Dimitrije Posted November 3, 2022 Author Posted November 3, 2022 Mene zanima sta sa Kangvom? Tehnicki je dobar, aktivan na terenu, otvara se, nudi se, ume dobro da raspali, dobro izvodi prekide, dosta trci i brz je. Medjutim, nije kreativan kao Kanga, lose je u defanzivi i lako gubi duele. Prema tome, tesko da moze da igra 6-icu i 8-icu. Koje je njegovo mesto u timu?
harper lee Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 1 minute ago, Dimitrije said: Mene zanima sta sa Kangvom? Tehnicki je dobar, aktivan na terenu, otvara se, nudi se, ume dobro da raspali, dobro izvodi prekide, dosta trci i brz je. Medjutim, nije kreativan kao Kanga, lose je u defanzivi i lako gubi duele. Prema tome, tesko da moze da igra 6-icu i 8-icu. Koje je njegovo mesto u timu? Nije on nista manje kreativan od Kange, samo nema tolliku slobodu. Plus je u defanzivi bolji i od Kange, i od Kataija, i od Ivanica. Njegov problem je manjak discipline i takticke pismenosti u odbrani a to se lako popravlja. Veceras je presekao vise napada Monaka od svih nasih igraca zajedno, ne racunajuci Milunovica.
Dankan Ajdaho Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 Nemojmo se sprdati da je u defanzivi bolji od Kange, čovek ne može da dobije duel. Recimo, Kanga je jedini koji bi eventalno mogao da igra u Monako i doslovno niko više iz ovog Zvezdinog tima, gledajući sve fudbalere.
roux senyurt Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 vlasnicka struktura crvene zvezde je takva da omogucava pilicarima koji su se dozivotno smestili u vrh kluba da rade sta i kako hoce bez ikakve odgovornosti za bilo sta. nasli su recept za licno bogacenje i to je ono sto je za njih primarno. sve njihove poslovne aktivnosti su u cilju zarade od prodaje igraca (i to po principu kvantiteta) i takmicenja u evropskim ligama. trenutni i jedini plan pilicara je da se nekako osvoji prvenstvo i uzme lova od lige sampiona iduce sezone. to je to, to je sve sto ih interesuje. sve ostalo je nebitno jer su alave hulje. 2
Milosh76 Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 Zvezda nema vlasnicku strukturu, pripada svakome i nikome, a pare trose trenutni vlastodrsci. I tako od 45 do danas 1
roux senyurt Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 Just now, Milosh76 said: Zvezda nema vlasnicku strukturu, pripada svakome i nikome, a pare trose trenutni vlastodrsci. I tako id 45 do danas pa to i kazem
Dimitrije Posted November 3, 2022 Author Posted November 3, 2022 Mislim da Kanga ima veci fudbalski IQ od Kangve. Kangin problem je sto je mator i sto ima kratak fitilj. Kangva cesto deluje na terenu kao pinball, jurca bez vidljivog cilja i ucinka. Steta za igraca koji ima tehniku, dinamiku i motivaciju a tako malo doprinosi. Njegove sposobnosti trener mora da uoblici tako da njegova igra pocne daje pozitivne rezultate.
tsva Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 Quote "VAR ubija fudbal, strast, energiju, radost, ali šta da se radi, bio je ofsajd. Sigurno da bi nam taj gol dao dodatnu energiju, ali danas nije bio naš dan. Nastavljamo dalje", smatra Borjan. 1
John Coltrane Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 38 minutes ago, harper said: Nije on nista manje kreativan od Kange, samo nema tolliku slobodu. Plus je u defanzivi bolji i od Kange, i od Kataija, i od Ivanica. Njegov problem je manjak discipline i takticke pismenosti u odbrani a to se lako popravlja. Veceras je presekao vise napada Monaka od svih nasih igraca zajedno, ne racunajuci Milunovica. Ovo jednostavno nije tačno. Imamo utakmice Super Lige gde Kangvina kreacija ne dolazi do izražaja, a slobode, bar po LingLong livadama ima koliko ti volja. 2
harper lee Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 43 minutes ago, Dankan Ajdaho said: Nemojmo se sprdati da je u defanzivi bolji od Kange, čovek ne može da dobije duel. Recimo, Kanga je jedini koji bi eventalno mogao da igra u Monako i doslovno niko više iz ovog Zvezdinog tima, gledajući sve fudbalere. Ti nisi gledao utakmicu veceras, zar ne?
