August 2, 2025Aug 2 U svom gostovanju u podkastu 100 minuta buke, Andrija Pavlović (LP Duo) spomenuo je ovogodišnji jubilej, 50 godina Kelnskog koncerta:Edit. za 30ak sekundi sam omašio deo o Džeretu, ali video je ionako tagovan.U sviranju AP, a gledao sam ga više puta svakako ima i nečeg džeretovskog, što naravno ne navodim kao ništa loše.Od ovog razgovora više se puta vraćam na koncert iz Kelna koji zaista odavno nisam slušao. I dalje nisam posebno vezan ni za ovaj album, niti za Džeretov opus, mimo saradnje sa MD.Uzgred, u razgovoru je, pretpostavljam nehotice navedeno da je Kelnski koncert najprodavaniji džez album, što je netačno. Najprodavaniji je Kind of Blue, dok je Koncert iz Kelna verovatno najprodavaniji album evropskog džeza. Edited August 2, 2025Aug 2 by Ras
August 3, 2025Aug 3 On 2. 8. 2025. at 11:51, Ras said:U svom gostovanju u podkastu 100 minuta buke, Andrija Pavlović (LP Duo) spomenuo je ovogodišnji jubilej, 50 godina Kelnskog koncerta:Edit. za 30ak sekundi sam omašio deo o Džeretu, ali video je ionako tagovan.U sviranju AP, a gledao sam ga više puta svakako ima i nečeg džeretovskog, što naravno ne navodim kao ništa loše.Od ovog razgovora više se puta vraćam na koncert iz Kelna koji zaista odavno nisam slušao. I dalje nisam posebno vezan ni za ovaj album, niti za Džeretov opus, mimo saradnje sa MD.Uzgred, u razgovoru je, pretpostavljam nehotice navedeno da je Kelnski koncert najprodavaniji džez album, što je netačno. Najprodavaniji je Kind of Blue, dok je Koncert iz Kelna verovatno najprodavaniji album evropskog džeza.Zimus citala ovaj tekst , pa se vratila na koncert koji dugo nisam slusala
August 3, 2025Aug 3 54 minutes ago, Stela said:Zimus citala ovaj tekst , pa se vratila na koncert koji dugo nisam slusala Čitaću kasnije, hvala ti!A ja sam nastavio sa Lozanom, Bregencom, Minhenom.... Ima ih gomila
August 3, 2025Aug 3 Pakujem muziku za more na USB, a to kod mene traje danima, pa naletoh na ovu lepoticu od albuma
August 18, 2025Aug 18 Ethan Iverson (ex The Bad Plus), prva tema sa prošlogodišnjeg albuma, Technically Acceptable, Conudrum izvedena uživo. Edited August 18, 2025Aug 18 by Ras