harper lee Posted April 28, 2021 Posted April 28, 2021 32 minutes ago, morgana said: u tom istom svijetu koga ti opisujes, ocigledno bas svijetu tj globalu, klinke ipak ne mora da deflorise ektoplazma u niskoj fazi procesa zgusnjavanja, poput palme, tako da je ipak u pitanju lokalnija specificnost Nigde ne mora ali se svuda desava. Pa, onaj holivudski prasac koji je zglajzao jer je nagnjavao glumice fizicki nije ni u kakvoj vecoj fazi zgusnjavanja od ekto-Palme.
morgana Posted April 28, 2021 Posted April 28, 2021 (edited) tacno, s tim da je tamo nezaposlenost skoro na nivou voljne, a ne dvocifrene sitna razlika izmedju srbije i amerike Edited April 28, 2021 by morgana 1
Heaviside Posted April 28, 2021 Posted April 28, 2021 Pa kao u Nemačkoj bi zarađivala 1200 evra ma trafici, a u Jagodini 200 ili ne bi imala posao. Nebitna priča potpuno, klasične profi prostitutke ne bi smele da budu u fokusu što se ove afere tiče. 2
morgana Posted April 28, 2021 Posted April 28, 2021 ko govori o profi prostitutkama? jesu li vam stvarno samo one u fokusu ako bolid zaposljava dijelom preko kreveta, uz ucjene, a u totalu uz zavjet cutanja o tome? naravno da su bitni ekonomski uslovi, pola jagodine radi u javnom sektoru jer nema gdje drugo, a preko 1000 ljudi samo u opstini i njenim agencijama, ju i jp. za prostitutke me zivo boli uvo, u ovom kontekstu. 6 1
Caligula Posted April 28, 2021 Posted April 28, 2021 Takoe Morgana, ovde počelo da se govori o odnosu klijent-prostitutka. Jebeno neverovatno, kao da ovaj nije mafijaš koji drži u šaci sudbine ljudi Ne znam da li je bilo, baca svetlo i na danjasnji slucaj https://proslostkojuzivimo.wordpress.com/2021/04/28/док-палме-њишу-гране-и-цела-варош-спи/ 4
čekmeže Posted April 28, 2021 Posted April 28, 2021 6 minutes ago, morgana said: ko govori o profi prostitutkama? jesu li vam stvarno samo one u fokusu ako bolid zaposljava dijelom preko kreveta, uz ucjene, a u totalu uz zavjet cutanja o tome? naravno da su bitni ekonomski uslovi, pola jagodine radi u javnom sektoru jer nema gdje drugo, a preko 1000 ljudi samo u opstini i njenim agencijama, ju i jp. za prostitutke me zivo boli uvo, u ovom kontekstu. Nema nigde drugde da se radi, samo u kancelarijama od 7-15h? Davno sam bio u Jagodini, ali nisam stekao takav utisak da je u gradu loše finansijski.
morgana Posted April 28, 2021 Posted April 28, 2021 (edited) 1 minute ago, čekmeže said: Nema nigde drugde da se radi, samo u kancelarijama od 7-15h? Davno sam bio u Jagodini, ali nisam stekao takav utisak da je u gradu loše finansijski. za dobar dio naravno da nema, nezaposlenost je 20%, neka je dio toga ipak zaposlenost na crno, pa je opet dvocifrena jedino da svi odu u frilensere ili postanu avon dame, 360 lepih Edited April 28, 2021 by morgana 1
Fakundo Sava Posted April 28, 2021 Posted April 28, 2021 7 minutes ago, morgana said: pola jagodine radi u javnom sektoru jer nema gdje drugo Mučenici. Državni posao je srpski san i tamo ne ideš jer nemaš gde,nego zato što možeš .SAmo da se učipiš ti treba par hiljada evra 2
Heaviside Posted April 28, 2021 Posted April 28, 2021 Pre je za čuđenje ako stvarno misliš da bi ljudi po Srbiji većinski pre radili kod privatnika nego u opštini i da tamo idu jer nemaju gde. Situacija je obrnuta, kod privatnika rade oni koji nemaju gde. 2
duda Posted April 28, 2021 Posted April 28, 2021 4 hours ago, Партибрејкер said: U tome je poenta, većini nije dovoljno loše da bi se iscimala makar na izbore da izađe, a kamoli na proteste. Ne idu na izbore i na proteste oni kojima je loše, već oni koji su svesni da je Srbiji loše. 7
morgana Posted April 28, 2021 Posted April 28, 2021 (edited) ne mislim, a pritom je potpuno svejedno. posla za sve nema, stopa nezaposlenosti je velika, zato sns ima clanova koliko ima i zato palmin pokret lokalno ima clanova koliko ima. tesko je biti bez posla. najjace da dalje sirim tezu koja je opstepoznata. zakljucak je potpuno isti kad se podje od pretpostavke o pozeljnosti drzavnog posla u odnosu na rad u privatnim firmama bez prijave, odmora, tu i tamo redovne i plate. tj posla opet nema za sve. Edited April 28, 2021 by morgana 3
harper lee Posted April 28, 2021 Posted April 28, 2021 1 minute ago, morgana said: ne mislim, a pritom je potpuno svejedno. posla za sve nema, stopa nezaposlenosti je velika, zato sns ima clanova koliko ima i zato palmin pokret lokalno ima clanova koliko ima. tesko je biti bez posla. najjace da dalje sirim tezu koja je opstepoznata. Naravno da je svejedno. Mozda neko misli da se kod tog istog ili nekog drugog Palme u privatnoj firmi drugacije dobijaju poslovi? Nema jednog i jednostavnog odgovora na pitanje zasto se ovako nesto desava u Srbiji ali iz iskustva pouzdano znam jednu stvar, covek je jeftiniji sto mu je izbor skuplji. To vazi za vecinu ljudi, vazilo je uvek i uvek ce vaziti. A iz svoje mogucnosti izbora je tesko i cesto neumesno komentarisati tudju. Moguce da bih i ja bio heroj da zivim u Jagodini, sasuo bih Palmi u lice sve sto ima da se saspe, ali ne znam dok ne probam. Ko zna, mozda bih se i prodao. Ne na ovaj nacin, imam dlakave noge, ali ima i drugih nacina. Niko to ne moze znati unapred, zato se nikome ne moze suditi na osnovu sopstvenog polozaja, zivotnih okolnosti i moralnog svetonazora. Te "sta bih ja radio da se nadjem u ovoj situaciji, kako bih im svima pokazao gde im je mesto" price su tinejdzerske mastarije pred spavanje. Ljudi koji imaju malo vise iskustva znaju da to nije uvek toliko jednostavno. 6
morgana Posted April 28, 2021 Posted April 28, 2021 naravno da nije lako, zato se, izmedju ostalog, i uvodi u igru strah, da ostane sto je teze moguce. sns i sam kapilarno gura promo poruke kako sve treba da je strah kao i da je opozicija krs tj alternative nema. sistem perpetuira sam sebe, a zrtve i dalje vjeruju da su i bespomocnije nego sto stvarno jesu. provalice to jednom sve iz ljudi, ali ode zivot dok cekamo. 5 1
Recommended Posts