Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

BioNTech SE Chief Executive Ugur Sahin said on Thursday the vaccine it developed with Pfizer Inc is expected to be 70% to 75% effective in protecting against infections of the COVID-19 variant first detected in India.

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Cerka (16.5 godina) juce primila Pfizer. Nikakve nus pojave nije imala sinoc.

On 21. 5. 2021. at 8:50, LeBron said:

Cerka (16.5 godina) juce primila Pfizer. Nikakve nus pojave nije imala sinoc.

ni nece imati. prva fajzerka je mala maca. i supruga i ja, osim malog bola u ramenu, nista posle prve. za drugu cemo videti.

taman ces me videti dan posle druge vakcine :D

Ja nisam imao reakciju ni posle 2 doze :happy:

Imao sam srece da budem medju 76% ljudi koji nisu imali nezeljene nuspojave posle recipovanja 

to nije sreca, to je vecina hihi.gif

druga doza zeke izgleda nishta. chip je bio u prvoj.

sent from bubamoto

Posle jučerašnje druge doze AZ sam imao znatno blaže posledice nego prvi put. U toku noći mala groznica i glavobolja. Isto kao i prvi put, ali dosta blaže. Nisam pio nikakve analgetike. Prvi put sam popio kafetin i panadol, ali slabo pomoglo. Moja žena je imala malo jaču groznicu i temperaturu u toku noći i popila brufen. Ali je i prvi imala temepraturu 39. Recimo, kuma ništa ni prvi ni drugi put. E, da - imam i malu tegobu u ruci, gde sam primio vakcinu.

Ministar bez portfelja Nenad Popović rekao je da je kolege iz Srbije juče primio direktor Instituta "Gamaleja" i ceo tim stručnjaka, koji su im uručili certifikat za proizvodnju vakcine "sputnjik V" na "Torlaku".

Prema njegovim rečima, u prestižnom ruskom institutu je utvrđeno da je sve potpuno isto kao kada se vakcina proizvodi u Rusiji.

"Odali su nam priznanje da smo zemlja koja je u najkraćem roku uspela da sprovede u delo dogovoreno i uspela da završi postupak. Kontrolisano je 18 parametara na osnovu kojih je doneta odluka", naveo je Popović i apelovao da građani koriste ovu vakcinu.

Popović je najavio da će u narednih 10 do 15 dana krenuti supstanca iz Rusije, koja će dolaziti u specijalnim ambalažama, a "Torlak" će imati 10 do 15 dana da iskoristi tu supstancu.

Naveo je da bi za početak na "Torlaku" trebalo da proizvede oko 100.000 vakcina, i da se prve doze mogu očekivati za 15 do 20 dana. "Vakcina sa "Torlaka" biće po svetskim standardima", naglasio je. 

https://www.rts.rs/page/stories/sr/Коронавирус/story/3134/koronavirus-u-srbiji/4379281/nenad-popovic-torlak-vakcina-sputnjik-v.html

Edited by vememah

On 20. 5. 2021. at 16:35, ToniAdams said:
pa to, glupo je malo da ide u goste samo sa bombonjerom
I jos promenila ko zna koliko darivanja vec, ne ide

1,3 mlrd ove godine.

https://rs.n1info.com/zdravlje/sta-stoji-iza-odluke-cdc-da-vakcinisanim-osobama-ne-treba-maska/

Na osnovu novih smernica američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) potpuno vakcinisane osobe ne treba da nose maske na otvorenom i u većini zatvorenih prostora. Svoju odluku zasnovali su na novoj velikoj studiji sprovedenoj širom zemlje.
Novo istraživanje otkrilo je da vakcine Moderna i Fajzer pružaju 94 odsto zaštite zdravstvenim radnicima koji se nalaze na prvoj liniji obrane od koronavirusa. Samo jedna doza pružila je 82 odsto zaštite. Upravo je to uticalo na odluku CDC da ublaži smernice vezane za nošenje maski, piše CNN.

iza odluke stoje moroni koji nece da se vakcinisu i koji ne nose maske, pa su procenili da je manji zlo da ih motivisu ukidanjem obaveznog nosenja maski, ne bi li se vakcinisali.

Covid-19: Should all children get a vaccine?

Ide interesantna debata da li treba da se deca vakcinisu, sta to znaci za pandemiju, koji su rizici i da li je to moralno opravdano,  s obzirom na, do sada, zanemarljive posledice po “govna mala”. Spekulise se da li je bolje (moralnije) poslati vakcine zemljama koje nemaju dovoljno vakcina ili vakcinisati gremline.

Primio drugu kraljevsku rojal blue blood vakcinu, nema guzve u DZ Zemun.

... (ali iako nema guzve jedan usao i nacrtao se ispred mene, prvo sam mislio da se sklonim i ne mlatim se sa budalom ali ovo malo ega mi rece da se borim za pravo da idem pre njega. Mnogo smo bre stoka).

Sad cekam reakcije :heart: prosli put bilo kao da sam popio bozu.

edit: e uprava ne radi, ne salju mi mail za registraciju

Edited by Caligula

Koliko ranije ste dobili poziv za revakcinu AZ?

.... Shiit has hit the fan!

pre tri dana

Background Picker
Customize Layout