Jump to content

Zaraženi forumaši protiv korone

Featured Replies

12 minutes ago, Filozof manijak said:

Da li je nekood zaraženih imao kao simptom neku vrsta bolova u očima?

(Ne znam kako da objasnim, kao da peku otprilike, a temperature nema)

Je li ti provjereno imaš kovid pošto to što ti navodiš, ako si ušao u određene godine :P, može da bude od mnogo stvari, to čiča iz iskustva da ti kaže (btw. imao sam negdje u avgustu jedan stint od nekih 5-6 dana kad je bukvalno svaki pogled u bilo šta, pogotovo neki ekran bio bolan)

• Replies 8k
  • Views 766.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ma do sporta mi je ko do lanjskog snega. A nije ni bio [emoji14]

• Evo bas sam došao da se pohvalim   Jos je u bolnici, ali je skinuta sa kiseonika. Bolje je, očekujem da će početkom sledeće nedelje izaći.   Još jednom hvala svima na podršci, div

Posted Images

Nisam ja u pitanju, nego neko meni blizak, nezaposlen i bez zdravstvene knjižice. 

Ne znam da li takve uopšte i primaju u kovid ambulante?

Ja sam dve nedelej vukao neku prehladu, prve nedelje samo glavobolje, nocno znojenje, i blazi bol u grlu, malaksalost, stolica redja  druga nedelja vec nesto ozbiljnija, kasljanje, nedostak apetita, znaci jedva sam jeo..nisam nikoga u kuci zarazio..u kovid ambulantu nisam isao, jer mi nije licilo na kovid, ali, kolike su sanse da jeste bio  kovid, pitam reda radi vise, iskreno..

Edited by Misko

22 minutes ago, Filozof manijak said:

Nisam ja u pitanju, nego neko meni blizak, nezaposlen i bez zdravstvene knjižice. 

bogami sam čuo da sve manje primaju bez baš ono većine simptoma štikliranih, a bogme sve manje i testiraju. Mora da ostane za "rutinska testiranja patrijarha" (riječi iz saopštenja SPC, ne moje), fudbalera i ostalih guzonja.

Što se tiče konkretnog simptoma, naravno da ne utvrđujem dijagnozu, ali često to hoće i od sinusa, upale istog i klasičnog umora, burnouta (moj slučaj, kasnije mi potvrdila komšinica oftalmolog na pregledu), ali naravno, ako može neko kvalifikovan da pregleda, makar i privatno, izmjeri pritisak za početak, ne bi bilo loše. 

12 minutes ago, Misko said:

jer mi nije licilo na kovid, ali, kolike su sanse da jeste bio  kovid, pitam reda radi vise, iskreno..

Zini, kazi AAAAA...

Da vidimo...

Jebote ne mogu da verujem da iko stariji od cirka 5 godina moze da pita ovako nesto online, na daljinu...

I ti stvarno, izistinski, ocekujes da ti neko ozbiljno odgovori? :isuse: 

33 minutes ago, Filozof manijak said:

Trebalo bi da primaju svakog, koliko ja znam, e sad, koliko se peckanje ociju tretira kao simptom kovida, verovatno zavisi i od mindseta ljudi u ambulanti..

Edited by Misko

U ambulanti te pitaju - temperatura, kasalj, glavobolja, malaksalost, stomacni problemi?

Verovatno pitaju i druge stvari, ali mene je sestra to pitala kad mi je uzimala knjizicu.

jbote, pa ja sve to imao osim temperature?

28 minutes ago, James Marshall said:

bogami sam čuo da sve manje primaju bez baš ono većine simptoma štikliranih, a bogme sve manje i testiraju. Mora da ostane za "rutinska testiranja patrijarha" (riječi iz saopštenja SPC, ne moje), fudbalera i ostalih guzonja.

Moju drugaricu vratili iz kovid ambulante, rekli joj da se javi na testiranje tek kad punih pet dana bude imala simptome. A ona ima temperaturu 2 dana, a sestra joj testirana pozitivno i videle su se pre toga...

1 minute ago, Tihajeza said:

Moju drugaricu vratili iz kovid ambulante, rekli joj da se javi na testiranje tek kad punih pet dana bude imala simptome. A ona ima temperaturu 2 dana, a sestra joj testirana pozitivno i videle su se pre toga...

Isto i mog ujaka u fazonu, možeš ti ako hoćeš da se testiraš privatno, ali ovo što ti pričaš, može biti korona a i nije, a možda je i ovo™ što vlada ovih dana. Doduše, on živi u manjem mjestu, pa kapiram da su tek oni u problemu sa testiranjima

A ovde kod mene, opet, salju svakog sa bolom u grlu i kjavicom u kovid, zato i nisam hteo kod lekara, jer, kontam, pre cu kovid da zakacim cekajuci u redu, nego sto je ovo sto ja imam kovid, a i nije mi bas kovid ambulanta poed dupeta..

