January 22, 20223 yr 15 minutes ago, Tale said: Pitaju te gde imaš karton. Ako kažeš da ti je ambulanta na nekoj drugoj opštini velika je verovatnoća da će da te vrate, naročito ako je gužva. Moju drugaricu su poslali sa NBG u Stari grad gde joj je karton pre nekih 10-15 dana
January 22, 20223 yr To je administrativna stvar, primar mora da izdaje potvrde o privremenoj sprečenosti za rad, upute za bolnice i drugo. To se uvek radi u matičnom DZ. Hitni slučajevi se zbrinjavaju bilo gde ali redovno mora ovako.
January 22, 20223 yr navodno može, ali ne znam da je to isprobano u praksi sve koje znam išli su u covid ambulantu doma zdravlja gde im je kartonJa sam pitao kako rade, oni mi rekli ako si loše baš primaju, i ako je neko kod dece ovde a matični I'm npr. Mladenovac, Lazarevac. Ostale šalju u njihove opštine, zato što su u jednom trenutku imali na alu i gužvu. ... Shiit has hit the fan
January 22, 20223 yr kad sam vec pomenuo favipiravir-meni ce ostati doza za jednu osobu (1dan*1600mg, 4 dana*300mg), jer sam takvo pakovanje kupio. ako nekom treba, a ne zeli da se smara cekanjem u covid ambulanti-bujrum.
January 22, 20223 yr 36 minutes ago, Grunf said: kad sam vec pomenuo favipiravir-meni ce ostati doza za jednu osobu (1dan*1600mg, 4 dana*300mg), jer sam takvo pakovanje kupio. ako nekom treba, a ne zeli da se smara cekanjem u covid ambulanti-bujrum. Nije pametno uzimati taj antivirusni lek na svoju ruku bez recepta dr
January 22, 20223 yr Da ne bude zabune, nisam ni mislio da ga neko uzima na svoju ruku, vec, ako mu, kao meni, privatni lekar prepise taj lek.
January 22, 20223 yr Info od prijatelja, u DZ Vracar trenutno treci po redu u kovid ambulanti. Ima simptome, testirao se kod kuce i pozitivan @Have_Fun Uradio pcr?
January 22, 20223 yr 2 minutes ago, Sandradjer said: Info od prijatelja, u DZ Vracar trenutno treci po redu u kovid ambulanti. Ima simptome, testirao se kod kuce i pozitivan @Have_Fun izvini, nisam shvatila poentu ? nije gužva u DZ Vračar ?
January 22, 20223 yr 7 minutes ago, Sandradjer said: Info od prijatelja, u DZ Vracar trenutno treci po redu u kovid ambulanti. Ima simptome, testirao se kod kuce i pozitivan @Have_Fun Uradio pcr? Jesam jesam, hvala na pitanju Cekam rezultate, bila je uzasna guzva, rekose mi da ce mozda trebati 24h da prodje pre no sto ih dostave Edited January 22, 20223 yr by Have_Fun
January 22, 20223 yr 6 minutes ago, dùda said: izvini, nisam shvatila poentu ? nije gužva u DZ Vračar ? Da. Dosao i samo dvoje ispred njega. Mislim da je vazno da to podelim, da ljudi znaju
January 22, 20223 yr možda je razlog i to što je subota i što je ovakvo vreme štagod da je, zvuči ohrabrujuće
January 22, 20223 yr mislim da je manji pritisak na cov ambulante vikendom, plus sneg i generalno lakša klinička slika dobra je bila ona načelnica iz batajnice pre neki dan je pričala da bi trijaža trebala da bude telefonska, tipa ko ima tri vakcine i sa minimalnom t° da ne dolazi u kovid ambulantu…
January 22, 20223 yr Evo čekam u kovid ambulanti u Vojvode Stepe 226, nije gužva, desetak pacijenata ispred mene, rade tri doktora do 22.00 Definitivno je bolje ići uveče
January 22, 20223 yr @slow Zavisi Na Starom Gradu laboratorija i testovi se rade radnim danom valjda do 19h. Vikendom i kraće. Tako da uveče može samo pregled da se uradi. Pa onda sutradan test + krv. I na kraju još jedan pregled. Što se tiče gužvi u petak je bio pakao, danas 2 do 3 puta manje ljudi. Ali organizacija pakao. Prođem pored DZ da vidim kolika je gužva, nema gužve, laboratorija pravi pauzu. Dođem ponovo kada se završila pauza, taman predam knjižicu, kada oni prave pauzu za preglede. Srećom, laboratorija radi. Završim, ovi što rade testove su na pauzi. Čekam 20 min. Počnu da rade, fali mi jedan papir. Idi na šalter da mi odštampaju upit. Uradim to. Sada se vratio na pregled kada su gotovi rezultati krvi, kad ono u 18h opet pauza...