Feb 13 by mustang