Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stanje u IT sektoru

Featured Replies

Već su imali obavezno 3 dana u nedelji.

• Replies 4.3k
  • Views 361.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Da citiram sebe s FB, pre par dana okačih:   1. Pojavi se trend koji apsolutno niko ne razume ali svi misle da će na tome zaraditi hiljadu milijardi ("web 2.0" -> "web 3.0/blockchain/cryp

• Opcija 1 : trenutni tim, super harmonican i uhodan dobar roadmap za naredne 2 god, zanimljive i raznovrsne tehnologije odlican Product Owner Mane: nova sefica, sposobna ali izuzetno namazana i miko

• Od danas zvanicno jobless, nisam nista jos jurio jer sam sa drugarima u procesu pravljena firme I akvizicije projekata, pozelite nam srecu. 

Posted Images

27 minutes ago, salerokada said:

Jedna stvar koju ja i dalje ne razumem je sto se prica da se ovo radi i zato da bi se ljudi naterali da daju otkaz a da ne moraju da se otpustaju. Sto mozda ima smisla za ove velikane ali evo moja firma isto tera RTO a zaposljava dodatne ljude.

1 hour ago, salerokada said:

Ali sad imaju i besplatan Prime. :laugh:

Ne treba zaboraviti da tamo gde su im ofisi su cene nekretnina i svega ostalog astronomske. Ovo ce im ne samo oduzeti vreme zbog puta i sjebati zivot ako imaju malu decu vec ce im prakticno i drasticno smanjiti plate ako su bili negde dalje. 

Mozda bas to i hoce. Ne samo u IT.

Edited by Moonwalker

Malo toga van IT-a ima smisla raditi od kuće, tj. van radnog mesta, ti ljudi su navikli da provode 2 sata dnevno u prevozu do posla na kom se bore s ludacima, za platu od koje mogu samo da prežive

On 18. 9. 2024. at 21:16, bags said:

Amazon CEO Andy Jassy

Ima ovde i mudrih stvari...

Amazon je imperiju izgradio na priticima prema malim proizvođačima/prodavcima, dampingu cena dok konkurencija ne propadne, ucenjivanjvanjem autora i izdavača, iskorišćavanju radnika i nakon svega toga zloupotrebom monopolskog položaja. Od dobrih proizvoda u poslednjih 10+ godina imaju solidan ARM procesor (a i to su dobili akvizicijom) i 3 i po dobra rešenja u cloud tehnologijama. Slično kao i MS, Google, Facebook... a što da ne i Apple

Edited by Engineer

Video sam da neke kompanije koje uvode RTO to rade samo u USA dok Evropu ne menjaju.

I dalje mi nije jasan razlog ovako agresivnog trenda RTO.

4 minutes ago, Shan Jan said:

Video sam da neke kompanije koje uvode RTO to rade samo u USA dok Evropu ne menjaju.

I dalje mi nije jasan razlog ovako agresivnog trenda RTO.

Nekretnine.

6 minutes ago, Sammael said:

Nekretnine.

Moze detaljnije? Kako to funkcionise? Svaki CEO svake firme ima pare u poslovnom prostoru? Ili ih Blackrock i slicni ucenjuju/podmicuju? Ili prate velike a veliki su svi povezani? Ili USA vlada wink wink ali zasto onda to ide i u Srbiji npr?

Just now, Shan Jan said:

Moze detaljnije? Kako to funkcionise? Svaki CEO svake firme ima pare u poslovnom prostoru? Ili ih Blackrock i slicni ucenjuju/podmicuju? Ili prate velike a veliki su svi povezani? Ili USA vlada wink wink ali zasto onda to ide i u Srbiji npr?

Ma prosto je, nekretnine, posebno poslovni prostori u SAD, su često u vlasništvu velikih investitora koji su istovremeno i akcionari IT kompanija. Vrednost nekretnina opada ako zvrje prazne, jedno vreme su se bavili mišlju o konverziji kancelarijskog u stambeni prostor ali je to ogromna investicija i batalili su. Dakle, da bi održali vrednost, kancelarije moraju biti popunjene i mora se plaćati renta. Nema veze s CEOovima koliko ima s odborima.

Srpske kompanije samo prate trend + ima ugrađivanja od strane lokalnog lidershipa (glasine) + srpski gazda voli da vidi ljude kad uđe u kancelariju.

7 hours ago, Sammael said:

Nema veze s CEOovima koliko ima s odborima.

pa nek uzme odbor da programira.

nek zovu i nesvrstane u pomoć.

3 hours ago, garcia said:

Prezaposljavanje koje se desilo tokom startup pumpanja para plus rast velikih tokom pandemije je stvorio situaciju gde gomila kompanija ima visak ITa. Dodaj tome krizu koja je udarila i krece downsizing. Sada je trenutak kada kompanije imaju prednost u odnosu na zaposlene u ITu i oni to znaju i koriste.

Ovi moji su eksplodirali sa brojem ljudi u BGu tokom pandemije pa imamo prostora za manje od pola zaposlenih a neki moraju da tu budu svaki dan. U prevodu, nas hibrid se sveo na 8 radnih dana mesecno u kancu. Sa druge strane u Indiji zakupili dodatni prostor, spremaju se da ih sve vrate u kanc. Ne znam dal to znaci da ce nas u BGu polako da zamenjuju Indusima ili prosto u Indiji vole mikromenadzment jos vise. 

6 hours ago, garcia said:

Šta ima odbor da programira, postoji AI za to :fantom:

8 hours ago, Shan Jan said:

ili prosto u Indiji vole mikromenadzment jos vise. 

iznenadiće se odbor kad sazna da i Indijci imaju svoje crvene linije

it-interview.jpg.8295de140879633a8543c48506975b89.jpg