Jump to content
IGNORED

Novosti iz sveta automobilizma

nesha taxista

Recommended Posts

Posted
Čudno mi je da Chrysler nije tu s Mercedesom ostvario saradnju.
Minivan iz Mercedesa?Chrysler proizvodi minivanove jos od '84, to ih je izvuklo iz financiske krize i od tada su lideri po prodaji minivans. Sad su Toyota i Honda pripretili, ali nista znacajno, Chrysler je i dalje ubedljivo #1.
Posted (edited)
Minivan iz Mercedesa?
Pa ima Mercedes R klasu... samo što ne vole da je zovu minivan.2006_MercedesBenz_R-Class_ext_1.jpg Edited by Al-Khwarizmi
Posted

R-Class je veci crossover. Minivan nema takva zadnja vrata.Ovo je minivan:07town_country1.jpg

Posted (edited)

Ako je do vrata, sa takvim imaju V-klasu... samo što njoj perefiks "mini" baš i ne odgovara. ;)Elem, mislim da ne bi bilo toliko čudno da se upuste i u minivan tržište, jer već imaju modele koji su jako blizu tome (osim možda po zadnjim vratima ;) ).edit: V-klasagallg03si1.jpg

Edited by Al-Khwarizmi
Posted (edited)

Priznajem da nisam ni ljubitelj, a ni neki poznavalac minivanova, ali ipak mi je bilo čudno što prvi put čujem da nešto ne može biti minivan ako nema klizajuća zadnja vrata. Ne bih lenj, pa nađoh i zašto:http://en.wikipedia.org/wiki/Minivan#DoorsDakle to pravilo i nije baš pravilo, pogotovu ne van USA.

Edited by Al-Khwarizmi
Posted (edited)

Nađoh i ovo - Mercedes Vaneo:e14ea4d55713b33f4fe677a954b360f4.jpgOvo se izgleda uklapa i u američku definiciju minivana... samo što se u Americi ne prodaje.edit: istina da u standardnoj varijanti dolazi sa 2+3 sedišta, ali kao opcija postoji i 2+3+2 varijanta

Edited by Al-Khwarizmi
Posted

Minivan treba da ima platformu automobila, nikako nekog drugog vozila. Mora da bude "mali", ali da u njega sedne 7 ljudi. Mercedes je previse skup da bi pravio minivans. Minivans uglavnom kupuju porodicni ljudi koji nemaju bas ogromne pare za Mercedesa. Ta V-Klasa sa slike mi se cini previse velik da bi bio minivan, a ovaj drugi ima dimenzije, ali nema prostor interiora.

Posted (edited)

Nađoh da ceve Vanea počinju ispod 20,000 evra, što i nije čudno s obzirom da se bazira na relativno jeftinoj A klasi. Izeditovah gore dok si ti pisao - postoji opcija sa 2-3-2 rasporedom sedišta. Možda prostorom ne zadovoljava ono što prosečan američki kupac očekuje od minivana (zato ga i nema na USA tržištu verovatno), ali je dobar pokazatelj da Mercedes ne beži ni od tog segmenta, a i ima prostora za prihvatljive cene.Sa druge strane, kada se govori o R klasi, veoma često se opisuje kao "luksuzni minivan". Na Wikipediji ga definišu kao MPV/SUV crossover, što se lepo uklapa u ovu temu o novostima na tržištu. :)Evo još linkova za R klasu:http://www.auto123.com/en/info/news/roadte...spy?artid=75486http://www.familycar.com/RoadTests/MercedesR500/Kako god da bilo, Mercedes već ima nekih iskustava u minivan oblasti, iako možda nije tržištu nudio modele koje bi američki potrošači nazvali tipičnim za taj segment. Ipak, mislim da ova dva modela pokazuju da od minivan tržišta ne beže, a da li će se u budućnosti odlučiti da ponude tipičnu ekonomsku ili možda čak luksuznu varijantu - videćemo.edit: greške u kucanju

Edited by Al-Khwarizmi
Posted (edited)

Poprilicno je jeftin. Ove u Americi najjeftiniji Mercedes je C-Class koji pocinje oko $32,000. Neznam, nekako kad kazes Mercedes u Americi uglavnom se pomisli na neki skuplji coupe ili sedan. Ne verujem da bi uspeli sa minivanom iz jos jednog razloga, a to je podatak da minivanovi polako umiru, crossoveri preuzimaju situaciju. Minivanovi su preziveli napad SUV, ali mi se cini da ne mogu preziveti napad crossovera.General Motors i Ford su potpuno izasli iz sveta minivanova i kocentrisu se na crossovere. Od minivanova tu su Chrysler/Dodge, Toyota, Honda, Nissan i Kia/Hyundai.

Edited by Talladega
Posted
Poprilicno je jeftin. Ove u Americi najjeftiniji Mercedes je C-Class koji pocinje oko $32,000. Neznam, nekako kad kazes Mercedes u Americi uglavnom se pomisli na neki skuplji coupe ili sedan.
Pa da, ima smisla. Mercedes verovatno želi da održi taj imidž u USA, pa tamo i ne plasira svoje jeftinije modele koje pravi za evropsko tržište.
Posted

Još jedna bruka za Volvo:

"Volvo" povlači 56.000 vozila zbog greške

Oko 18.000 automobila "volvo V70" i ?XC70? za prodajnu 2008. bit će povučeno pošto su uočene tehničke greške na zračnim jastucima i 38.000 dizelaša "volvo S60", ?V70?, ?XC70? i ?XC90? iz 2006. prodatih u Evropi, zbog problema sa sponom na sistemu za ubrizgavanje goriva , izjavila je glasnogovornica Marija Bohlin.Ostatak teksta imate ovde.Eh, ni Volvoi nisu kao što su nekad bili ...

• 2 weeks later...
Posted

Michelin Tweel - i nije neka velika novost, pošto se već nekoliko godina priča o ovome. Izgleda da Michelin još nije rešio problem buke i vibracija.YouTube:

Posted

2009 Audi TTS13878_report_w486.jpgU Evropi će moći da se nabavi i s manuelnim menjačem, a u SAD samo s Audi tronicom. Svakako će imati 272 ks u 2-litarskom motoru, do 100km/h ići će za 5,2s. Proizvodnja kređe u novembru.

• 1 month later...
Posted (edited)

Procurele zvanične fotke novog Opel-a, naslednika Vectre, pod imenom Insignia.. :) Meni se mnoooooogo sviđa.. 2bc58cbc40ceaec44975d81ie2.jpg4d32f02d847f4c4a7216d56no1.jpg15f0559c195f9900b2cd4e4km8.jpgbe2ec3afdd630eb1928c894td5.jpg6a18c936b0ec86272aa9ce4ey2.jpg

Edited by esdy_11192
Posted (edited)

Lep auto, nesumnjivo... ali... da li je to samo moj trip, ili je ovde štošta od dizajnerskih rešenja pokradeno od Mercedesove CL klase?edit: ovo se odnosi na spoljašnjost; enterijererom CL klase nikad nisam bio preterano oduševljen, a kod ovog Opela ne izgleda uopšte loše (za razliku od poslednjih modela Vectre i Astre, gde mislim da su, što se dizajna tiče, na enterijeru malo bili omanuli).

Edited by Al-Khwarizmi