Jump to content
IGNORED

Tramp posle poraza

vememah

Recommended Posts

Posted

Muškarac se zapalio ispred suda na Menhetnu, gde je u toku suđenje Trampu.
Jan Palah propo.

• Haha 1
Posted

Nema veze sa Trampovim sudjenjem, već je neki mentalno oboleli teoretičar zavere stigao iz Floride, podelio pamflete o kripto zaveri i svetskim pučem koji samo što nije. 

Posted

Whooopsie? :unsure:

Posted (edited)

Pensilvanija nije must-win za Trampa već za Bajdena - Trampu je dovoljna i samo jedna od te tri Rust Belt države (PA, MI, WI), a Bajdenu sve 3.

Moja prognoza:

image.png.d5b31d4acdf9e14625e8fd074ea1f151.png

Edited by VoodooDerina
  • Hvala 1
Posted

jel moze neki link gde ima lepo objasnjeno za nas damije to oko izbora, sigurne drzave, sving drzave, ta neka dinamika....

Posted
38 minutes ago, onamonamo said:

jel moze neki link gde ima lepo objasnjeno za nas damije to oko izbora, sigurne drzave, sving drzave, ta neka dinamika....

Meni su ova dva ok:

https://www.270towin.com/

https://projects.fivethirtyeight.com/

U najkraćim crtama trenutno najveći broj američkih država su 99% sigurne za jednog ili drugog kandidata (najtamnija plava/crvena) na mapi i one nose nekih 60-ak % elektorskih glasova.

Zatim slede gotovo sigurne, gde bi bilo ogromno iznenađenje da neočekivani kandidat pobedi (manje od 10-15% šanse recimo i to su ove srednje zatamnjene na mapi) i one nose nekih četvrtinu elektora. (ovde bih prebacio i NH i NC koje su na mapi završile u poslednjoj kategoriji)

Na kraju ostaju swing states koje sa svojih 15ak % od ukupnog broja elektora praktično odlučuju sudbinu izbora (najsvetlije nijanse plave i crvene). U njima se praktično do poslednjeg trenutka neće sa sigurnošću znati pobednik i razne sitnice do samog dana izbora bi mogle da odluče.

Ovo će biti možda i najneizvesniji izbori što se tiče elektora (ukupan broj glasova skoro sigurno odnosi Bajden) još od 2000. i Buš-Gor cirkusa na Floridi, a možda čak i od 1876. kada su demokrate praktično prodale Tildenovu pobedu nad Hejsom kako bi se završila okupacija ex-konfederalnih država (Rekonstrukcija) i kada je razlika bila samo 1 elektorski glas.

• Hvala 1
Posted

Onog trenutka kad teksas ode nepovratno u plavo je game over

Posted

Moguće, mada mislim i da će države oko Velikih jezera (osim NY i IL zbog NYC-a i Čikaga) postajati sve "crvenije", pa će se to delom kompenzovati.

Posted

Teksas će da se zaplavi otprilike nikad. 

Posted
6 hours ago, Tsai said:

Onog trenutka kad teksas ode nepovratno u plavo je game over

Zasto Teksas?

Posted

Zbog promene "etničke strukture" 🙂

• +1 1
Posted
4 minutes ago, VoodooDerina said:

Zbog promene "etničke strukture" 🙂

Ah Ok, nemam pojma da su mnogo menjali etnichku strukturu tamo. Uvek sam mislila da je Teksas onako konzervativan vecinski.

Posted

Jeste, naročito van urbanih centara, ali je istovremeno i broj Hispano-Amerikanaca skočio na preko 40%, a oni u velikoj većini glasaju "plavo" i pogotovo kada je protiv-kandidat Tramp.

image.png

• Hvala 1
Posted

U Teksas se uselila masa ljudi iz Kalifornije zbog povoljnijih cena i poreza. To je jedan od faktora za menjanje boje države.

• +1 4
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...