Jump to content

Zaraženi forumaši protiv korone

Featured Replies

Samo oprezno sa vitaminom D... Ne preporučuje se ako neko ima sklonost ka stvaranju kamena u bubregu. 

To je i zvanično upozorenje iz uputstva za Vigantol, a pretpostavljam da je kod mene probleme s kamenom pokrenulo višemesečno uzimanje vitamina D...

• Replies 8k
  • Views 766k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ma do sporta mi je ko do lanjskog snega. A nije ni bio [emoji14]

• Evo bas sam došao da se pohvalim   Jos je u bolnici, ali je skinuta sa kiseonika. Bolje je, očekujem da će početkom sledeće nedelje izaći.   Još jednom hvala svima na podršci, div

Posted Images

5 minutes ago, Velocipede said:

pretpostavljam da je kod mene probleme s kamenom pokrenulo višemesečno uzimanje vitamina D...

Sad mi to kazes :) 

A kako si resio problem kamena u bubregu (ja imam u zuci)?

Još rešavam :)

Letos imao "napade", skoro dve nedelje bio na analgeticima... Zaglavio se negde u kanalu...

Ja imao jedan u januaru... dan pred rodjendan... dusu sam ispustio... Cekam da se smiri korona (naivno znam) pa da jurim operaciju ako bude neophodno

3 hours ago, gospa buba said:

kome fali njemu se daju chudesne doze. naravno, ne na svoju ruku.

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Imam drugara u NYC kome je prepisana jedna tableta od 50,000 jedinica na dve nedelje :ohmy:

Imam drugara u NYC kome je prepisana jedna tableta od 50,000 jedinica na dve nedelje :ohmy:

pa nije nemoguce ako je neki grdan deficit, kazem, junior pije subotom [emoji38]ol:

tako mu pishe i u izveshtaju, odmaj iznad pechata, 60 kapi subotom :rolf:

ali i doktor je shaljivdzija, i mimo toga :hihi:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

a ima li neke razlike u efektima kad se pije dnevno ili jednom sedmicno? meni rekli 4 kapi dnevno, a posle vidim da mnogima prepisuju unos na nedeljnom nivou.

Neki radovi kažu da nema.

Comparison of daily, weekly, and monthly vitamin D3 in ethanol dosing protocols for two months in elderly hip fracture patients

Supplementation with vitamin D can be achieved equally well with daily, weekly, or monthly dosing frequencies.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18544622/

• Popular Post
On 7.7.2020. at 0:09, Valkyrie said:

Sa mnom u sobi je devojka iz Novog Pazara čija porodica je na one tri konsekutivne umrlice što je postala viralna fotka. 

Ova moja cimerka je noćas rodila zdravog, ogromnog dečaka. 

Deli rođendan sa mojim mlađim sinom, what were the odds?? 

Cestitke! Sve najdobro, zdravlje prije svega. Da ih zaobidju politicari, virusi.. Uzgred, moja i cerka mog druga lezale zajedno u krevecu u bolnici (ono po dvije bebe sto stavljaju). Nismo nista dogovarali, svega mi :)

• Popular Post

Stigao mi rezultat, pozitivan, u utorak se malo prehladio, otisao u cetvrtak da se testiram. Inace sad nemam nikakve simptome, niti kasljem, niti kijam, nemam temparaturu, culo mirisa i ukusa su tu, partizan razbio cibonu, jedino mi je malo pozlilo kad sam video da zvezda vodi u moskvi, ali kad je cska okrenuo, bolje mi je bilo

5 hours ago, Valkyrie said:

Ova moja cimerka je noćas rodila zdravog, ogromnog dečaka. 

Deli rođendan sa mojim mlađim sinom, what were the odds?? 

moracete da se okumite, nema druge :D 

Dobar dan. Elem, kijam, suvo kasljem, malaksala sam, imam blagu jezu ali nemam temperaturu. Primila dva kineza i fajzer buster. 

Ja mislim da sam se prehladila na kisi pre neki dan, ali me zanima ako cu na bolovanje - da li sad odmah teraju u kovid ambulantu sve sa respiratornim problemima ili priznaju bronhitise, sinusitise, prehlade?

Da li ako me poteraju na test priznaju pcr na sopstveni zahtev (firma nam placa u zavodu za biocide) ili moram sve da obavim u kovid ambulanti?

hvala dobri ljudi. 

ljudi, jel' zna neko forumaša @Sokrat privatno ?

daj neka mu neko zvrcne da se javi, žena mu je bila u bolnici, na kiseoniku, javio je pre cca 7 dana da je bolje i od tada se ne javlja

nadam se da je sve ok 

12 minutes ago, angelada said:

Dobar dan. Elem, kijam, suvo kasljem, malaksala sam, imam blagu jezu ali nemam temperaturu. Primila dva kineza i fajzer buster. 

Ja mislim da sam se prehladila na kisi pre neki dan, ali me zanima ako cu na bolovanje - da li sad odmah teraju u kovid ambulantu sve sa respiratornim problemima ili priznaju bronhitise, sinusitise, prehlade?

Da li ako me poteraju na test priznaju pcr na sopstveni zahtev (firma nam placa u zavodu za biocide) ili moram sve da obavim u kovid ambulanti?

hvala dobri ljudi. 

Svi sa simptomima respiratornih infekcija moraju da prođu kroz kovid ambulantu.

Background Picker
Customize Layout