March 21Mar 21 On 21. 3. 2025. at 13:37, Shan Jan said: Evo kad se ovaj raspad iste kvadrature ko moj stan prodaje za 5k evra kvadrat u mom kraju, mozda i ja da prodam moj pa kupim kulturan stan u Barseloni ili Valensiji.4zida.rsDvosoban stan na prodaju, Bulevar Mihajla Pupina, 214.200...Dvosoban stan za prodaju, uknjižen, Blok 11c - Stari Merkator, 43 m2, na 2. spratu, ima lift. Centralno, ima kupatilo. Ima parking mesto.Za Barsu teško, ako je i bilo ikad za te pare. A i za Valensiju polako ide zadnji voz. Sada se već gleda Malaga, Sevilja, Alikante...
March 21Mar 21 On 21. 3. 2025. at 16:23, *edited by mod said: Za Barsu teško, ako je i bilo ikad za te pare. A i za Valensiju polako ide zadnji voz. Sada se već gleda Malaga, Sevilja, Alikante...Tezak bi to zivot bio :D
March 22Mar 22 On 19. 3. 2025. at 21:51, onamonamo said: zaboravih na jos jednu nepotrebnu poziciju, gipsarski radovi su medju najnepotrebnijim, ajde za zidne pregrade, ali spustanje plafona npr je bacanje paraSve zavisi... renovirali smo kupatila (jedno iznad drugog) i vodovodnu instalaciju gornjeg umesto u ploču, spustili ispod plafona donjeg. Onda ispod cevi spustili plafon.Kapiram da još ima smisla ako je renoviranje stana/kuće sa baš visokim plafonima (zbog grejanja/hlađenja), ili ako je plafon originalno spuštan onim trska-malter fazonom, kao u paviljonima npr. Sve je kompromis, ja npr. ravne i zdrave zidove uopšte ne bih gletovao, osim ukoliko ne bih stavljao foto-tapet
March 22Mar 22 i na malterisanju moze da se ustedi, neki lepi zid od cigle moze da se samo dersuje, ne mora malter, ko zeli belo, moze tako dersovanog da ga ofarba u belo, dobije beli zid, a vidi se i cigla...a za malterisanje naturbetona, terao bih na robiju
March 22Mar 22 On 19. 3. 2025. at 17:39, Pixisis said: Okreneš se na 15 minuta i on složi pločice vertikalno umesto horizontalno 😃 Čoveku dodje da nauči sam da lepi. YT, pa dokle se stigne.sa pločicama sam se ispraksirao. počeo sam pre 30 godina kod tasta u vikendici, posle u stanu u gepratovoj, kod zeta nedavno, komšiji, kumu. ovde u selu. otprilike, sigurno 100 kvadrata.najviše može da se uštedi ako nisi levak u obe ruke, znaš neki zanat i imaš vremena i pomoć. u rakovici sam sam odradio elektriku (zanat), obio pločice. stolariju ismo menjali jer je bolje drvo nego plastika. zet i sin su farbali. majstori su obavili dobar posao sa krečenjem i parketom, vodovoddžija je zajebao sa podnom rešetkom (nije protočna) a keramičar je zasro sa podnim pločicama toliko da razmišljam da zalepim novi sloj odozgo. šut je izneo fizikalac do kamiona gradske čistoć.
March 22Mar 22 On 19. 3. 2025. at 21:51, onamonamo said: zaboravih na jos jednu nepotrebnu poziciju, gipsarski radovi su medju najnepotrebnijim, ajde za zidne pregrade, ali spustanje plafona npr je bacanje parazavisi. nije uvek. u gepratovoj je sin pre 5 godina spustio plafon. zgrada iz 1927. godine, drvene grede, kara tavan, trska na plafonu, ko zna koliko slojeva farbe i trulog maltera, visina u stanu 3 metra,
March 22Mar 22 On 21. 3. 2025. at 15:56, Nikodije said: ovo je i moj komsiluk, skoro svakodnevno mi po zgradi osvane neki zalepljen oglas "kupujem stan u vasem kraju", dakle ovo je postala bas popularna lokacija. nece ovaj da dobije bas 214 hiljada, al ne bi me cudilo da dobije jedno 160 hiljada.cek to je starogradnja u koju treba uloziti?
March 22Mar 22 On 22. 3. 2025. at 11:04, Miki_belavista said: cek to je starogradnja u koju treba uloziti?Starogradnja na nbg je daleko bolja od novogradnje
March 22Mar 22 svaka starogradnja svuda je mnogo bolja od bilo koje novogradnje u srbiji, čast izuzecima
March 22Mar 22 Starogradnja od pre 60 godina mora da se renovira, ako neko planira da tu provede narednih 30-40-50 godina. Cela zgrada, ne samo jedan stan
March 22Mar 22 On 22. 3. 2025. at 11:34, Eleniko said: svaka starogradnja svuda je mnogo bolja od bilo koje novogradnje u srbiji, čast izuzecimaČini mi se da je ta razlika na nbg posebno izražena.
March 22Mar 22 On 22. 3. 2025. at 11:44, Engineer said: Starogradnja od pre 60 godina mora da se renovira, ako neko planira da tu provede narednih 30-40-50 godina. Cela zgrada, ne samo jedan stanu Srbistanu tesko ,nema para za to,dok ne pocnu da padaju fasade o tome niko nece ni da pomisli.
March 22Mar 22 Ја бих ипак рекао да је та Нбг староградња прецењена. Вероватно се мање шкртарило него сада али опет су рецимо зидови флис папир, изолација непостојећа, дословно живиш са првим комшијом колико се чује све у стану поред. Квадратура (колика год да је) је обично очајно искоришћена, ретко који стан ту није прекрајан овако или онако, многи станови имају неке уске бескорисне терасе које не служе ничему..Увек ми је била мистерија цена квадрата за Нбг староградњу, ништа сем можда локације ту не вреди те паре..
March 22Mar 22 Ima svega. Ali tačno se zna koja zgrada je kakva i vredi li čemu. Taj soliter sa stubom na sred sobe je takođe poznat.
March 22Mar 22 Ako se taj stan sa stubom proda za trazenih 5000€/m² onda toliko i vrijedi, ma sta zdrav razum o tome mislio. Isto tako, ako neko na plafon na 2,8m jos dodaje prevrnute svadbene torte od rigipsa, a neko drugi mu to debelo naplati i na kraju svi budu sretni, samo napred.