Mel Posted Tuesday at 09:35 Posted Tuesday at 09:35 8 minutes ago, Shan Jan said: Ima i do proste povratne veze izmedju shareholdera i CEO-a. Bas puno onih shareholder godisnjih sastanaka koje organizuju CEO-vi su otisli u pogresnom smeru. To je mozda najbitniji sastanak za kompaniju jer odredjuje da li ce CEO da prezivi ili ne a on odredjuje kuda ce kompanija ici. A to da li ce on preziveti se svodi na dve stvari: realne rezultate kompanije i pricu o buducim uspesima koju prodaje shareholderima. E tu dolazi do glavnog problema jer cak i da CEO (ili oni koji ga savetuju iz kompanije) zna da je AI nista doneti nece, jednostavno mnogi idioti medju shareholderima su popili pricu o svemocnom AI i onda on mora to da gura i povecava hajp o investiranju u AI koji ce zameniti pola zaposlenih i udesotostruciti profit. I onda krenu da seku zaposlene jer prosto moraju, obecali su. They are not recruiting, they are backfilling, shrinking not expandin ok. Samo sto bekfiluju ako AI vec radi sve...
Fins fleet Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Dodje mi da bacim tnjiter u kantu koliko su dosadni sa ovim sranjem. Sa svakim sledecim fad-om sve se vise udaljavaju od realnosti. Na poslu mi turili copilot i moram da ga koristim da 'povecam produktivnost'. Nakon sto mi je u prvih 10 slucajeva 8 puta generisao pogresan kod, prestao sam i da citam sta mi nudi. Probao jos par, slicno iskustvo. Najgore mi kad raspravljamo o nekom problemu, pa mi neko kaze kako je on (nikad od zene neces cuti takvu nebulozu) u pravu jer pitao je gipitija i gipiti je slaze. 3
Shan Jan Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago @Fins fleet guraju i kod nas to sranje, za sad nije doslo do IT dela al samo cekam... Vec pricaju kako je povecalo produktivnost 38.54% i kako smo deo AI revolucije. Realnost naravno nema veze sa tim izvestajima al moramo da prodamo pricu jer smo public traded. Najgori je zapravo midl menadzment koji pije tu pricu i nesto pokusava. 1
Recommended Posts