duda Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 Just now, Lancia said: Prvi je aktivni, drugi pasivni. E jebiga . Meni treba da se crta 1
Weenie Pooh Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 Kao da pitaš koja je razlika između topdžije i furundžije 4
Moonwalker Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 3 minutes ago, Lancia said: Prvi je aktivni, drugi pasivni. Nasmejao si me, ali sam odustala od smeska jer ga koriste i kao podsmevanje. Meni je iskljucivo smeh. 1 2
duda Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 Ja nisam iz područja društvenih nauka, jbg inženjer. A vi se slobodno sprdajte
Moonwalker Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 (edited) 1 minute ago, dùda said: Ja nisam iz područja društvenih nauka, jbg inženjer. +1 Socijaldemokrata je valjda malo desnije. Edited April 6, 2022 by Moonwalker
duda Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 2 minutes ago, Moonwalker said: +1 Socijaldemokrata je valjda malo desnije. Hvala. U međuvremenu konsultovala wikipediju, razlika nije mala.
burekdzija Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 17 minutes ago, Ivo Petović said: Kako si uspeo da ti nation bude 9%? Ja mislio da je ovo moje neki minimum. Bem ga, melanz: komunisticko dete, unapredjivanje samog sebe i protiv tradicije, „ljubav“ prema religiji i narocito crkvi, ceka svetsku vladu… i 9% je mnogo. 1
Lancia Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 2 minutes ago, Moonwalker said: +1 Socijaldemokrata je valjda malo desnije. Da, desno ako gledas iz Rusije ka Skandinaviji. 1
Weenie Pooh Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 2 minutes ago, dùda said: Ja nisam iz područja društvenih nauka, jbg inženjer. A vi se slobodno sprdajte Ma nije sprdnja, pitanje je legitimno a razlike su objektivno sitničave i glupave. Socijaldemokratija generalno je ne-revolucionarna verzija socijalizma. Ono kao, ne moraju proleteri na ustanak, pobrinuće se liberalna država za njih. Kapitalizam sa ljudskim licem i tako to. Kasnije su se oni SD likovi koji su hteli da deluju malo više edgy nazivali "demokratskim socijalistima", a ko nije hteo da ide toliko daleko je preferirao da ih zovu "socijalnim demokratama". Eto, malo uprošćeno ali otprilike je to. 2
Moonwalker Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 (edited) @Weenie PoohSta ti je to edgy ekonomski vise u desno? @dùda gledaj kratak link pred kraj prvog posta, ima ispod test koji ti da slicicu na kraju. Edited April 6, 2022 by Moonwalker 1
Weenie Pooh Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 Just now, dùda said: Socijaldemokrata. Odakle ste povukli one sličice ? Sa sajta, desni klik pa "copy image". Posle ovde u postu samo pejstuješ. 1
Weenie Pooh Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 Just now, Moonwalker said: Sta ti je to edgy ekonomski vise u desno? Edgy u smislu da smeš da se zoveš socijalistom. Dodaješ "demokratski" da bi istakao da nisi simpatizer SSSR. A ko bira da se nazove socijal-demokratom, taj krije "socijalizam" kao riba noge. U suštini ni jedni ni drugi nemaju revolucionarnu komponentu, tako da su detalji nebitni. 1 1
Ivo Petović Posted April 6, 2022 Author Posted April 6, 2022 Socijaldemokratija je Skandinavija, pa i Nemačka i Francuska - kapitalizam sa jakim sindikatima, socijalnom državom, redistribucijom. Demokratski socijalizam znači da su radnici vlasnici sredstava za proizvodnju tj preduzeća i da donose odluke. U praksi to bi možda bila Pariska komuna ili Kardeljeva SFRJ uz neke višestranačke izbore ili tako nešto 3
Weenie Pooh Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 1 minute ago, Ivo Petović said: Demokratski socijalizam znači da su radnici vlasnici sredstava za proizvodnju tj preduzeća i da donose odluke. U praksi to bi možda bila Pariska komuna ili Kardeljeva SFRJ uz neke višestranačke izbore ili tako nešto Pariska komuna teško da je bila demsucc, revolucionarna komponenta nije mogla da bude mnogo više izražena. Zato su i prošli kako su prošli
Recommended Posts