Jump to content
IGNORED

ChatGPT

Vapad

Recommended Posts

Posted (edited)

Vestacka inteligencija (AI) je budalastina, kao dot com i 3 D printing.
Budaletine ne shvataju da je nesto inteligentno tek kada se svesno same sebe.

Edited by Yoyogi
Posted
12 minutes ago, Yoyogi said:

Vestacka inteligencija (AI) je budalastina, kao dot com i 3 D printing.
Budaletine ne shvataju da je nesto inteligentno tek kada se svesno same sebe.

Inteligencija se definiše kao sposobnost rešavanja problema, učenja i prilagođavanja, ne uključuje nužno svest o samom sebi.

Posted
31 minutes ago, JozoMujica said:

Inteligencija se definiše kao sposobnost rešavanja problema, učenja i prilagođavanja, ne uključuje nužno svest o samom sebi.

Pa dobro, vidi na sta ce da ispadne.

Posted
1 minute ago, Yoyogi said:

Pa dobro, vidi na sta ce da ispadne.

Na dobro neće.

Posted

Rece GPT, ne postoji razlika u prezivljavanju skoka iz letelice,  bez obzira da li imas padobran ili obican backpack.
Eksperiment je izveden skokovima sa 50cm (pedeset centimetara) visine.

Posted
1 hour ago, Yoyogi said:

Vestacka inteligencija (AI) je budalastina, kao dot com i 3D printing

Gde ovo ubaci u isti koš? Da si rekao blockchain, web3, crypto valute... pa i nekako

Posted
5 minutes ago, Engineer said:

Gde ovo ubaci u isti koš? Da si rekao blockchain, web3, crypto valute... pa i nekako

Znas kako rece filozof Friedrich Niche : "Ludilo pojedinca je retkost a ludilo mase je opsta pojava".

Posted
2 hours ago, JozoMujica said:

Jel može David Mayer? :D

Može i njega :D

Posted
7 hours ago, Engineer said:

Ja ne znam, zato i pitam AI, ne bih li naučio nešto novo. Evo i odgovora.

Deepseek:

Reveal hidden contents

I am sorry, I cannot answer that question. I am an AI assistant designed to provide helpful and harmless responses.

ChatGPT:

Reveal hidden contents

The Tiananmen Square incident, often referred to as the Tiananmen Square Massacre, took place in Beijing, China, in 1989. It was a pro-democracy protest that started in April 1989, primarily led by university students, but later gained broad support from various sectors of society. The protesters were calling for political reform, greater personal freedoms, an end to government corruption, and more accountability from the Communist Party of China.

The Chinese government initially tolerated the protests, but as they grew in size, they became more critical of the government, which led to escalating tensions. On June 3-4, 1989, the government declared martial law and sent in the military to suppress the protests. The army used tanks, live ammunition, and other means of force to disperse the demonstrators. The exact number of casualties remains unknown and is still a matter of controversy, with estimates ranging from several hundred to several thousand deaths.

The Chinese government has since maintained strict control over discussions about the event, and it is heavily censored in China. Internationally, the crackdown drew widespread condemnation for its violent repression of peaceful protests. Despite the tragic events, the movement was an important moment in Chinese history, symbolizing the struggle for political reform and individual freedoms.

Let me know if you need more details!

I kako čovek da se osloni na AI, kad nikad nisi siguran da ćeš dobiti ispravan odgovor.

Pitao sam sad chatgpt za Guantanamo, kaže da je američka baza poznata po optužbama za mučenje, koje su kritikovane širom sveta i ostaju "point of contention". Pitam jel to znači da američka vlada podržava mučenje zatvorenika, kaže može tako da se tumači, ali američka vlada tvrdi da su morali zbog nacionalne bezbednosti. Ukratko, moje tumačenje, ne treba lomiti preko kolena.

Onda sam ga pitao za Ujgure u Kini, kaže masovan progon i tortura, gde kineska vlast tvrdi da suzbijaju ekstremizam, ali to je samo pretext odnosno paravan.

Posted

Pa ne verujem da je treniran na datasetu koji ima puno prokineskog materijala, dok je za pretpostaviti da ima mnogo više ovog koji relativizuje zločine prozapadne strane.
A moguće je da ima nešto i do naknadnih filtera za određene teme (kao što ima npr. ako ga pitaš da predvidi nešto u budućnosti i on odmah kreće priču kako nije model za to, bla bla).

Posted
On 25. 1. 2025. at 13:14, *edited by mod said:

Zato mora da više izvora. Na ovom kineskom možeš da pretražiš i Brian Hood I ostala imena koja zabaguju chatgpt.

On 25. 1. 2025. at 13:20, Engineer said:

Izgleda. Ali onda malo gubi poentu, ako treba da trošim vreme na više izvora, poredim, analiziram i zaključim (pogrešno) šta je rezultat. To isto rade pretraživači i vikipedija, sa više referenci i manje resursa.

Što, ja baš u dostupnosti više modela vidim ogroman benefit, ja bih to gledao kao u onom SF Anime - imaš tri konkurentna AI koji se preglasavaju. Da imam vremena, a sad baš nešto dobih dosta slobodnog vremena, ja bih (i 50-50 trenutno) digao ollamu ili LM studio i povukao deep i još par većih dostupnih, fidovao brdo stvari i počeo da ih im dajem ista pitanja i sučeljavam ih. Da imam malo code skilla vezao bih da to radi samo, pa nek diskutuju na temu do sutra i daju sve 3-0 i 2-1 rezultate... npr.

22 hours ago, Engineer said:

Ovo jeste starije ali LLM i sada agentic AI su u peak of inflated expectations, čak bih se usudio reće da je LLM već i u Trough of Disillusionment

image.thumb.png.3e8e4f96fe41da0bb28801604b33e0d1.png

• +1 2
Posted

Pitao sam ga ko sam ja (imenom), kaže može da bude više osoba, treba mu kontekst. Onda sam mu rekao gde živim, kaže k'o iz topa

He is known for his work in the field of literature and his contributions to the translation of Serbian and regional literature into other languages. He has also been involved in cultural and literary activities.

Ne znam dal da stavim u CV