• Author
3 hours ago, Filozof manijak said:

Da li je nekood zaraženih imao kao simptom neku vrsta bolova u očima?

(Ne znam kako da objasnim, kao da peku otprilike, a temperature nema)

Ako je konjuktivitis to jeste jedan od simptoma. Moja supruga je imala to 10-tak dana kad je imala koronu. Sto se tice lečenka samo je koristila neku mast za to koju su joj prepisali.

@Filozof manijak 

i alergija ume da proizvede slican efekat, znam po sebi. ne bi trebalo da to bude neki cest, a tesko jedini simptom korone.

toliko od nas laika, lekar ipak... znas vec.

Ne mogu da pomognem u ovom slučaju. Ali znam iz prve ruke jednu čudnu simptomatologiju (kasnije dokazan pozitivan) - jaki bolovi u glavi i mučnina nekoliko dana. Kada je potvrđeno, tek su onda krenuli kašalj i temperatura. Lakši slučaj, za kućno lečenje.

edit Valjda nije potrebno naglašavati da je reč o nekom promilu zaraženih sa takvim retkim početnim simptomimama, al ajde da zadovoljim formu. I da dodam da je glavobolja, kako kaže, bila neobično jaka.

Edited by Malkmus

• Popular Post

Evo da se javim i ja..

Izasao iz karantina nakon sto sam bio pozitivan na COVID testu (pisao sam ovde da sam bio zabrinut za brata pre par nedelja, ali nisam od njega pokupio jer se nismo videli jos :D a i njegov test je bio negativan )

Ispisacu malo play-by-play, mozda nekome bude od koristi, a mozda i ne.

Par dana pre no sto su krenuli prvi simptomi, isao sam na hajking 2 dana.. U oba dana sam presao po 25km, s tim sto sam drugog dana celu stazu prelazio po uzasnom vremenu. Kisa nije stala, na vrhu je bilo i kratke susnezice, pracene poprilicno ostrim vetrom. Imao sam dobru opremu, presvlacio se usput, medjutim, par dana nakon toga, pocinjem da se osecam nesto slabije i osecam se da kao da cu dobiti temperaturu. Znate ono kad vam telo govori da nesto nije ok i da se pripremite.
Naravno, pomislio sam da sam samo nazebao i da mi je organizam malo oslabio od napora i hladnoce.
Merim temp, nista, 36.7C, normala, ali se ne osecam bas 100% fit i pomalo mi smeta svetlo u stanu.
Resim da legnem ranije te veceri.
Usput sam se budio par puta i merio temperaturu, svo vreme je bila ispod 37C, sve do jutra.. oko 7 ujutru merim 37.3C.

Ne uzimam nista od lekova, resim da pratim stanje i ne maskiram paracetamolom.. usput se cujem s par doktora koji mi kazu da je moguce da mi je imunitet pao od napora i toga sto sam iskisao do gaca. Resim da probam stari lek, utopljavanje i preznojavanje.. jedno 3-4x tokom dana.
Temperatura koju sam merio je isla od 36.9 do 37.2 maksimalno.. i tako je bilo nekih 10-12h.. nakon toga je pala ispod 37C i to je to sto se temperature tice, tek nekad bi dosla do 37C ali ne preko (ovu temp od 36.9/37 bih belezio uvece, kada i generalno temperatura tela bude visa nego tokom dana).

Od ostalih simptoma osetio sam da mi se nos zapusava ali nista strasno jelte.. tipicna prehlada (bar sam tako tada mislio).

Nisam imao glavobolju, nisam imao problema sa stomakom, nisam kasljao osim kad mi se pozadi iz nosa nije slivalo, pa bih onda kasljucnuo.. i to nije da sam kasljao, nego onako, samo bih procistio grlo i to je to.
Ostatak dana sam bio ok, osim sto se nisam osecam bas 100% spremnim da odradim trening te veceri.
Da mi je bilo moranje, mogao sam da odradim trening bez problema, ali verovatno bih se stekao malo na vezbama.. dakle nije da ne bih mogao da odradim, samo ne bas sa 100% ulozenog truda pa sam resio da preskocim i odradim ujutru.
I to vece se takodje utopljavam, preznojavam itd sve do jutra.

Ustajem ujutru, nemam temperaturu, ali i dalje nisam 100% fit. Nos mi deluje nesto vise zapuseno, ali nista strasno.. kontam da krece kijavica i to je to, pa sam resio da opet preskocim trening, i ne treniram bar sledecih par dana dok se ne vratim u normalu.
Nema glavobolje, nema bola u grlu, nema problema sa stomakom, disanjem itd. Sve skroz normalno.

