Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

25 minutes ago, steins said:

U svim anketama pre početka procenat onih koji su hteli da se vakcinišu bio je mizeran. Kako je sve krenulo, i kako su ljudi počeli da primaju vakcine i nisu im porasli rogovi tako je krenula sve veća histerija u javnosti oko vakcinisanja. 

Ajde ti si čovek iz struke i sa terena, pa da te pitam sad kad je malo prošlo, koliko su bili, barem u tvom okruženju, tačni oni napisi da se medicinski radnici slabo odazivaju vakcinaciji? 

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

.

Bilo je dosta pitanja na poslednjih par dana vezano za Sputnik V...

Problem je bila druga doza, pogotovo negde u decembru, pokazalo se da je druga komponenta nestabilnija i da  joj je potrebno vise vremena u bioreaktoru...Prva i druga doza su jasno oznacene, a za one koji ne citaju mala slova, i kutija i flakon razlicitim bojama, plavom i crvenom..

Za sada se u Rusiji proizvodi na 6 tacaka...

Sto se tice komponenata, flakoni iz Nemacke, "poklopci" iz Kine, filteri iz Japana..reagenti o kojim je takodje bilo reci na topiku made in USA...

Петербургская компания «Биокад» для ускорения производства заранее заказала сосуды из Германии, крышки - из Китая, фильтры - из Японии и реагенты из США. Изготовление второй дозы оказалось более сложной задачей - все дело в том, что в ней используется другой компонент, который требует большего времени для заваривания в биореакторах.

Inace , ruski eksperti novosti koje su su pojavili vezano za smrtnost of Pfizera, u Norveskoj i Nemackoj uglavnom nazivaju gluposcu...

«Все эти сообщения, которые есть, — это абсолютная ерунда. Когда вы применяете вакцину к большому количеству людей, в том числе пожилым, кто-то из них умрет. Но это совершенно не означает, что они умерли от вакцины», — сказал Чумаков...

.

Edited by barba

@steins kakava je sutacija kod tebe u pogledu dobijanja druge doze fjzera? jel kažu nešto, dal će da bude druge doze?

imamo li neki lajv sa sajma, krenula bih tamo ako red nije kilometarski?

24 minutes ago, morgana said:

imamo li neki lajv sa sajma, krenula bih tamo ako red nije kilometarski?

zar nije na nbg otvorena još jedna hala, nekako mi logično da je tamo manja gužva, dosta ljudi zna za sajama, sada svi tamo hrle

mada, biće bolje i na sajmu ako je otvorena ona hala 3

6 hours ago, Spooky said:

Opsta smrtnost je oko 0.1%, ako ne i veca, u mladjim populacijama je mnogo manje, al mislim i tu veca od tvog procenta.

Ali nije samo smrtnost bitna. Znam nezanemariv broj ljudi mojih godina koji su zavrsili u bolnici... I nezanemariv broj ljudi koji tvrdi da osjeca neke dugotrajne posledice - tipa lako se zamaraju. Ni jedno ni drugo nije nesto kroz sta bih radio prolazio...

Ovo već 18. put prolazimo: "opšta" smrtnost je dosta veća od 0.1%

npr San Marino ima 65 umrlih i ako bi smrtnost bila tolika to znači da su oni morali imati 65.000 zaraženih. A ceo San Marino ima manje od 35.000 stanovnika.

Pola država sveta ne može ili uskoro neće moći baš nikako da se uklopi u računicu sa 0.1% što znači da je taj broj sigurno veći nekoliko puta.

kolega forumaš  je očigledno došao sa agendom "koja je poenta vakcine ako joj treba 2 meseca da počne delovati a onda štiti samo sledeća 4 meseca, a i sama bolest je ionako kurton", pa mu je Caligula ironično odgovorio.

5 minutes ago, dùda said:

zar nije na nbg otvorena još jedna hala, nekako mi logično da je tamo manja gužva, dosta ljudi zna za sajama, sada svi tamo hrle

mada, biće bolje i na sajmu ako je otvorena ona hala 3

nije jos koliko znam

Edited by morgana

Sad je bilo na n1. U halu 3 će danas dovoditi radnike jkp (gradsku čistoću, bvk...) 

1 minute ago, morgana said:

nije jos koliko znam

Rekli su da se u 11 otvara ta hala...

Za stanje na sajmu sam koristio twitter search, kucas sajam, vakcine i vakcinacija kroz odgovarajuće podeze i nađeš nekog u redu :) Računaj da je kapija barem 3 sata....

1 hour ago, Zabalujev said:

Ajde ti si čovek iz struke i sa terena, pa da te pitam sad kad je malo prošlo, koliko su bili, barem u tvom okruženju, tačni oni napisi da se medicinski radnici slabo odazivaju vakcinaciji? 

Vrlo tačni, na veliku sramotu struke i akademskih gradjana uopšte. 

Pisao sam ovde o raspravama i toplim zečevima koje sam prolazio zbog primanja vakcine. 

E sad, pod pritiskom javnosti i nas vakcinisanih, a i kad su videli da niko nije umro od vakcine - počeli su polako i sporo da menjaju mišljenje. 

@Arkadija  Nas svo vreme uveravaju da neće biti problema sa drugom dozom

4 minutes ago, omiljeni said:

Ovo već 18. put prolazimo: "opšta" smrtnost je dosta veća od 0.1%

npr San Marino ima 65 umrlih i ako bi smrtnost bila tolika to znači da su oni morali imati 65.000 zaraženih. A ceo San Marino ima manje od 35.000 stanovnika.

Pola država sveta ne može ili uskoro neće moći baš nikako da se uklopi u računicu sa 0.1% što znači da je taj broj sigurno veći nekoliko puta.

kolega forumaš  je očigledno došao sa agendom "koja je poenta vakcine ako joj treba 2 meseca da počne delovati a onda štiti samo sledeća 4 meseca, a i sama bolest je ionako kurton", pa mu je Caligula ironično odgovorio.

cfr je po istraživanju amera oko 0,48% kada se uporede zvanični brojevi preminulih / procenjeni broj inficiranih, kojih je na dan 8 januara po proceni cdc bilo 22% od ukupne populacije

- no ovaj procenat je sigurno veći zbog kašnjenja između dijagnoze i kasnijeg umiranja po bolnicama, kao i zbog nerada američkih informatičara :happy: za vikende i praznike, kada drastično opada smrtnost, dovoljno je videti njihovu krivu smrtnost za vreme proslave dana zahvalnosti i božića tj nove godine

- koji je to tačno broj videće se kada objave statistiku mortaliteta za prošlu godinu

to je tako u i u Nemačekoj i većini država. Ne umire vikendom manje ljudi nego preminule iz vikenda u statse unose sa zakašnjenjem od par dana.

ne bih rekao da to važi za amere, jer kao što se na grafiku može videti u novembru su imali linearan rast broja umrlih sve do dana nezavisnosti i vikenda koji je usledio kada imaju veliki pad, da bi se zatim u narednoj nedelji nastavio linearni rast

- da su oni u narednoj nedelji uneli taj višak umrlih u toj nedelji bi se svakako video peak ili breg u odnosu na nedelju koja je sledila za njom a ne linearan rast

- ista situacija se ponavlja za ng i božić sve se vidi na grafu

image.thumb.png.f347708be03bb31c1d313d4dd711607a.png

Zar Nbg nema nijedan punkt za vakcinisanje ?

Hala sportova?

Background Picker
Customize Layout