Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Još jedan anegdotalni primer: čovek od 70+, zarazio se 10-ak dana nakon druge doze kineza, prošao sa simptomima lakše prehlade. Virus je najverovatnije pokupio od sina, nevakcinisanog, koji je nakon nekoliko dana bezuspešnog kućnog lečenja završio u bolnici sa ozbiljnom upalom pluća.

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

15 hours ago, Caligula said:

Neki umiru i od Aspirina (retko je, ali ima slucajeva)

Неки умиру и од лимунаде. Ово што су урадили АстраЗенеки могли су урадити и ФајзерБионтеку, избацити неку хипотезу и раширити панику, само што нико неће да се качи са америчком администрацијом, па још са удруженим Американцима и Немцима у заједничкој  компанији. Астра је јефтина, можда и десет пута јефтинија вакцина од Фајзера, па бих ту тражио вероватан мотив зашто се рашири паника од јефтиних - да би улетеле на тржиште оне скупе + да Амери и Швабе потврде своју технолошку надмоћ. 

Ovaj i ovde moze da pise?

https://whtc.com/2021/03/31/sinopharm-sinovac-covid-19-vaccine-data-show-efficacy-who/

GENEVA (Reuters) - Chinese vaccine makers Sinopharm and Sinovac have presented data on their COVID-19 vaccines indicating levels of efficacy that would be compatible with those required by the World Health Organization, the chair of a WHO advisory panel said on Wednesday.

The WHO's Strategic Advisory Group of Experts (SAGE) hopes to issue recommendations on those vaccines by the end of April, its chair Alejandro Cravioto, told a news briefing.

7 minutes ago, Duhovnost, ljubav i med said:

Неки умиру и од лимунаде. Ово што су урадили АстраЗенеки могли су урадити и ФајзерБионтеку, избацити неку хипотезу и раширити панику, само што нико неће да се качи са америчком администрацијом, па још са удруженим Американцима и Немцима у заједничкој  компанији. Астра је јефтина, можда и десет пута јефтинија вакцина од Фајзера, па бих ту тражио вероватан мотив зашто се рашири паника од јефтиних - да би улетеле на тржиште оне скупе + да Амери и Швабе потврде своју технолошку надмоћ. 

mislim da si ti poslednji na svetu koji sme da piše od čega neki umiru

Just now, Braća Strugacki said:

mislim da si ti poslednji na svetu koji sme da piše od čega neki umiru

Не разумем смисао овога. Али престани да ме прогањаш по нету. Ружно је.  Хвала. 

Ko umire od limunade?

6 minutes ago, Braća Strugacki said:

Ko umire od limunade?

Нпр. неко је засладио лимунаду медом, и то сортом меда са високим садржајем полена, а стравично је (генетски) алергичан на полен и позли му од такве лимунаде. Није вероватно, али није немогуће.

Danas velika gužva ispred Belexpo

jel i dalje Zeka ili stvarno istekao rok? i da li i dalje primaju strance, makar sa terminom?

22 minutes ago, Duhovnost, ljubav i med said:

Не разумем смисао овога. Али престани да ме прогањаш по нету. Ружно је.  Хвала. 

Nije ružno...Podržavaš spodobe koje nanose zlo narodu i državi...

3 hours ago, vememah said:

17.3. su počeli da pozivaju starosnu grupu 50-54.

https://www.bbc.com/news/health-56428464

U praksi je to krenulo dosta ranije i uglavnom zavisilo od ordinacija. Ja sam svoju vakcinu dobio mesec dana pre ovog datuma gore a i najmanje 5 ljudi koje znam. Dodaj tome i mladje od 55 s hronicnim i inim boljkama koji su vakcinisani odmah posle starackih domova plus medicinsko osoblje i dobices solidnu cifru. 

10 minutes ago, ronin said:

Nije ružno...Podržavaš spodobe koje nanose zlo narodu i državi...

Добро, нека буде да није ружно у твом свету. И баш ме брига шта ти је ружно, а шта није. Само престани.

Prestani ti da podržvaš naciste jebiga...

19 minutes ago, renne said:

Danas velika gužva ispred Belexpo

Samo da se vakcinisemo sto vise.  Procitah upravo u nekoj izjavi da je dato 2,5miliona doza,  1mil vakcinisanih obe doze.  Znaci 1,5milion osoba vakcinisanih ili u procesu

Background Picker
Customize Layout