harper lee Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 14 minutes ago, John Coltrane said: Ovo jednostavno nije tačno. Imamo utakmice Super Lige gde Kangvina kreacija ne dolazi do izražaja, a slobode, bar po LingLong livadama ima koliko ti volja. Ovo je prva pripremna utakmica Kangve po dolasku u Zvezdu. Pasovi, kratki, dugi, presing, oduzete lopte, driblinzi, pregled igre, kontrola, sut, you name it. I to sve u pokretu. Ima nekoliko klipova sa tih prvih utakmica Zvezde, da ih ne postavljam. Decko je bio standardni clan prve postave sve dok nismo izgubili dvomec od Makabija a onda je cela fudbalska Srbija zagraktala da ne moze da se igra bez osiguraca pa smo od tada u odsustvu Sanogoa gledali Srnic Slavoljuba i Nikolic Veljka dok nismo kupili mocnog Mijailovic Srdjana. Pri cemu je mladji od Kange jedno desetak godina, pod pretpostavkom da dobri Gejlor nije lagao oko godina. Volim ja Kangu ali hajde da se ne zajebavamo, ne moze igra da nam zavisi od toga da li je on tog dana ustao na levu ili na desnu nogu. A igra nam u potpunosti zavisi od toga, kad ga uhvate lutke raspadnemo se kao biserna ogrlica. Kangva je moderan box-to-box veznjak prosecnog kvaliteta za Evropu ali sasvim upotrebljivog za nas. Iz Zvezde ce otici u bolji klub, Kanga nece. Pri cemu ja mislim da njih dvojica mogu bez problema da igraju zajedno, sto su i dokazali, ali ne u formaciji u kojoj minimum tri igraca u Zvezdi imaju dozvolu da ne trce uopste ako to ne zele. Sto se tice konkurentnosti na visem nivou od srpske lige, za to ne treba bolji primer od vecerasnje utakmice. Bilo kako bilo, sve i da Kangva nije toliko upotrebljiv igrac koliko mislim da jeste, mi smo dobacili do plafona onoga sto ova ekipa moze sa ovom gomilom matorih rekreativaca koji su navikli da dobijaju domace utakmice na auto-pilotu pa udare u zid kad im se suprostavi spremna i mobilna ekipa. Nama je neophodan ozbiljan reset ako mislimo da se ne blamiramo sledece godine u LS, pod pretpostavkom da osvojimo titulu.
Arthur Kirkland Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 Hvala Kokaindziji i Bata Djori na ovih par godina ponovne relevantnosti na fudbalskoj mapi, i pored svih mana mnogi medju nama nisu znali da cene kakav-takav iskorak. Sada ide ponovna regresija, kombinacije,ceduljice, treneri diletanti ili poslusnici, najtalentovaniji CG igraci, vojnici kluba, najbolje pripreme do sada... Mislim da je ovo bio simbolican kraj naseg evropskog vozdignuca. Nemam stomak da pratim LS dogodine, koliko god to bezobrazno i razmazeno zvucalo, jer cemo biti topovska hrana kao Farani i Andora nekada pre. A nekada davno sam dozivljavao sam ulazak u LS kao nesto nedostizno i nesto sto stalno izmice. Cudni su putevi gospodnji
Dankan Ajdaho Posted November 3, 2022 Posted November 3, 2022 (edited) Nema više ni jednog jedinog kluba na ovom nivou takmičenja koji veći deo utakmice ne igra (ili pokušava) da igra viski presing. Pod tim pojmom ne mislim na ovo trčakaranje koje mi sprovodimo, nego ono što je večeras igrao Monako npr, Trabzon u Turskoj, Makabi u oba meča sa nama, itd. Ideja je jasna i jednostavna - protivniku se ne dozvoljava da organizuje napad, tera se na grešku iz koje je najlakše dati gol. Nije to nikakva revolucionarna ideja, ali je veoma učinkovita i svako ko želi da igra ozbiljan fudbal sprovodi je na neki način, obično u većem delu utakmice. Konept je učinkovit - da nije, ne bi bio toliko često i uspešno primenjivan u praksi. Moram priznati da nisam gledao ni jednu drugu utakmicu u ostalim grupama, pa nem moram biti u pravu, ali mi se čini da smo mi jedna od retkih - ako ne i jedina - ekipa koja to ne igra (makar na ovom nivou takmičenja - EC, EL da ne pominjem, tamo je to kao dobar dan). Da bi se taj koncept realizovao potrebno je; - fizički spremna ekipa u kojoj SVI igrači trče sve vreme dok su u igri, uz eventalno šlepanje jednog umetnika - taktički pismena ekipa, jer se taj presing mora igrati pametno, inače je čisto gubljenje snage - dobar i autoritativan trener, koji će nametnuti igračima taj stil igre Kada se pogleda naš klub i tim, shvatamo da ne ispunjavamo ni jedan od ta tri uslova. Odgovorno tvrdim da nećemo nikada ništa uraditi u Evropi, a uskoro ni u prvenstvu dok ne usvojimo taj koncept. Evo čak i komšije su ga usvojile, i tu je glavni razlog zašto uglavnom pružamo lošu i neubedljivu igru u derbijima. Do ove sezone i oni su imali nekoliko Veličina™ koje su bile oslobođene od tog zadatka (Jojić, Marković npr), ali recimo, ove sezone od dolaska Petrića SVI trče kao navijeni. Stoga i lako rešavanje livadarskih timova bez mnogo drame, ne mora se ući u osamdeseti minut za pobedonosni gol uz tek pokoji kiks. I mi moramo isto da uradimo, i to što pre, jer to je jedini način da ne budemo topovsko meso u Evropi. Edited November 3, 2022 by Dankan Ajdaho
