October 31, 20231 yr 24 minutes ago, Braća Strugacki said: u vreme kad mi je starija bila mala, treći krajnik svaki čas luduje, dete od 5g, hrče ko matora babe insistiraju na pilećoj supi, situacija sve gora posle dosta muke, ispostavi se da je alergična na piletinu Neverovatno da i to moze. Mene je doktorka proshli put ubedila za Lukin konjuktivitis da je alergijski, ukinuli smo hloramfenikol i stavljali neki fizioloshki gel na ochi. to je trajalo i trajalo, bash kako je doktorka i rekla jer je alergija u pitanju pa dok prodje sezona. Na kraju mi na Zlatiboru pochne da se davi u dechijem bazenchicu, dok sam ga videla i uspela da nekako pritrchim i krenem da ga vadim kashljao je onu vodu hlorisanu iz nosa iz pluca... Posle nedelja konjuktivitis je potpuno nestao. Onaj gel shto sam mu trpala je taman bio da te bakterije ostanu na roznjachi valjda. Kao bonus mu je i iz nosa izletelo neshto u svim bojama duge, shto je ko zna od kad chuchalo u sinusima, i prestalo je nocno hripanje i skripanje i infekcija u najavi eliminisana.
October 31, 20231 yr 14 minutes ago, Braća Strugacki said: u pravu je lekarka, ovo moje iskustvo sam naveo čisto kao 1 izuzetak od pravila Ta supa je i jedno od jela koje nekako može da se izgura kada zbog bolesti ostaneš totalno bez apetita. Ne znam koliko @Indyima koristi od one supe iz kesice? Možda je dobra zbog elektrolita.
October 31, 20231 yr Moze biti dobro ko se znoji zbog temperature, ali pazite ko ima visok pritisak, supe u kesici su prepune soli.
October 31, 20231 yr 9 hours ago, Ras said: Ta supa je i jedno od jela koje nekako može da se izgura kada zbog bolesti ostaneš totalno bez apetita. Ne znam koliko @Indyima koristi od one supe iz kesice? Možda je dobra zbog elektrolita. jeste. praktično je zamena za razne rehidrate koji se mogu naći na tržištu (npr orosal 65 i sl.). s tim što supica ima neuporedivo bolji ukus.
October 31, 20231 yr Društvo, da li se zna koliko posle inicijalne infekcije pcr test ostane pozitivan? Kod keve se razvila prilično teška slika, dvostrana upala pluća i sve što ide, ali je prošlo 18 dana od prvog simptoma. Juče, na prijemu u bolnaju bio negativan onaj brzi antigenski.. Paradoksalno, ja se nadam da će i ovaj sada biti negativan, jer u suprotnom joj ne gine transport na infektivnu u drugom gradu, a ovde se već stabilizovala za 24h..
November 1, 20231 yr bez obzira na rezultat testa najbolje je za nju da bude u bolnici u kojoj će dobiti najbolju moguću negu držim fige mami
November 1, 20231 yr On 19.10.2023. at 23:56, papapavle said: Epilog: izgleda da sam neposredno po pelcovanju fasovao koronu, koja mi je ostavila suvenir u vidu duboke venske tromboze posle prekookeanskog povratka... Sreća pa sam na vreme osetio da bol u listu ne deluje kao običan grč/istegnuće vulgaris. Ne bi bilo lose da ispitas da li mozda imas neku urodjenu trombofiliju. I zbog sebe i zbog potomstva.
November 1, 20231 yr 4 hours ago, kud u maglu Simoviću said: bez obzira na rezultat testa najbolje je za nju da bude u bolnici u kojoj će dobiti najbolju moguću negu držim fige mami Fala brt. To je sigurno ova u kojoj leži trenutno, ceo tim je uigran do jaja, imaju odlične rezultate iz kovida, samo više nisu u tom režimu već se svi šalju u regionalni centar na infektivnu.. Tamo bi bila u izolaciji, bez mojih poseta koje joj mnogo znace na moralnom planu, sestara koje poznaje, etc
November 1, 20231 yr 7 minutes ago, Vasilij Zajcev said: Fala brt. To je sigurno ova u kojoj leži trenutno, ceo tim je uigran do jaja, imaju odlične rezultate iz kovida, samo više nisu u tom režimu već se svi šalju u regionalni centar na infektivnu.. Tamo bi bila u izolaciji, bez mojih poseta koje joj mnogo znace na moralnom planu, sestara koje poznaje, etc kakav je snimak pluca sad?
November 1, 20231 yr U ponedeljak je rađen jedini, na osnovu koga je i smeštena na bolničko i počela sa intezivnom antibiotskom terapijom. Kapiram da će čekati još neki dan za kontrolni snimak..
November 1, 20231 yr 20 minutes ago, Vasilij Zajcev said: U ponedeljak je rađen jedini, na osnovu koga je i smeštena na bolničko i počela sa intezivnom antibiotskom terapijom. Kapiram da će čekati još neki dan za kontrolni snimak.. A disanje, jel ima kiseonik onu masku ili kako?
November 1, 20231 yr Na masku, iz centralnog sistema, samo kao potpora i dobra je - na 3L protoka saturacija na 95-6-7. Ja sam merio i 80 kad su bile krize kuci..
November 1, 20231 yr 5 hours ago, Paul Gompitz said: Ne bi bilo lose da ispitas da li mozda imas neku urodjenu trombofiliju. I zbog sebe i zbog potomstva. Hvala na savetu, to mi je u planu čim završim ovu oralnu terapiju, konačno se ratosiljah fraksiparina.
November 1, 20231 yr 33 minutes ago, papapavle said: Hvala na savetu, to mi je u planu čim završim ovu oralnu terapiju, konačno se ratosiljah fraksiparina. Obavezno pitaj i hematologa i vaskularnog sta misle zasto ti se ovo dogodilo. Nemoj samo vaskularnog - oni su dobri za lecenje, a hematolozi za preventivu.