Moonwalker Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 Ali ako se desi visa sila kao u Teksasu (sem obodnih delova) prekid u napajunju elektricnom energijom ugrozava i indivudu i kolektiv, svakako, pa i materijalno. A investiranje u infrastrukturu nema visok povracaj kapitala, tako da nekog ko ocekuje da brzo obrne pare ne zanima. Mislim da se kod tih stvari ne uzima u obzir "priroda" proizvodnje i isporuke nekih dobara bez kojih savremni zivot ne moze (ne mislim na "igracke"), sto meni deluje pogresno.
Weenie Pooh Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 1 minute ago, BWA said: Komunista/Staljinista. Jesvido, druže, kako je ovaj liberal sve vas komunjare svrstao u isti koš? Kao da tu nema milion podela, od Trockista do Tenkista do meni najsmešnijih levo-orijentisanih komunista 1
morgana Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 pitanja su prilagodjena americi i drustvu koje nije nafilovano rizikom kao nase, doduse 2
Amos Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 15 minutes ago, Weenie Pooh said: Šta će vam doomer Weenie na ovom forumu koji ideološki varira od socijalnog liberalizma do liberalnog socijalizma, a listom glasa za Đilasa? Znam ja da si ti prvo doomer pa sve ostalo. Ili je možda lepše reći antropološki pesimista 1
Ratamahatta Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 (edited) I sarme i tacos! Edited April 6, 2022 by Plajvi
Weenie Pooh Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 2 minutes ago, Mos said: Znam ja da si ti prvo doomer pa sve ostalo. Ili je možda lepše reći antropološki pesimista Prvo doomer pa ništa ostalo. (Prvo đecu pa sve redom, prvo đecu pa sve redom...) 1
Weenie Pooh Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 8 minutes ago, Moonwalker said: Ali ako se desi visa sila kao u Teksasu (sem obodnih delova) prekid u napajunju elektricnom energijom ugrozava i indivudu i kolektiv, svakako, pa i materijalno. A investiranje u infrastrukturu nema visok povracaj kapitala, tako da nekog ko ocekuje da brzo obrne pare ne zanima. Mislim da se kod tih stvari ne uzima u obzir "priroda" proizvodnje i isporuke nekih dobara bez kojih savremni zivot ne moze (ne mislim na "igracke"), sto meni deluje pogresno. Da, šta s tim? Hoćeš da kažeš da bi Teksas lakše podneo oluju da im je elektroprivreda bila u privatnim rukama?
Moonwalker Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 (edited) 7 minutes ago, Weenie Pooh said: Da, šta s tim? Hoćeš da kažeš da bi Teksas lakše podneo oluju da im je elektroprivreda bila u privatnim rukama? Ne, nego da je bila u interkonekciji, a upravljanje istim, ukljucujuci i investiranje je regulisano, izvukli bi se bez raspada sistema. Obodni delovi koji su vezani za susedne interkonkekcije su izbegli blackout i po svemu sudeci vise investirali. Edited April 6, 2022 by Moonwalker
TdEII Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 Ja se izvinjavam, ali koji WASP bs teorijska podela... Odgovorite li na sva pitanja "strongly agree" - Centrist Odgovorite li na sva pitanja "strongly disagree" - Centrist Odgovorite li na sva pitanja "neutral/unsure" - Centrist 1
Peter Fan Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 41 minutes ago, Weenie Pooh said: Za mene je bolja definicija levo = kolektivizam a desno = individualizam. Levičarske ideje zahtevaju kolektivna rešenja i istoriju tumače primarno kao materijalni splet okolnosti. Desničarske ideje se baziraju na direktnom delovanju, individualnu slobodu stavljaju ispred opšteg dobra a istoriju tumače kroz Great Man Theory. Kako bi se istocnjaci, a pogotovo Japan, uklopio u ovo? 1
Sammael Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 (edited) Promenili su mi se stavovi s godinama, ranije sam bio mnogo bliže libertarijanizmu. Edited April 6, 2022 by Sammael
Mil@n Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 Pratim politiku praktično ceo život, sa 17 sam hteo da bežim od kuće (krenuo da se oblačim ) jer mi je keva sakrila otpor merchandise ali su za mene uvek te podele i grupisanje u bilo koji od tih tabora uvek bile nešto imaginarno, nepotrebno i nešto što nisam nikad uspeo baš u tančine da pohvatam, doduše, nisam se ni trudio. Levo, desno, komunista, socijalista, možda zato što od kada znam za sebe imali smo zlo koje postoji i koje moramo oterati ako želimo normalno da živimo, pa nisam nikad tim "finesama" davao važnost, meni je to uvek nekako bilo borba dobrog vs zla, isto je i dan danas.
morgana Posted April 6, 2022 Posted April 6, 2022 faza 2 istrazivanja, koliko se rezultati faze 1 poklapaju sa forumskim stavovima ko napravi nek okaci na github 1
Recommended Posts