March 17, 20214 yr 38 minutes ago, pop-up said: Drugari, zanima me slično iskustvo, a možda me i utešite Klinac ne ide u vrtić od novembra, kada je tamo bio totalni haos, bolesno većina vaspitača uključujući obe njegove. Pošto sam trudna nisam ni planirala da ga šaljem, ali su isforsirali iz vrtića da mora da krene bar povremeno jer je predškolac. Išao je samo 2 dana, juče i prekjuče, i evo ga sada sa nekom prehladom. Ja sam sada u panici da li je kovid. On je generalno ok, temperatura oko 36,9/37, nos je zapušen i povremeno curi, kinuo je nekoliko puta i to je za sada to. Fino je raspoložen, ali ima onaj vodeni pogled koji se obično javlja na početku viroze. Iz nekog iskustva, mogu li se simptomi kovida kod dece javiti tako brzo i koji simptomi su bili kod vas? Gugl kaže moguće i posle dan ili dva, ali ređe. To su inače jedine rizične situacije koje je imao u poslednjih možda mesec dana. Čuvali smo se i ranije, ali posebno od moje trudnoće. Suprug je pre oko 2 nedelje dobio prvog fajzera... Nerviram se samo što nisam stavila masku od jutros, kada sam primetila da je zapušen. Sada više nema svrhe jer se već iskijao u mene :). Nisam ni mislila da inkubacija može tako brzo i nije mi palo na pamet do pre 15 min. Hvala na odgovorima. https://www.beo-lab.rs/korona-virus/ Skroluj do tabele gde je usporedba covida sa gripom i prehladom
March 17, 20214 yr Baš to, Moco, kad su sline uz pozitivan PCR, obično su kumulativno covid19 i neki sasvim nebitni virus. pop-up, nemoj da smetneš i da su krenule alergije na prolećni polen.
March 17, 20214 yr Popular Post 21 minutes ago, pop-up said: Tome se i ja nadam, da je klasična prehlada. On je i inače uglavnom slinav kada je u kolektivu, pa znamo proceduru. Ja sam se sa 90% vjerovatnoće zarazio preko linije vrtić/škola, pošto je to jedna ogromna sistemska rupa u ovoj tzv borbi, bukvalno backdoor za virus u kakvom-takvom firewall-u. Ovaj mlađi iz vrtića je imao baš takve simtpome slinavosti, pa mu je otišlo na upalu uha, a kod ćerke je bila upala grla. Zajedno sam ih vodio ljekaru i nisu testirani, nego su prošli standardne ORL i opšte preglede, dobili antibiotike, kapi za nos i tabletice protiv alergije. Oboje su prezdravili nakon 2-3 dana, a u međuvremenu u školi pozitivna učiteljica i još jedna drugarica, a onda je krenulo i kod mene. Za vrtić nismo čuli da je bilo problema, pa najviše sumnjam na školsku liniju. Supruga ima prednost u revakcini Sinofarmom 5 dana u odnosu na mene i njoj nije ništa ovih dana. U svakom slučaju, nema mjesta strahu, samo slušaš svoje tijelo i odeš na pregled ako osjetiš nešto sumnjivo. Biće to OK. ------- Mene moja gadura još nije otkačila. Evo ga 10. dan lagane temperature u predvečerje uz povremene napade kašlja i izbacivanja kojekakvih nebojši. Čulo ukusa u blagom oporavljanju, recimo da je na 20%. Zavukla mi se u čeoni režanj i danima tu nešto burgija i kombinuje, ali to joj je bila fatalna greška jer je u nas izbosne glava tradicionalno najjače oružje, samo ne onako kao što neprijatelj može da pretpostavi. U tim pustim holovima može samo da zaluta i crkne od gladi, što mislim da joj se i dešava polako. Jutros na kontroli CRP 10, ddimer uredan, pluća čista na detaljno osluškivanje i duboko disanje, ali sam zbog kašlja dobio Pancef umjesto Klacita i da opet vidimo CRP za 8 dana za svaki slučaj. Nema drame, ali je zamorno fizički i mentalno. Oduševila me je doktorica brzim tumačenjem predočenih rezultata i onoga što sam ja pričao. Bila je tako