Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stanje u IT sektoru

Featured Replies

HTEC im pomaze. Na gornjem snimku na 0:59 - "AMD x HTEC", a ispod "supporting the creation of AMD Serbia".

• Replies 4.3k
  • Views 361.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da citiram sebe s FB, pre par dana okačih:   1. Pojavi se trend koji apsolutno niko ne razume ali svi misle da će na tome zaraditi hiljadu milijardi ("web 2.0" -> "web 3.0/blockchain/cryp

• Opcija 1 : trenutni tim, super harmonican i uhodan dobar roadmap za naredne 2 god, zanimljive i raznovrsne tehnologije odlican Product Owner Mane: nova sefica, sposobna ali izuzetno namazana i miko

• Od danas zvanicno jobless, nisam nista jos jurio jer sam sa drugarima u procesu pravljena firme I akvizicije projekata, pozelite nam srecu. 

Posted Images

On 10. 9. 2024. at 17:15, vememah said:

Koliko sam razumeo, preuzeli su ili akvizirali Syrmia koju je prethodno kupio HTEC. Syrmia jeste radila uglavnom embedded stvari, uostalom to je i inicijalno bio spin off projekat/firma RT-RK.

Đorđe Simić, koji je postao GM AMD u Srbiji je prethodno vodio Syrmia a pre toga još, neke business unite u okviru RT-RK. Vidim i neke bivše kolege, da su na LN promenili kompaniju, i da su stavili AMD a prethodno su radili u Syrmia.

Što se tiče potencijalne ekspanzije ovih RD centara i resursa za iste - izgleda da je i domaća podružnica izraelskog Veriesta, koji je iz istog embedded/HW domena imala tešku nedelju jer su preko noći otkazani neki veliki projekti (Mobileye za Radar/Lidar).

Zatvori adidas i Runtastic. :(

Runtastic tamo nekad oko 2010 pa do 2020 je bila ubedljivo najbolja aplikacija u tom segmentu. 

1726126621125.jpg

13 hours ago, brusli said:

Sad sam uporedio neto/bruto:

Za neto platu od 2400€ u HR ukupan trošak poslodavca je 4.322,70€ (u Zagrebu, ne uzimajući u obzir neka umanjenja koja su moguća)

U Srbiji se za bruto 2 u tom okvirnom iznosu dobija neto plata 2.657€

Dakle ako je bruto isti, srpski senior dev će primiti oko 10% veću neto platu

Inače smo pre par godina dosta bili solidno jači od HR po primanjima, mislim da je do veličine tržišta i ponude/potražnje, ali i do toga da su mnogi hrvatski ITjevci zbrisali u perspektivnije države tipa Irske sredinom 2010ih.

Edited by Sammael

1 hour ago, Sammael said:

Sad sam uporedio neto/bruto:

Za neto platu od 2400€ u HR ukupan trošak poslodavca je 4.322,70€ (u Zagrebu, ne uzimajući u obzir neka umanjenja koja su moguća)

Dakle ako je bruto isti, srpski senior dev će primiti oko 10% veću neto platu

Inače smo pre par godina dosta bili solidno jači od HR po primanjima, mislim da je do veličine tržišta i ponude/potražnje, ali i do toga da su mnogi hrvatski ITjevci zbrisali u perspektivnije države tipa Irske sredinom 2010ih.

pa u Srbiji su plate skoro dostigle nivo Evrope,seniori sigurno.

1 hour ago, Sammael said:

Ako bi to preneo na Austriju dodjemo za ukupan trosak poslodavca od 4.314,51€ isplacena plata radniku je  2.436,84 €. (12x puta godisnje) 

2 minutes ago, bags said:

Ako bi to preneo na Austriju dodjemo za ukupan trosak poslodavca od 4.314,51€ isplacena plata radniku je  2.436,84 €. (12x puta godisnje) 

Bogme tanko za Austriju,na one cene.

1 hour ago, Miki_belavista said:

Bogme tanko za Austriju,na one cene.

Vise sam okacio radi poreza. :)

Moze se naci trenutno bas dobar senior za 75k eur. Ako ne treba nemacki i za 65k.

Ja u IT penziju, u Japanu,  otisao sa 170,00 EUR plate. Vi , dragi moji mladici, verovatno ce te doterati na vise od toga. Zelim vam svaku srecu.

31 minutes ago, Yoyogi said:

Ja u IT penziju, u Japanu,  otisao sa 170,00 EUR plate. Vi , dragi moji mladici, verovatno ce te doterati na vise od toga. Zelim vam svaku srecu.

170 Eura plate ? U Japanu? Ne razumem.

5 minutes ago, bags said:

170 hiljada Eura plate ? U Japanu? Ne razumem.

Lose? 170 hiljada EUR godisnje.

Nisi stavio hiljada, sad ima smisla. 

Ja nisam na 6 cifara još, kamo lepe sreće :)