Sledecih par dana je sve isto, osim sto osecam da mi se nos iz dana u dan vise zapusava sto smatram normalnim jer kako kazu "lecio ne lecio kijavica traje 7 dana", i to se zapusenim osecam bas negde oko sinusa, oko obrva da tako kazem.
I dalje ne pomisljam na koronu vec na obicnu prehladu zaradjenu na planini.

Tek kad sam oko 4-5 dana od opisanog prvog dana, odjednom, naglo osetio da gubim miris, uspanicio sam se i resio da odmah odem na test, uvidevsi da ovo nije bas obicna prehlada jer nikada ranije nisam imao problema s mirisom, a znam da je to jedan od simptoma kovida.
Na pregledu mi rade saturaciju koja je preko 99, slusaju mi pluca, sve je OK, pritisak ok, vade mi krv i svi parametri su savrseni.. leukociti, erotrociti, ovo ono, nema greske.. jedino sto mi miris bezi.
Nakon tih pregleda i analize krvi, salju me na PCR i dobijam nalaz da sam pozitivan i da mi sledi karantin u trajanju od 14 dana.

Bogu hvala, nikakvih problema nisam imao tokom karantina.
Tokom svih ovih meseci od kad je krenula korona, kljukao sam se cedjenim pomorandzama, limunom, grejpom, uzimao D, B vitamine i Zn.. te sam isto nastavio i u karantinu, osim sto sam dodao i Alphalipoin Forte u nadi da ce mi pomoci da mi se brze vrati miris.
Da li je pomoglo ili ne, ne znam, ali nakon 3 dana uzimanja poceo sam ponovo da mirisem stvari.
Ono sto sam takodje primetio je, da kad bih bas jako jako ispuhao nos i oslobodio taj gornji deo nosa (oko cela) i odmah pomirisao nesto, uspeo bih da uhvatim neku mirisnu notu, nakon toga bi se njonjara odmah zapusila i opet nista.
Tako da mi je vracanje normalnog mirisa bilo dosta povezano i sa otpusavanjem nosa.

Ono na cemu sam isto zahvalan Bogu je da niko oko mene nije zarazen, a na nesrecu, bio sam u malom, ogranicenom zatvorenom prostoru s nekim ljudima par dana pre, a zatim i tokom karantina u istom stanu. Izolovao sam se u svoju sobu, provetravao redovno sobu i ceo stan, izlazio sam samo do WC-a, svo to vreme bih nosio masku kada bih isao do toaleta.. naravno, koristio sam svoj peskir, svoj pribor za jelo, moja odeca se odvajala i prala posebno itd itd. I svi su prosli ok.

Dakle, ovaj virus nije bas skocimis da ceka iza coska, naskace i napada.. i ako se vodi malo racuna, nosi maska, peru ruke ucestalo itd, cak i da ste u istoj sobi s nekim, ne mora znaciti da cete se zaraziti. Ali treba biti disciplinovan.

E sad najgori deo po mene...
Kao sto sam napisao, tokom karantina sam prosao skroz OK. Fizicki se dobro osecam, nisam imao teske simptome i probleme, osim sto naravno nisam u formi u kakvoj sam bio ranije.. sto je i normalno jer mi je aktivnost bila 0, i malo mi deluje da se zamorim kod nekih prostih stvari itd.. sto ce se vremenom vratiti u normalu. Samo treba vremena valjda.

Ali pakao koji sam prosao mentalno i koji jos prolazim je neopisiv.
Ne salim se.
Totalno sam psihicki otisao u aut.
Bio sam prestavljen da sam mozda nekog zarazio. Osecaj krivice je konstantan. Svakih par sati bih zvao i smarao ljude, jutro-vece i proveravao da li su svi OK. Bukvalno gledam kad je ko aktivan na viberu/whatsappu i odmah zaskacem pitanjima.

Druga stvar je sto sam prestavljen za samog sebe... citam po netu kako se stanje moze pogorsati kasnije, kako mogu nastati fibroze, kako nakon mesec dana moze da ti bude ovo ili ono itd.
Vec nekoliko dana ne mogu da zaspim satima kad legnem.. prevrcem se na sve strane.. svasta mi je u mislima.. totalna zbrka i frka.
Ovo me je totalno psihicki unakazilo i ozbiljno mislim da potrazim neku strucnu pomoc jer, iako sam OK prosao, ne mogu tu anksioznost da izbacim iz glave..
Jednostavno ne znam kako da se izborim s tim.. a na netu se samo stancaju informacije oko toga sta ti sve moze zafaliti nakon prelezane korone...

Edited by Have_Fun

Background Picker
Customize Layout