fokusirana i precizna, a sve vrijeme ljubazna, iako se pacijenti smjenjuju na beskrajnoj traci. I one prethodne dvije su bile slične, a sve mlađi svijet. PS Jutros sam u redu čekajuči 2h na +3 prema Guglu čuo svakakvih priča, jedni bili pozitivni u novembru i decembru i evo ih opet, vakcinisani, nevakcinisani, muž pozitivan ona negativna itd. Bilo je više ljudi pred ambulantom nego prošle sedmice. Zato je samozaštita keva ovih dana. Ne budalite sa bockanjem u potrazi za antitijelima, ne zalazite u laboratiorije bez potrebe, samo rizikujete da vas korona dohvati preko reda. Ta mjesta masovno obilaze pozitivni, ali njima je moranje. Ja sam u pozivu Beolabu napomenuo da sam pozitivan i pitao da li imam neki poseban termin ili ulaz, kažu ne, samo vi dođite.. Ako si primio vakcinu - super, ali sidi di si i masku na nos i bočicu alkohola u džep kad kreneš vani, kao i do sada. Mene je to čuvalo godinu dana, nije mala stvar.
March 17, 20214 yr Popular Post Hvala vam svima na odgovorima. Sve je to uglavnom ona priča da može da bude, ali ne mora da znači. Čitam sada negde da kod dece prvi simptomi mogu biti i curenje nosa ili zapušen nos, a opet to može biti i prehlada. A isto tako može biti temperatura i kašalj bez curenja nosa. Sve u svemu, svodi se na ovo što autsajder kaže - samozaštita. A sa decom u kolektivu smo otprilike prepušteni sreći, jer tu od mera uglavnom nema ništa. Što se tiče mog slučaja, nadam se da jeste obična prehlada i da su 2 dana baš kratak period da se razviju simptomi kovida. Ne verujem da je alergija, jer je nije imao nikada do sada, a stalno smo napolju ovih dana (prednosti provincije i dvorišta). Sigurna sam da je tamo pokupio, posebno jer je inače sklon takvim infekcijama kada je u grupici, a potpuno zdrav kada je bio na pauzama. Valjda smo svi malo napetiji nego inače ovih dana, a mene su hormoni prilično pukli, pa imam tako razne ispade . Hvala forumašima na strpljenju . Nadam se da neću imati o čemu da pišem na ovoj temi za nedelju dana .
March 18, 20214 yr Ja isto mislim da je najbolje proveriti. Ovo moje su ful simptomi prehlade - 37,4 noćas, slinavim obilato i kašljem i iskašljem sve. Danju nemam t, sad sam skroz dobro osim što se malo više znojim. Ali idem u 2 u Beolab, vidim da ovoj bolesti nije verovati. Što kaže autsajder nabiću se u svoj ćošak popuniti formular i sačekati bris. Bolje da se testiram kad se osećam dobro i nije mi teško da odem nego da se vučem posle.
March 18, 20214 yr Svakako preporuka da proveris. Zenini roditelji ista prica kasalj, curenje iz nosa i juce ujutru blaga temperatura. Otisli da se testiraju oboje pozitivni. Sad gledamo gde su mogli da se zaraze posto su bili kdo nas prosle nedelje cuvali klinca koji je bio slinav iz vrtica, ali smo ga vodili kod doktora koji rece da je bakterijska infekcija i dao mu antibiotike koji su odmah delovali. A i da je od klinca nelogicno mi je da je nama bas nista. Btw. primili su rusku vakcinu pre 2 nedelje pa da vidimo da li barem ublazava simptome ta prva doza.
March 18, 20214 yr Sad otkrivam toplu vodu, ali preporucio bih svakome da se testira brzim antigenskim kada ima neke simptome. Moj tok infekcije je bio dosta blag, jedva da sam imao 2-3 dana neke full simptome. Znao sam da je kovid pa sam maksimalno odmarao, no u neka stara vremena takvu infekciju bih maltene na nogama prebrodio, sto bi sa ovim sranjem gotovo sigurno rezultovalo upalom pluca. Treba znati, da bi mogao sa sto vecom verovatnocom da iskontrolises ishod.
