Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Košarkaški podcast

Poll 86 members have voted

1. 1. Omiljeni domaći podkast?

• Luka & Kuzma
      1%
      1
    • Edin & Miloš
      42%
      25
    • Jao Mile
      5%
      3
    • Srđan i Vujak
      5%
      3
    • 6.75 range
      33%
      20
    • nešto drugo
      11%
      7

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Kaže mi čovek koji se pita "zašto bi neki sportista lažirao krštenicu".

• Replies 647
  • Views 43.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• vorda
    vorda

Sportklub Preminuo Edin Avdić Poznati košarkaški novinar, komentator i podkaster Edin Avdić preminuo je danas u 47. godini.

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

• Plissken
    Plissken

Ne mogu sebi da dodjem. Zivot bas nije fer...odlaze Edin, Dule, Deki Milojevic...a ljudski otpad koji decenijama seje mrznju kao da ce ziveti vecno.

Posted Images

ne mogu sad da citam dve strane gusto kucane ali ta prica je dobro poznata, iako je samo prica i nije toliko bas fiju viju

macvan je rodjen u vukovaru a godinu dana kasnije je bio hevi rat tamo, pa je valjda dosta toga izgorelo od papirologije

to je bila pocetna premisa, jer valjda nije imao onaj papir o rodjenju ili kako se to zove

3 hours ago, Milošica said:

Zašto imam osećaj da je Mačvan i kao beba imao potpuno istu facu kao sad.

IMG_0315.jpeg

Mislim da je ta priča izlišna za Mačvana (kao i za onog Iljasovu), jer je on igrao EL i basket na najvišem nivou, reprezentacija, Olimpijske igre itd. Da se progurao samo na račun lažirane krštenice vrlo brzo bi nestao sa košarkaške mape.

Što se recimo desilo Dejanu Musliju. Da li je on lažirao krštenicu ili ne - ne znam, ali je činjenica da je mlađe kategorije izdominirao na snagu i da se posle nije moglo dalje kad se to izniveliše. Ili onom matorom Šekularcu (takođe iz FMPa, gle i Mačvan je iz FMPa dry ).

Godine su samo broj

ma naravno, ko znae, znae, laziranje krstenice sluzi da bi se dobio headstart, da bi bio u mladim repkama i dominirao

nije to toliko ludi, niti se tada prvi put desilo, ako se desilo

Koje gluposti. Zašto bi to neko radio 📻

Mićko je rođen ne baš pred rat, nego 1989. godine.
Bio je u detinjstvu ogroman, tipičan akcelerant, za preko pola metra viši od dece iz odeljenja u OŠ.
Valjda je neko i išao u razred s njim u OŠ (a znam ih prilično iz njegove generacije i niko nije rekao, e ovaj je lažirao...).
Onaj ko ranije sazri i formira se fizički, nekako se pre i istroši.
Meni su sumnjiviji oni podaci tipa rođen 1. januara ili tako nešto, nego krajem godine kao M. M.

Edit: Mogu da se pobliže raspitam, ali to neće mnogo vredeti ovde jer ko sumnja ili veruje da je lažirao ostaće pri svom, a ko misli suprotno takođe.

Edited by alkibijad

@alkibijad , nije poenta da li je godinu dana pred rat ili mesec dana, vec samo pisem da su te price krenule jer nije imao taj izvod iz maticne knjige rodjenih.

ne verujem da iko pri zdravom razumu tvrdi da jeste lazirao, samo kazem da u tom slucaju ne bi bio ni prvi ni poslednji a da su rqzlozi za takav potez, opipljivi u ranom stadijumu karijere

onaj cuveni pop pisac iz njujorkera, malkolm gladvel, ima i knjigu outliers, koja izmedju ostalog (ako sad mogu da prizovem secanju nesto sto sam citao pre 20 godina), navodi na primeru hokeja, koji je grandiozan procenat onih koji su bili smatrani za prospecte na valjda koledzu, a rodjeni su u jsnuaru-februaru, u odnosu na majusni procenat istih takvih, rodjenih krajem godine.

kada si mlad, i godinu dana cini ogromnu razliku u psiho-fizickom razvoju.

4 minutes ago, uini said:

@alkibijad , nije poenta da li je godinu dana pred rat ili mesec dana, vec samo pisem da su te price krenule jer nije imao taj izvod iz maticne knjige rodjenih.

ne verujem da iko pri zdravom razumu tvrdi da jeste lazirao, samo kazem da u tom slucaju ne bi bio ni prvi ni poslednji a da su rqzlozi za takav potez, opipljivi u ranom stadijumu karijere

onaj cuveni pop pisac iz njujorkera, malkolm gladvel, ima i knjigu outliers, koja izmedju ostalog (ako sad mogu da prizovem secanju nesto sto sam citao pre 20 godina), navodi na primeru hokeja, koji je grandiozan procenat onih koji su bili smatrani za prospecte na valjda koledzu, a rodjeni su u jsnuaru-februaru, u odnosu na majusni procenat istih takvih, rodjenih krajem godine.

kada si mlad, i godinu dana cini ogromnu razliku u psiho-fizickom razvoju.

Dobro,
I ja sam ranije pisao ovde o belgijskoj školi fudbala koja ima dve različite ekipe u okviru jednog godišta i da su se na kraju rođeni u kasnijim mesecima u većem procentu veoma često se pokazali korisnijim za seniorski fudbal.

Ako bi bilo lažiranje za Mićka to nije sigurno tako urađeno da je pošao u osnovnu školu sa 9 godina, nego je moglo da se uradi kad se uočilo da je dominantan u visini i snazi (a uz to pokazao neki talenat za košarku) i da bi mogao da od toga ima korist ( na primer oko izlazne godine kadetskog uzrasta).
Tražite ljude koji su išli s njim u OŠ, pa će vam reći da li se podmladio ili nije.

ma realno koga zabole

ja samo pokusavam da dodam zasto su te price isle tada kada je bio mladi talenat i sta bi bio potencijalni razlog da se to radi

Just now, uini said:

ma realno koga zabole

ja samo pokusavam da dodam zasto su te price isle tada kada je bio mladi talenat i sta bi bio potencijalni razlog da se to radi

Gotovo svaki put kad nas razbije igrač sa jačom bradom na kadetskoj ili juniorskoj utakmici: ide naš komentar- ovog švercuju.
Došao je jedan klinac iz Slavonske Požege, izgledao je već kao senior, a razbio nas je sa 50 poena.
Odmah komentar među igračima: Ovom je tata matičar. Ovom su lažirali godine....

Odgledah celo gostovanje Nikole Jovića u 6.75range podkastu.

Pomislio sam da su možda strpali sve što valja u hajlajte koje izbacuju ovih dana - ali nije tako. Skoro 2 sata super materijala.

Ništa praznog hoda, ništa opštih mesta.

Ajd Bugari što su zabavni i slušljivi ali je i Jović momak vrlo pričljiv i ima šta da kaže. Deluje malo "klinački", u nedostatku boljeg opisa, ali je baš iskren tako da se to poništava.

Možda i najbolja epozoda nekog podkasta koju sam odlegao solidno vremena unazad.

6 hours ago, Svarog said:

Deluje malo "klinački"

Nikola je tek napunio 23 (dvadesettri) godine tako da on i jeste klinac.