July 10Jul 10 Nema nasvijet takvog kakav je bio Dolfi. On s Koltrejnom podiže My Favorite things na mnogo ozbiljniji, elaboriraniji, spiritualniji nivo. Za mene možda top umetnik u džezu i razlog zašto ga slušam
Sunday at 12:274 days Nisam neki redovan slušač džeza, ali poslednjih 5 godina trudim se da ne propustim Sunday Morning Jazz na lokalnom radiju. Ima svega, noviteti, klasici, najave, ali glavno je što je kurator i voditelj Jay Trachtenberg koji je u bukvalnom smislu radijska džez legenda. Kako ima preko 80 godina vredi uhvatiti svaku emisiju sa njim. Trenutno ide na streamu, a ima na sajtu i deo arhive starih emisija. Topla preporuka. https://kutx.org/shows/sunday-morning-jazz/
Monday at 19:383 days Ahmed - Play Monk (OTOROKU, 2026)Ovo je metod: bend izvrši diverziju na Monkovu temu, koja tim delovanjem biva dekunstruisana. Na preostalim komadima niču nove teme, epske dužine. Ne znam definitivno šta da mislim o rezultatu: povremeno sam ushićen tim naletima divlje energije, a nekad ipak da je ta energija isuviše primitivno prosuta. Videću koliko ću se u narednim danima vraćati ovom albumu.Evo za primer Round Midnight
Monday at 20:253 days Ja ću opet da okačim Nikol Mičel, Roskovu ćeru. Žena je učestvovala u Expoding Star Orchestra (možda još učestvuje). Znači, big band free jazz joj je poznata teritorija, Imala je Indigo Trio, koji je po meni jedan od boljih bendova te vremenske zone. Hamid Drake je prati verno i to nešto znači, on nije veverica sigurno. I sad ovaj big band, Black Earth Ensemble, baš kida da mu se vraćaš malo malo pa. Jeste feministički i ekološki, što je samo plus meni. Opasna je bendliderka i uvek gađa u svemir, nema cile mile. Đasvi mnogo, žena priziva duhove. I totalno je lajv, ne kao kad neko snimi lajv stvar koja je ista kao na albumu, nego komunicira s publikom. Nije za svakoga, kapiram, ali meni čuči opasno.
Tuesday at 13:542 days 4 masters of Reggae and Jazz musics: Jamie Saft (piano/keyboards), Brad Jones (acoustic bass), Craig Santiago (drums).and Ciro Baptista (percussions), New Zion. Svirka ubiva, sve go majstor do majstora
Tuesday at 16:552 days 21 hours ago, Ras said:Ahmed - Play Monk (OTOROKU, 2026)Ovo je metod: bend izvrši diverziju na Monkovu temu, koja tim delovanjem biva dekunstruisana. Na preostalim komadima niču nove teme, epske dužine. Ne znam definitivno šta da mislim o rezultatu: povremeno sam ushićen tim naletima divlje energije, a nekad ipak da je ta energija isuviše primitivno prosuta. Videću koliko ću se u narednim danima vraćati ovom albumu.Evo za primer Round MidnightOvo me opako smara!Odustajem i prelazim na heavensouls - westside trapped, što i vama preporučujem