Jump to content
IGNORED

Nekretnine

MrX

Recommended Posts

Posted

suština, al zamalo.

krediti teško da će ikad biti ekonomski isplativiji.

obaška što 95% ljudi nije u stanju da ostavi sa strane i štedi, pa im kredit dođe kao prisilna štednja.

obaška što nekretnine u bgd neće mnogo pojeftiniti. tj. verovatno neće uopšte pojeftiniti. jeste, cene su i sad nerealne imajući u vidu životni standard. ali standard nikad nije određivao cenu, već ponuda i potražnja. potražnja je niska ali postoji. ponuda je kriminalno slaba - zato cene ne padaju. i neće biti ništa bolje. ko će da zida? preduzetnici kojima je jedna 3+1 zgrada finansijski plafon? država?

kredit ne treba uzimati zato što svako ko ima soli u glavi treba da pronalazi način da beži odavde, umesto da se vezuje. to je jedini razlog.

Posted

Sta mislite o opciji kupovine kuce u nekom zaseoku blizu puta BG-NS? Verujem da za smesnu kintu moze da se kupi velika kuca sve sa ogromnom bastom u kojoj mozes da se igras a brze ces stici do centra nego da si u nekoj Rakovici.

Posted

Sta mislite o opciji kupovine kuce u nekom zaseoku blizu puta BG-NS? Verujem da za smesnu kintu moze da se kupi velika kuca sve sa ogromnom bastom u kojoj mozes da se igras a brze ces stici do centra nego da si u nekoj Rakovici.

to ima smisla samo za parove bez dece. inace ces veci deo zivota provesti razvozeci decu po skolama, vrticima, treninzima, itd.

btw, pored autoputa bg-ns odavno nista ne moze da se kupi za smesnu kintu.

Posted

hehe, tako sam ja pre 10 godina mislio da sam smart ass i krenuo da kupujem kucu u novim banovcima, 20-25 minuta od centra grada autoputem, pa sam se usrao kad se krenule da prste cene. onda su mi rekli da su tamo divac i danilovic pokupovali sve slobodno od placeva, sto je zemljacima bio signal da multiplikuju cene na svaku mogucu shupu koja tamo postoji.

Posted

obaška što 95% ljudi nije u stanju da ostavi sa strane i štedi, pa im kredit dođe kao prisilna štednja.

"Prisilna štednja" spada pod "rešavanje životnog problema" tj. ličnu volju da se odluči za tu opciju uprkos okolnostima.

Posted (edited)

ja gledam sad neke placeve u visnjickoj banji i ima stvarno dobrih sa relativno ok cenama (od 5-9 hiljada ar). pozicija je stvarno dobra (7-8 km od trga), infrastruktura u nasilju je dobra (skola, vrtic, nekoliko maxi/idea kuraca palaca), pogled je predivan (dunav). jedini problem je totalno odsustvo plana i pravila gradnje, sto ce reci da nema nikakve garancije da oko tebe i tvog placa nece nici 10 famoznih 3+1 cudovista i nacickati se oko uske ulice i onda se ti sa tvojom kucm i tvojim placom mozes jebati.

Edited by ikar
Posted

ja gledam sad neke placeve u visnjickoj banji i ima stvarno dobrih sa relativno ok cenama (od 5-9 hiljada ar). pozicija je stvarno dobra (7-8 km od trga), infrastruktura u nasilju je dobra (skola, vrtic, nekoliko maxi/idea kuraca palaca), pogled je predivan (dunav). jedini problem je totalno odsustvo plana i pravila gradnje, sto ce reci da nema nikakve garancije da oko tebe i tvog placa nece nici 10 famoznih 3+1 cudovista i nacickati se oko uske ulice i onda se ti sa tvojom kucm i tvojim placom mozes jebati.

Problem je i kad iz pravca Pančeva krene da stiže nešto što nije vazduh. Bar je tako bilo do pre par godina.
Posted

tu su i slanci kao ok lokacija znatno jeftinija od višnjičke banje, a ne mnogo dalje

kao opcija za razmišljanje šan janu

Posted

Problem je i kad iz pravca Pančeva krene da stiže nešto što nije vazduh. Bar je tako bilo do pre par godina.

osam godina sam tu i nikad to nisam doziveo. naprotiv, zahvaljujuci tome sto vetar konstantno duva vazduh je neobicno cist za bgd. mnogo veci ekoloski problem u najavi je rukavac koji gusi smradom karaburmu vec godinama. poslednje dve godine ume po vrucini i do banje da se siri taj miomiris. neverovatno je da olos od svih gradskih vlasti x godina nece da uradi nista po tom pitanju
Posted

tu su i slanci kao ok lokacija znatno jeftinija od višnjičke banje, a ne mnogo dalje

kao opcija za razmišljanje šan janu

slanci su ruzno mesto, na kontra brdu, ne vidi se dunav, stalno u senci, infrastruktura seoska. banja jeste znatno skuplja ali je i dalje jeftina kad se uporedi sa ledincima koji su u slicnom cenovnom rangu.
Posted

Meni su pricali o nekim vikendicama za kiki riki na obodu Fruske Gore. A i ono sto znam je da su kuce prakticno dzabe u manjim gradovima (manjim od 4 najveca). Mada je to vise staros :D

Ja bih radije kucu nego stan, iako je ovaj moj na dobroj lokaciji. Hoce mi se da gajim voce i gledam dzukce kako trce po dvoristu  :wub:

Posted

To bre, i akva park i zoo vrt i ljubav prema zemljoradnicima... sve sto ti treba!

Nego, apropo price o kretanju cena nekretnina, ja verujem da ce to jos pasti u narednoj dekadi. Stanovnistva je sve manje i sve je siromasnije, ekonomija i plate sve vise idu dole a oni koji imaju para ce sve vise emigrirati... sve ce vise biti onih koji ce prodavati budzasto a vrlo vrlo malo novih kupaca.

Posted

samo je pitanje što bi neko uopšte kupovao nekretninu u takvom okruženju :(

Posted

To bre, i akva park i zoo vrt i ljubav prema zemljoradnicima... sve sto ti treba!

Nego, apropo price o kretanju cena nekretnina, ja verujem da ce to jos pasti u narednoj dekadi. Stanovnistva je sve manje i sve je siromasnije, ekonomija i plate sve vise idu dole a oni koji imaju para ce sve vise emigrirati... sve ce vise biti onih koji ce prodavati budzasto a vrlo vrlo malo novih kupaca.

to ne vazi za bgd jer ce broj stanovnika nastaviti da raste.