bblanko Posted September 11 Posted September 11 HTEC im pomaze. Na gornjem snimku na 0:59 - "AMD x HTEC", a ispod "supporting the creation of AMD Serbia".
Ian Mancunian Posted September 13 Posted September 13 On 10. 9. 2024. at 17:15, vememah said: Koliko sam razumeo, preuzeli su ili akvizirali Syrmia koju je prethodno kupio HTEC. Syrmia jeste radila uglavnom embedded stvari, uostalom to je i inicijalno bio spin off projekat/firma RT-RK. Đorđe Simić, koji je postao GM AMD u Srbiji je prethodno vodio Syrmia a pre toga još, neke business unite u okviru RT-RK. Vidim i neke bivše kolege, da su na LN promenili kompaniju, i da su stavili AMD a prethodno su radili u Syrmia. Što se tiče potencijalne ekspanzije ovih RD centara i resursa za iste - izgleda da je i domaća podružnica izraelskog Veriesta, koji je iz istog embedded/HW domena imala tešku nedelju jer su preko noći otkazani neki veliki projekti (Mobileye za Radar/Lidar). 2
bags Posted September 15 Posted September 15 Tech has become all Jobs and no Woz. https://ianbetteridge.com/2024/09/14/founder-mode-hackers-and-being-bored-by-tech/ I jos jedan rant: https://old.reddit.com/r/SaaS/comments/1fgv248/fuck_founder_mode_work_in_fuck_off_mode/ 1
brusli Posted September 15 Posted September 15 Cini mi se da je kod nas to bolje: https://www.netokracija.com/programeri-hrvatska-place-tabu-227799
bags Posted September 16 Posted September 16 Zatvori adidas i Runtastic. :( Runtastic tamo nekad oko 2010 pa do 2020 je bila ubedljivo najbolja aplikacija u tom segmentu.
Sammael Posted September 16 Posted September 16 (edited) 13 hours ago, brusli said: Cini mi se da je kod nas to bolje: https://www.netokracija.com/programeri-hrvatska-place-tabu-227799 Sad sam uporedio neto/bruto: Za neto platu od 2400€ u HR ukupan trošak poslodavca je 4.322,70€ (u Zagrebu, ne uzimajući u obzir neka umanjenja koja su moguća) U Srbiji se za bruto 2 u tom okvirnom iznosu dobija neto plata 2.657€ Dakle ako je bruto isti, srpski senior dev će primiti oko 10% veću neto platu Inače smo pre par godina dosta bili solidno jači od HR po primanjima, mislim da je do veličine tržišta i ponude/potražnje, ali i do toga da su mnogi hrvatski ITjevci zbrisali u perspektivnije države tipa Irske sredinom 2010ih. Edited September 16 by Sammael
Miki_belavista Posted September 16 Posted September 16 1 hour ago, Sammael said: Sad sam uporedio neto/bruto: Za neto platu od 2400€ u HR ukupan trošak poslodavca je 4.322,70€ (u Zagrebu, ne uzimajući u obzir neka umanjenja koja su moguća) U Srbiji se za bruto 2 u tom okvirnom iznosu dobija neto plata 2.657€ Dakle ako je bruto isti, srpski senior dev će primiti oko 10% veću neto platu Inače smo pre par godina dosta bili solidno jači od HR po primanjima, mislim da je do veličine tržišta i ponude/potražnje, ali i do toga da su mnogi hrvatski ITjevci zbrisali u perspektivnije države tipa Irske sredinom 2010ih. pa u Srbiji su plate skoro dostigle nivo Evrope,seniori sigurno.
bags Posted September 16 Posted September 16 1 hour ago, Sammael said: Za neto platu od 2400€ u HR ukupan trošak poslodavca je 4.322,70€ (u Zagrebu, ne uzimajući u obzir neka umanjenja koja su moguća) U Srbiji se za bruto 2 u tom okvirnom iznosu dobija neto plata 2.657€ Ako bi to preneo na Austriju dodjemo za ukupan trosak poslodavca od 4.314,51€ isplacena plata radniku je 2.436,84 €. (12x puta godisnje)
Miki_belavista Posted September 16 Posted September 16 2 minutes ago, bags said: Ako bi to preneo na Austriju dodjemo za ukupan trosak poslodavca od 4.314,51€ isplacena plata radniku je 2.436,84 €. (12x puta godisnje) Bogme tanko za Austriju,na one cene.
bags Posted September 16 Posted September 16 1 hour ago, Miki_belavista said: Bogme tanko za Austriju,na one cene. Vise sam okacio radi poreza. Moze se naci trenutno bas dobar senior za 75k eur. Ako ne treba nemacki i za 65k.
Yoyogi Posted September 16 Posted September 16 Ja u IT penziju, u Japanu, otisao sa 170,00 EUR plate. Vi , dragi moji mladici, verovatno ce te doterati na vise od toga. Zelim vam svaku srecu.
bags Posted September 16 Posted September 16 31 minutes ago, Yoyogi said: Ja u IT penziju, u Japanu, otisao sa 170,00 EUR plate. Vi , dragi moji mladici, verovatno ce te doterati na vise od toga. Zelim vam svaku srecu. 170 Eura plate ? U Japanu? Ne razumem.
Yoyogi Posted September 16 Posted September 16 5 minutes ago, bags said: 170 hiljada Eura plate ? U Japanu? Ne razumem. Lose? 170 hiljada EUR godisnje. 1 1
Sammael Posted September 16 Posted September 16 Nisi stavio hiljada, sad ima smisla. Ja nisam na 6 cifara još, kamo lepe sreće
Recommended Posts