Dimitrije Posted November 3, 2022 Author Posted November 3, 2022 Ove defetisticke izjave tipa "Zvezda je umrla" ili "kraj evropskog vozdignuica" je samo odraz neznanja i arogancije onih koji tako pisu. Zvezda je sesto uzastopno ucesce u grupnim fazama UEFA takmicenja zavrsila nezadovoljavajuce (ako se ne uzimaju u obzir dva izleta u grunu fazu LS gde smo odista bili topovsko meso sa izuzetkom utakmice protiv Liverpula i Olimpijakosa). Tako nesto moglo je da se ocekuje jer u sportu, kao uostalom u zivotu, nista nije linearno uzlazno ili linearno silazno. Ove godine Zvezda je imala izuzetno jaku grupu u LE, verovatno jacu nego prethodnih godina. Sva cetiri kluba su ispala iz razigravanja za LS i tri od njih su bili prvaci svojih drzava. Monako i Trabzon igraju u mnogo jacim ligama nego sto je nasa liga. Ni jedan Zvezdin igrac ne bi igrao u startnoj postavi tih timova. Ferencvaros je od prilike egal sa Zvezdom, mada su oni legija stranaca (samo je golman Madjar) dok je u Zvezdi broj stranaca ogranicen od strane FSS. Uzimajuci sve ovo u obzir, kao da Zvezda vec duze vreme igra sa vremesnim timom koji je dostigao plafon i zasicenje, mi ove sezone se nismo brukali u nasoj grupi. Dobili smo dve utakmice i realno bili blizu neresenih rezultata protiv Monaka u Beogradu i Ferencvarosa u Budimpesti. Da se to dogodilo, imali bismo 8 bodova kao sto bi imali Monako i Ferencvaros, i osvojili bismo trece mesto dok bi Ferencvarso bio cetvrti. To samo ukazuje da je grupa bila izjednacena. Jedini drastican poraz je vecerasnji. Ali i Trabzon je tukao Monako 4-0. Mi smo ocekivali da se ponove rezultati iz proslih sezona i zato sto nisu, odlucili smo da seremo po Zvezdi i da joj predvidjamo buducnost koje imaju malteski, andorskih i farski klubovi. Kakvo odsustvo osecaja realnosti, nedostatka sportskog duha i navijacke pripadnosti. 2
Dimitrije Posted November 3, 2022 Author Posted November 3, 2022 1 hour ago, harper said: Ovo je prva pripremna utakmica Kangve po dolasku u Zvezdu. Pasovi, kratki, dugi, presing, oduzete lopte, driblinzi, pregled igre, kontrola, sut, you name it. I to sve u pokretu. Ima nekoliko klipova sa tih prvih utakmica Zvezde, da ih ne postavljam. Decko je bio standardni clan prve postave sve dok nismo izgubili dvomec od Makabija a onda je cela fudbalska Srbija zagraktala da ne moze da se igra bez osiguraca pa smo od tada u odsustvu Sanogoa gledali Srnic Slavoljuba i Nikolic Veljka dok nismo kupili mocnog Mijailovic Srdjana. Pri cemu je mladji od Kange jedno desetak godina, pod pretpostavkom da dobri Gejlor nije lagao oko godina. Volim ja Kangu ali hajde da se ne zajebavamo, ne moze igra da nam zavisi od toga da li je on tog dana ustao na levu ili na desnu nogu. A igra nam u potpunosti zavisi od toga, kad ga uhvate lutke raspadnemo se kao biserna ogrlica. Kangva je moderan box-to-box veznjak prosecnog kvaliteta za Evropu ali sasvim upotrebljivog za nas. Iz Zvezde ce otici u bolji klub, Kanga nece. Pri cemu ja mislim da njih dvojica mogu bez problema da igraju zajedno, sto su i dokazali, ali ne u formaciji u kojoj minimum tri igraca u Zvezdi imaju dozvolu da ne trce uopste ako to ne zele. Sto se tice konkurentnosti na visem nivou od srpske lige, za to ne treba bolji primer od vecerasnje utakmice. Bilo kako bilo, sve i da Kangva nije toliko upotrebljiv igrac koliko mislim da jeste, mi smo dobacili do plafona onoga sto ova ekipa moze sa ovom gomilom matorih rekreativaca koji su navikli da dobijaju domace utakmice na auto-pilotu pa udare u zid kad im se suprostavi spremna i mobilna ekipa. Nama je neophodan ozbiljan reset ako mislimo da se ne blamiramo sledece godine u LS, pod pretpostavkom da osvojimo titulu. Izgleda mrsavije na snimku nego ovih dana.
Recommended Posts