ZokiAsov Posted Friday at 23:26 Posted Friday at 23:26 Sto kaze jedan caletov prijatelj za ljubu, stolnjaci su uflekani ali cisti 2 3
Кристофер Лумумбо Posted Friday at 23:32 Posted Friday at 23:32 2 hours ago, banatjanin said: Ručao danas u narečenom Pinou, par zalogaja predjela, sve jednostavno ali fino (kuglica burate rastopljena u dobrom ajvaru, odlična mangulica pršuta, pržene tikvičice s cvetom) Između bilo par zalogaja baš dobrog rižota, a vrhunac jedna mala bečka šnicla i mogu mirne duše da kažem da je u top tri koje sam pojeo ikada - tanka teletina, meka, sačuvala sokove, poh naduvan i taman hrskav, na puteru pržena. Servis prijateljski i znalački. Puno ko oko, lepog sveta. Ne znam cene, drugi platio. Dakle tu mogu da vodim svastiku sutra, verovatno cu morati da rezervisem. 1
Klara Posted Sunday at 19:20 Posted Sunday at 19:20 On 27.5.2024. at 21:26, Dada said: Ja idem u Pomodoro Ispratila preporuku kako valja . Juneće kolenice i piletina sa smokvama, uživanje. Arabijata pasta je pikantna taman koliko volim, sad znam šta ću spremati narednih dana. A trileće me je raspametilo, posle sam morala i ja da ga pravim, nije nam bilo dovoljno. 1
igoraki Posted Sunday at 20:45 Posted Sunday at 20:45 On 20. 11. 2024. at 21:34, Milosh76 said: Ciribu, ciriba u Zemunu kod pijace. Domaci ambijent, odlicna klopa, parking ispred restorana, placa se. Imaju i muziku, al nisam nikad isao tada. Bio i ja danas, punjena vešalica u sosu od šampinjona odlična, ćale uzeo ćuretinu sa mlincima, nisu se proslavili, nema ni kuvanih jela ni gurmanluka vikendom što je malo bezveze. Sledeći put gađamo četvrtak. Za sat i nešto jače koliko smo bili kelneri su jedno 5 puta polomili nešto, srećom ne za našim stolom.
Ras Posted Sunday at 20:48 Posted Sunday at 20:48 2 minutes ago, igoraki said: Za sat i nešto jače koliko smo bili kelneri su jedno 5 puta polomili nešto, srećom ne za našim stolom.
Popular Post April Posted Monday at 10:31 Popular Post Posted Monday at 10:31 On 28.11.2024. at 10:16, kud u maglu Simoviću said: tata-mata na novom beogradu, morska hrana, ima parking, splav na savi. imaju i u mislim dalmatinskoj al tamo nisam bio, oni koji jesu kažu da je nbg bolji Hajde malo da razjasnimo stvari - Tata Mata je izvorno jadranski restoran u Dalmatinskoj ulici. Zove se Tata Mata jer je jedan vlasnik sin čuvenog profesora FDU Mate Miloševića i oni su stanovali u toj vili u Dalmatinskoj, to je jedna od definitivno najlepših baštica u gradu, zato je tamo bolje otići leti. Tata Mata na Savi je franšiza restorana u Dalmatinskoj, isti su kuvari, prvi kuvar je bio Dalmatinac, mislim da je još uvek tu i organizovano je snabdevanje sa Jadrana - ne samo riba, već i maslinovo ulje, vino itd., zato su cene takve kakve su, ali ništa bitno više nego recimo u Homi koju sam pominjao(samo u Homi to ne vidite dok vam ne dodaju pdv na račun). Drugi vlasnik Tata Mate je zapravo mastermajnd projekta Milan, verovatno najtalentovaniji beogradski ugostitelj jer je pre toga osmislio Masku u Rankeovoj, Malu Kolubaru u Ivankovačkoj, Šikaricu u Skadarliji, Penziju u 27.marta itditd. Ima malo i mene tute, grafika je tu moja, prepoznaje se: 1. Tata Mata konoba Dalmatinska Jede se jadranska ponuda, recimo ragu od jadranskih lignji i hobotnica, plus regionalna vina; na FB imate vinski izveštaj Nenada Andrića. 2. Tata Mata NBg Slična ponuda, samo fensi na kvadrat, ali po istoj ceni. Takva je i ekipa koja dolazi. Otprilike se puni od dva popodne kad počinju ručkovi, do tad je pustinja. 3. Mala Kolubara - Ivankovačka Moj favorit - skriveni biser preko puta Mašinca. Zimi nema smisla, leti predivna baštica u maniru starih čuburskih i dušanovačkih kafana koje više ne postoje: Jede se jagnjeći ćevap koji samo za njih spremaju majstori iz Morave sa Paliluske. 3. Mala Kolubara na Savi Obavezno rezervišite inače nema mesta, kako leti, zimi još manje. Tu već možete da se raspištoljite sa pečenjem koje su organizovali ispred, sačom i domaćom kuhinjom, a rečna riba se pravi sa druge strane splava i tu strogo poslušajte preporuke kelnera. Stalno je puno, pa ste bar uvek sigurni da je sveže, ostalo je stvar ličnih preferenci. Fora je što imaju svoj parking, što je na enbidžiju veliki luksuz. Muzika: tamburaši, ponekad 4. Mala Kolubara, Gastrošor Bez preporuka za klopu, mesto služi da idete u većoj ekipi na tamburaše čiji raspored treba pratiti, isto ima parking i u principu je mesto da vodiš prijatelje i gastere kad dođu na odmor. Mnogo polugolih žena, nije baš restoran za muške ekipe. Nije zgoreg rezervisati. Neka vrsta velikog Orašca sa parkingom a bez penzionera, otprilike tako nešto. 5. Maska Nekad bio najbolji biftek u gradu, sad ne znam. Krov je vrhunski i dovoljno veliki za voditi ekipu na zez, ko hoće da tračari, siđe dole ili ode u baštu, ima i staklenik koji mogu da vam zatvore, kad recimo imate neki razgovor, ali manje više Masku svi znaju, da ne detaljišem. 6,Penzija Pšenični točeni Zaječarac. Muška kafana za bleju preko dana. Dim bez pičaka, pušenje dozvoljeno. Stari Robertino, ko ga se uopšte seća, to je bila picerija za brucoše sa Mašinca i Tehnološkog, sad se okupljaju i studenti i bivši studenti i profesori i braža po pivu. I jedna letim-sanjam-dišem terasa: Svrha ovog posta bila je da bude uputstvo za upotrebu pomenutih kafana. Ne jede se svuda sve, ne pije se svašta gdegod, ne izvode se žene i drugari na ista mesta. Hteo sam da budem koristan. 5 4 2
Eleniko Posted Monday at 10:35 Posted Monday at 10:35 mala kolubara je u vreme pre zabrane pušenja bila ubedljivo najzadimljenija kafana u gradu kako je sad ne znam, kad mi se jede taj jagnjeći ćevap idem na reku a tamo je pušenje rešeno 1
Recommended Posts