Zis Posted January 7 Posted January 7 1 hour ago, ivy said: ne postoji borov med Istina, radi se o medunu ili medljikovcu. 1 hour ago, ivy said: od secera pa dobro, svaki je med (najvećim dijelom) šećer...
slepa živana Posted January 7 Posted January 7 jednom me je u gostima drugarica polužila čajem i dala mi da zasladim tim borovim iglicama. bilo je mnogo lepo. al kad god sam ga negde videla u prodaji bio je preskup 1
ivy Posted January 7 Posted January 7 (edited) hm..najcesce ono sto se zove ,,borov med,, uopste nije pcelinji proizvod nego prosto sirup gde se mlade iglice bora sa secerom slazu u teglu pa se secer otopi i zacini smolama i sokovima bora... osim ako nije ta prava stvar od sokova..onda svaka cast...ali ja pcelarima nista ne verujem i to je toliko retko da sam skepticna.. Edited January 7 by ivy 1
slepa živana Posted January 7 Posted January 7 4 minutes ago, ivy said: hm..najcesce ono sto se zove ,,borov med,, uopste nije pcelinji proizvod nego prosto sirup gde se mlade iglice bora sa secerom slazu u teglu pa se secer otopi i zacini smolama i sokovima bora... osim ako nije ta prava stvar od sokova..onda svaka cast...ali ja pcelarima nista ne verujem i to je toliko retko da sam skepticna.. domaćica je rekla, med od borovih iglica imao je gustinu meda i tamnu boju, i taj miris nove godine možda samo stave nešto u običan med da dobije drugu aromu i boju
ivy Posted January 7 Posted January 7 taj secer sa iglicama se otopi i ima konzistenciju meda ...to obicno zovu ,,med od borovih iglica,, a mozda su stavili iglice i u med...kocega znati.. 1
Recommended Posts