August 27, 20213 yr 1 hour ago, gospa buba said: da li postoje roditelji koji razmatraju da ne poshalju dete u shkolu uopshte? ono, prehladilo se, boli ga stomak, svrbe ga laktovi, neshtoneshto. makar prvih 10ak dana dok sistem ne postigne radnu temperaturu? mislim, ideja da shaljem dete u shkolu da bi se skoro sigurno razbolelo vec prvih nedelja, makar to bilo i od potpuno bezopasne bolesti koja uopshte ne shkodi deci, kakva je kovid, to meni ne deluje normalno ne znam sta roditelji misle, videcemo sledece nedelje. potpuna je misterija zasto su izbacili mogucnost opredeljivanja za kompletnu onlajn nastavu. procenite polako, verujem da ce se ovo jako brzo menjati, u sred smo talasa. nije ovako bilo prosle godine, mozda tek negde od kasnog novembra.
August 27, 20213 yr Kod mene u skoli postoje svi tehnicki uslovi. Ovi sto su onlajn se ukljuce preko meet-a i prate cas uzivo. Vide mene i tablu. Makar nesto interaktivno je postojalo
August 27, 20213 yr E, pa ta varijanta deluje ok i ima smisla. Samo što ima škola u kojima postoji jedan računar iz 1999. u zbornici i u kojima je podvig naći projektor koji radi.
August 27, 20213 yr 1 minute ago, Taihoskopija said: E, pa ta varijanta deluje ok i ima smisla. Samo što ima škola u kojima postoji jedan računar iz 1999. u zbornici i u kojima je podvig naći projektor koji radi. Tesko je to da se izvede u celoj Srbiji
August 27, 20213 yr 1. Koliko ja znam, mora nekakva potvrda lekara da je učenica/učenik u rizičnoj zdravstvenoj grupi da bi moglo onlajn, ne može ko prošle godine samo potpis roditelja. 2. Maske su u stvari po istom principu ko i prošle godine i tada su morali da ih nose samo kad su na nogama i odgovaraju. 3. Bravo za Guglmit direktnih prenosa časova, odlična ideja (i realizacija).
August 27, 20213 yr Prošle godine su morali da ih nose po hodnicima i svuda u zatvorenom osim dok sede (mada nisam ni za to skidanje dok sede videla preteranog opravdanja), a nastavni kadar i svi zaposleni sve vreme.
August 27, 20213 yr i sada ucenici moraju da ih nose u hodnicima. medjutim, ovo sa vakcinisanim nastavnicima koji ne moraju maske je debilno. pravila nisu toliko problematicna, jedino sto je sada situacija sa nosenjem maski u srbiji potpuno drugacija, prosle godine su se jos i nosile, ove godine, sa istim ogranicenjima na papiru, skoro da se i ne nose. nema sanse da se to ne prenese i u skole. nigde u uputstvima nisam videla da se pominju ucenici koji idu kompletno onlajn, citala sam pazljivo, ali posto je u pitanju ipak 50+ strana, nije nemoguce da sam previdela. ili ce se tek time baviti.
August 27, 20213 yr Meni deluje da je ideja da ovo samo pocne i da guraju koliko mogu, pa onda raspad sistema i to je to. Da je nekome stalo do skole, nastave, ucenika uveli bi makar testiranja osoblja i dece. Ovako ostaje treca doza vakcine i to je to. A sto se tice meet-a i casa uzivo znacilo je i meni i njima. Nekako su tu, pitaju sta im nije jasno, znaju da sam uvek tu po rasporedu.
August 27, 20213 yr Drugi model u prvoj nedelji primenjuje se samo u srednjim školama, tako stoji u današnjem dopisu. S druge strane u stručnom uputstvu od pre par dana pominje se teritorijalni princip kad je reč o epid. situaciji. Kako sad to? Ovde jedna srednja i jedna osnovna prvi komšiluk.
