Jump to content

Školska godina i obrazovanje pod koronom

Деца у школу од 1.9 105 members have voted

1. 1. Деца у школу од 1.9

• Имам школско дете и не бих га послао у школу
      19
    • Имам школско дете и послао бих га у школу
      38
    • Немам школско дете, да имам послао бих га у школу
      25
    • Немам школско дете, да имам не бих га послао у школу
      23

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

27 minutes ago, gospa buba said:

jedno pozitivno u odejenju, jedno sa visokom temperaturom netestirano, bar troje slinavih doshlo danas na nastavu nakon temperature od juche. masku jedva neko, ovi balavi naravno ne nikako, nastavnici ni rech ne progovaraju. ja isto necu nishta da kazem.

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Kakav raspad 

• Replies 2.4k
  • Views 144.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nemam pojma, evo šta je o tome juče rekla Aleksandra iz petog četri.  

• Jesu, dolazila su, da se ne lazemo svasta se radi na svim nivoima, povodom bolesnog kretanja kroz masu, potpuno neverovatno ponasanje tokom leta al svih, evo sad se krste, nije moglo bez svadbi, matur

Posted Images

Da li je za ucenike obavezna izolacija ako je neko od ukucana pozitivan?

evo super jasno iz uputstva 

image.thumb.png.62792431cf819f4ab5fcc356d1c34e9c.png

ovima niko u kuci nije pozitivan, oni su pozitivni 100%, ne nose maske nigde, ni u shkoli, vise zajedno dan i noc, plus ushce za vikend, imaju temperaturu i doshli su u shkolu. kakva crna izolacija [emoji38]ol:

Roditeljski sastanak danas. Svi roditelji nose maske, iznenadjen sam. Takodje i razredna nosi masku. Ali 2 tetkice i gospodin iz obezbedjenja bez maske setaju hodnikom.

4 hours ago, gospa buba said:

ovima niko u kuci nije pozitivan, oni su pozitivni 100%, ne nose maske nigde, ni u shkoli, vise zajedno dan i noc, plus ushce za vikend, imaju temperaturu i doshli su u shkolu. kakva crna izolacija emoji38.pngol:

Nekontrolisana situacija skroz. I tako vidimo ili znamo za neke oblike ponasanja i navikavamo se 

On 5.9.2021. at 16:11, stray cat said:

Čim ih ima dva "verifikovano" pozitivna (da je stigao potvrđen test), odma' to odeljenje ide 10 dana na onlajn, verovatno zato moraju stalno da javljaju; ne znam da l' po automatizmu idu na onlajn, ili treba dozvola (direktori jave, a neko iznad kaže OK, onlajn).

NIšta ne ide po automatizmu, i prošle godine je moralo da se izveštava, pa da tamo neko veća i diriguje šta će dalje biti sa konkretnom školom, pa se onda odluka sprovodi, a dok se ne odluči prodje par do nekoliko dana, taman da ih se još njih pozaražava.

U školama koje ja obilazim (posao + dečja) ponašanje je potpuno u stilu jednog prosečnog autobusa: jedan nosi dve maske, par njih nose maske uobičajeno, nekoliko njih masku ispod nosa i 15 njih bez ičega, samouvereno se opiru budalaštinama glupavih ljudi okolo koji se tu nešto štite.

Živo me zanima kako će teći septembar. Na poslu se svakodnevno prijavljuje nekoliko pozitivne dece. Medjutim, na to, kao što rekoh, osim mene budale, slabo ko reaguje. Sve regularno, ko se nije vakcinisao, i neće.

Jao, sad mi iskočio video neke Željke na Linkedinu.

Njenom detetu se krše ustavna prava jer joj ne daju u školu bez maske, pa je ona otišla da direktorki objasni neke stvari i zapreti tužbom…

Uh, nisam trebao gledati ovo pred spavanje, koliko me iznervira idiot.

Plus komentari podrške ispod.

Sa Vox92 foruma:

Malopre čujem više priča o srednjim školama odnosno gimnazijama. U 5. navodno već ima 27 učenika koji su pozitivni. Kad dođu do 60 cela škola ide na online. Ne znam odakle takav plan, ja to nigde nisam pročitao u dokumentima ministarstva.
U 6. gimnaziji dva odeljenja iz druge i četvrte godine su na online.
Ne znam kakvo je stanje po oš, mitar koji lebdi bi mogao više da nam kaže.
Čini mi se da do oktobra će skoro sve škole na kombinovani ili online model.

Ima zarazenih i ucenika i nastavnika, kod nas za sada nijedno odeljenje nije ispalo, ali znam skole u kojima jesu. Moja procena je da cemo na kombinovani posle 15. septembra; videcemo. 

Edited by vememah

...

Edited by vememah

U Novom Sadu po zvaničnim kriterijumima crvenih, žutih i zelenih gradova/opština nastava je odmah od 1.9. trebalo da krene onlajn, pritom Novi Sad uopšte nije među najpogođenijim gradovima trenutno.

k7VfbCh.png

http://www.mpn.gov.rs/wp-content/uploads/2021/08/Prilog-1-Indikatori-i-granicne-vrednosti.pdf

0isLbxT.png

Izvor tabele: https://twitter.com/blueberryserbia/status/1434936619124019209

Kolona "Semafor" dobija se sabiranjem elemenata kolone "novozaraženi/100.000' za zadnjih 14 dana, počevši od 1.9. Nju sam ispravio u odnosu na objavljenu pošto lik nije sabirao samo 14 dana, već redom sve pa je za 6.9. imala 20 sabiraka.

Dakle, u Novom Sadu je (pod uslovom da su podaci o dnevnom zaražavanju tačni) još 1.9. za skoro 50% (računica nije sasvim tačna pošto NS po popisu ima oko 340.000 stanovnika) bio prebačen limit crvene zone od 300 novozaraženih na 100.000 stanovnika u zadnje dve nedelje.

Edited by vememah

Svaka čast Ružiću. Uspeo je i kvarcovanog da nadmaši u nesposobnosti.

Background Picker
Customize Layout