March 18, 20214 yr Popular Post Pozitivan. Danas jedini simptom što mogu da spavam skoro non stop. Temperatura 36,4, malo neki šlogus osećaj, manje kašljem... Idem sutra kod doce da mi prebroji krvna zrnca i to.
March 18, 20214 yr Pozitivan. Danas jedini simptom što mogu da spavam skoro non stop. Temperatura 36,4, malo neki šlogus osećaj, manje kašljem... Idem sutra kod doce da mi prebroji krvna zrnca i to.Ajde drži se.Pazi na pluća. .... Shiit has hit the fan!
March 19, 20214 yr Popular Post E, ovako: Otišo u Kneza Danila, čekao tričavih 3 i po sata što bi po ovom vremenu demidžovalo i mnogo mlađeg čoveka mnogo pametnije obuvenog. Wtf patike sa starke đonom, ja se baš ložim da sam tinejdžer. Kad sam ušao više mi ništa nije bilo bitno, samo da opet osetim nožne prste. To je potrajalo bogme dvaes minuta, naročito jer ni unutra nije pretoplo. Imao sam kapu rukavice dobru jaknu džemper ali ništa nije dovoljno toplo za 3-4 sata čekanja po snegu. Ako ne daj bože idete obucite se nerazumno toplo. Kad sam jednom ušao, bilo je već lakše. Krv, kaže doktorka ne vidi se da sam bolestan od bilo čega, ni od prehlade. Ja se ne razumem. Monociti su ispod referentnih - 2, i ono nešto segmentirano malo iznad - 78,3. Sve drugo je skroz u okvirima. Pluća i srce rentgen top, ko novi. Poslali su me da snimam jer iskašljavam, takav je protokol, inače se nije ni čulo ništa na plućima. Dobio onaj Klacid i to je to, idi dečko kući. Fini su bili. Kako se osećam? Moram da priznam da je bolest ipak čudna jer se kod mene sve dešava noću. Ujutru sam kao super. Ležim danju, ležim noću al noću dobijem temperaturu, sinoć me i bolelo grlo (nemam ništa na grlu što se vidi), neki neprijatni osećaji da taman i posumnjaš pluća il se naduo stomak ili nešto. Ja sam naviko kad me zaboli grlo boleće i sutra, ali ne. Ujutru ništa. Ustvari sam se probudio jutros sa 37,8 koja se srozala na 36,7 brzinom munje bez ikakvog leka. Malo mi taj noćni ritam bolesti nije jasan. Sinoć sam posle milion godina morao spavati u malo pridignutom stanju jer nisam baš mogao da dišem. Sve te loše senzacije dešavaju se samo dok temperatura raste - posle padam u san bez snova. Do ujutru, kad magično ozdravim. Nemam dovoljno kletvi za to što ne pošalju neku decu da makar održavaju red u redu i ne stave minimum neku gumu dole da ljudi ne stoje na ladnom. Ako već ne mogu tehnička dostignuća nivoa šator i ikakvo grejanje. Mi smo neke nesrećnike ubacili da čekaju unutra, videlo se da će loše završiti. Posle je sestra rekla da to ne sme zbog inspekcije pa ih je poslala u manje vidljiv deo čekaonice. Eto. Edited March 19, 20214 yr by Hermetico
March 19, 20214 yr Jebale te starke Ja nisam imao neke ozbiljnije simptome sem glavobolje al svaki dan sam nešto čudno osećao: jedan dan (zapravo nekoliko puta u nekom kracem vremenskom periodu) probadanje u nozi, pa se to preseli na drugo mesto, drugi dan ko da mi nešto kopka po grudima pa se preseli na drugo mesto, treci dan nesto mi sevne u glavi, pa jedan dan krvave sline, pa jedan dan dijareja, iznenadni bol u mesu koje zovem batak ispod palca, itd. itd. i tako se istripujes da ces da umres i bez upale pluca. a mozda sam samo prso i sve istripovao.