August 27, 20213 yr 6 hours ago, gospa buba said: da li postoje roditelji koji razmatraju da ne poshalju dete u shkolu uopshte? ono, prehladilo se, boli ga stomak, svrbe ga laktovi, neshtoneshto. makar prvih 10ak dana dok sistem ne postigne radnu temperaturu? mislim, ideja da shaljem dete u shkolu da bi se skoro sigurno razbolelo vec prvih nedelja, makar to bilo i od potpuno bezopasne bolesti koja uopshte ne shkodi deci, kakva je kovid, to meni ne deluje normalno mislim, poruka jeste ta, sve normalno dok ne popadate, a popadacete. ja ne mogu da verujem shta ja govorim sent from novi mnogo jak bubamoto. Evo razmatram bas iz tog razloga jer se unapred vidi da ce kroz sve ucenike virus da prodje. Kod mene je u pitanju treci osnovne pa jos nisam siguran da li je frka opravdana. Edited August 27, 20213 yr by Friend
August 27, 20213 yr 6 hours ago, Taihoskopija said: Ne znam, ali jedva čekam da vidim kako će ovo da se realizuje, držiš pun fond i onda trčiš kući da držiš iste časove opet ili se egzistencijalno dupliraš ili kako. <3 Mogli bi časovi da se strimuju, eto uživo online. 6 hours ago, gospa buba said: da li postoje roditelji koji razmatraju da ne poshalju dete u shkolu uopshte? ono, prehladilo se, boli ga stomak, svrbe ga laktovi, neshtoneshto. makar prvih 10ak dana dok sistem ne postigne radnu temperaturu? mislim, ideja da shaljem dete u shkolu da bi se skoro sigurno razbolelo vec prvih nedelja, makar to bilo i od potpuno bezopasne bolesti koja uopshte ne shkodi deci, kakva je kovid, to meni ne deluje normalno mislim, poruka jeste ta, sve normalno dok ne popadate, a popadacete. ja ne mogu da verujem shta ja govorim sent from novi mnogo jak bubamoto. Da, evo ja (mi). Odgovorila mi direktorka na mail, ministarstva još uvek nisu. Izbegla je da odgovori ko će da bude odgovoran ako se dete zarazi u školi: Поштовани, У складу са инструкцијама Министарства просвете, науке и технолошког развоја, сви ученици су у обавези да наставу похађају у школи, осим у случају да су болесни, о чему дијагнозу и потврду о здравственом стању доноси дечји изабрани лекар. Срдачан поздрав!
August 27, 20213 yr Evo razmatram bas iz tog razloga jer se unapred vidi da ce kroz sve ucenike virus da prodje. Kod mene je u pitanju treci osnovne pa jos nisam siguran da li je frka opravdana. oni kojima bude opravdana frka saznace to najdirektniji moguci nachin. svi ostali ce onda da kazu ijao i odnesu tetki lek.sent from novi mnogo jak bubamoto.
August 27, 20213 yr 5 minutes ago, gospa buba said: oni kojima bude opravdana frka saznace to najdirektniji moguci nachin. svi ostali ce onda da kazu ijao i odnesu tetki lek. sent from novi mnogo jak bubamoto. dosta tetki ce da dobije lekove u narednom periodu.
August 27, 20213 yr 1 hour ago, Tale said: Mogli bi časovi da se strimuju, eto uživo online. Da, evo ja (mi). Odgovorila mi direktorka na mail, ministarstva još uvek nisu. Izbegla je da odgovori ko će da bude odgovoran ako se dete zarazi u školi: Поштовани, У складу са инструкцијама Министарства просвете, науке и технолошког развоја, сви ученици су у обавези да наставу похађају у школи, осим у случају да су болесни, о чему дијагнозу и потврду о здравственом стању доноси дечји изабрани лекар. Срдачан поздрав! @Aleksija na ovo sam mislio. Jedino lekar može da kaže: ne može dete u školu, mislim, kao što je bilo i ranije, pre kovida19. Teoretski, može roditelj da izmisli nešto pa da pravda, kao što je to ranije bilo, pre korone. Dok je zeleno, mislim, nisam siguran, sve će se to kako tako znati do 1. septembra, nema obaveze onlajn nastave (za one koji nisu u školi). Moja koleginica, razbolela se, najverovatnije delta soj (čeka PCR rezultat), 2-3 dana temperature, izgubila miris, mužu ništa, da jnije radio antigenski test, ne bi znao da je pozitivan, kćerka dan temperature, svo troje suvi kašalj, pluća svima na rentgenu čista, nisu hteli ni hemomicindovicindoksiklicin konjske antibiotike da im prepišu, znači, da je 2018, grip u porodici, pošto je 2021. - jeste korona od koje se svi u kući zarazili. Svo troje vakcinisani pre 4-5 meseci Sinofarmom. Naravno, imam i slučaj fajzerovane koleginice koja se mnogo gore razbolela, od adolescentnog člana porodice kome nije bilo ništa (znači nije išla na koncerte ili svadbe). Ne znam šta pametno na otkucam, u nekom trenutku, bolje ranije nego kasnije, "moraćemodanaučimodaživimosvirusom" moment mora da se desi. Problem je iracionalno odbijanje vakcinacije. Specijalno u školi, problem je ko će da menja tog nekog kad se razboli - najverovatnije učiteljice na određeno (imam utisak da u svakom drugom gradu postoje isturena odeljenja pedagoških fakulteta). Edited August 27, 20213 yr by stray cat