Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

2 dana

sent from bubamoto

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

4 minutes ago, Frank Pembleton said:

Koliko ranije ste dobili poziv za revakcinu AZ?

.... Shiit has hit the fan!

Jedan i po dan ranije

7 minutes ago, Frank Pembleton said:

Koliko ranije ste dobili poziv za revakcinu AZ?

23h ranije mi je stigao mejl za petak u 10:40.

U Belexpo juče pre podne sve radilo ko švajcarski satić, prolazno vreme 10 min. Bila okej juče, predveče malaksala i zaspala pre 9. Jutros se budim oko 7, kao da me je tenk pregazio. Glava kosti ruka sve boli.

Edited by pt 2.0

A upravo sada mi stigla mejlom i potvrda o vakcinaciji. Vaks na mom primeru - sve 5. 

njemac odmah rezervise oba termina. jednostavan algoritam:

TODAY + 6W

• Author

Rusi bas sporo :wacko:

Jel ima neki iole relevantan podatak za Kinu tj kako bi oni stajali na ovom grafikonu iznad? 

meni juče došlo za revakcinu. Baš su bili fini, ljubazni i ekspeditivni. Mladi su, verovatno ih neko jaše.

Revakcinisao se danas u DZ Vračar. Završio sve za bukvalno dva minuta (uašo odmah u ordinaciju, nije bilo nikog ispred mene), vakcinu nisam ni osetio (da nisam video kako mi daju, mislio bih da je nisam ni primio), nemam nikakvu reakciju za sada (12 sati prošlo), dobio potvrdu o vakcinaciji na licu mesta.

Engleski ekvivalent Batuta na malom uzorku dobio da oksfordska vakcina znatno slabije štiti od indijske varijante (podaci zbog malog uzorka dostupni samo za simptomatične slučajeve, ne i za hospitalizacije i smrtne ishode, ali se očekuje da tu efektivnost bude nešto veća):

E2DlaMIXEAM4FCG?format=jpg&name=900x900

aVE je efektivnost.

Numbers of cases and follow-up periods are currently insufficient to estimate effectiveness against severe disease, including hospitalisation and mortality, however, previous vaccine effectiveness estimates with other variants have shown higher levels of effectiveness against more severe outcomes (10, 14, 28). Therefore, higher levels of effectiveness against severe disease may be anticipated with the B.1.617.2 vaccine.

https://khub.net/documents/135939561/430986542/Effectiveness+of+COVID-19+vaccines+against+the+B.1.617.2+variant.pdf/204c11a4-e02e-11f2-db19-b3664107ac42

Sedmodnevni prosek broja novih slučajeva u Britaniji sad je za 20% veći nego što je bio u minimumu pre dve i po nedelje.

EOxHZfQ.png

https://ig.ft.com/coronavirus-chart/?areas=gbr&areasRegional=usny&areasRegional=usnj&areasRegional=usca&areasRegional=usnd&areasRegional=ussd&areasRegional=usmi&cumulative=0&logScale=1&per100K=1&startDate=2021-01-01&values=cases

Pritom se indijska varijanta u žarištu u Boltonu masovno širi među decom:

Britanci su trenutno na 32% vakcinisanih obema dozama i još 23% vakcinisanih jednom dozom.

Edited by vememah

Second Zeneca kisses you. First one fucks you hard.

it dipends :D

sent from bubamoto

The share of Moscow residents who have been vaccinated against coronavirus is lower than that of any other European city, the Russian capital’s Mayor Sergei Sobyanin has said. 

Only 1.3 million Muscovites out of 12 million (10.83%) have been vaccinated from Covid-19, Sobyanin said. He called this percentage “a decent figure on the one hand,” but said it could be “at least twice that.”
...
A majority of Russians (62%) are still not ready to be vaccinated with their country’s Sputnik V coronavirus vaccine, according to a recent poll by independent Levada Center. Another survey by the Superjob job board said that 42% of Russians aren’t willing to get vaccinated under any circumstances. 

https://www.themoscowtimes.com/2021/05/21/moscows-coronavirus-vaccination-rate-lower-than-any-other-european-city-mayor-says-a73971

Edited by vememah

Kanada a sada i Japan cepaju zahvaljujuci izvozu iz EU. Samo da ostane zabelezeno posto su se mogle procitati gluposti ovde pre par nedelja kako to nema veze.

Stigao poziv za revakcinu!
Doduše nigde ne piše da je AZ u pitanju, al jbga valjda oni znaju...
Hala 3 Sajam

Background Picker
Customize Layout